Távközlési szolgáltatások és eszközök

címleírás
ADSL internet Az ADSL vagyis az aszimmetrikus digitális előfizetői vonal valójában egy kommunikációs technológia, amely egy csavart rézérpárú telefonkábelen keresztül juttat el adatot A pontból B pontba. 
ADSL modem ADSL modemeket értelemszerűen az ADSL alapú internet szolgáltatáshoz használnak. Az ADSL modemek sebessége ma már több, mint 100 Mbps is lehet.
Antenna Antenna az az eszköz, amely a különböző frekvenciájú rádióhullámok adására vagy vételére alkalmas. 
Bérelt vonali internet Üzleti célú internetszolgáltatás, jellemzően menedzselt, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szolgáltató folyamatosan figyeli a vonalat és hiba esetén azonnal reagál.
CPS telefon A szolgáltató előválasztással (CPS, azaz Carrier Pre-Selection) működő telefon szolgáltatás igénybevételéhez  rendelkeznünk kell vezetékes telefon előfizetéssel  a helyi telefonszolgáltatónál.
Csupasz ADSL internet Az úgynevezett csupasz ADSL internetszolgáltatás is telefonvonalon (réz érpáron) valósul meg, de nem szükséges hozzá telefon előfizetés! Telefon nélkül valamivel drágább, mint a normál, telefonos ADSL.
DBV-C Set Top Box A DVB-C set top box a digitális kábeltévé adások vételére szolgáló beltéri egység. Annyi set top box szükséges, ahány tévékészüléken szeretnénk egyidőben különböző adást nézni.
Dekóder A dekóder valamilyen kódolt adatfolyam, például tévéadás kikódolására szolgál.   A dekódert leggyakrabban a televíziózásban használják, mert bizonyos csatornákat vagy a teljes tévészolgáltatást kódolják. A dekóder szót leginkább a Mindig TV Extra szolgáltatója, az Antenna Hungária használja. 
Digi Set Top Box A Digi műholdas és digitális kábeltévé szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beltéri egység, azaz set top box, amit a Digi digitális boxnak is nevez. 
Digitális Tv antenna A DVB-T, azaz földi sugárzású digitális tv (Mindig TV) vételéhez szükség van antennára. Amennyiben egy adótoronyhoz közel lakunk elég lehet egy szobaantenna.
DVB-S Set Top Box A DVB-S set top box a digitális műholdas tv adások vételére szolgáló beltéri egység. A set top boxok ára szolgáltatónként és akciónként változik, hűségidővel nyilván olcsóbb, akár 0 Ft is lehet. 
DVB-t beltéri egység Az ingyenes, földi sugárzású digitális műsorszolgáltatás (fantázianevén MinDig TV) vételéhez az antennán túl, egy ún. DVB-T MPEG-4 HD beltéri egység szükséges vagy olyan  televízió készülék, amelyikbe be van építve az ún. DVB-T tuner.
eFax A régi típusú faxoka már felváltotta az elektronikus fax vagyis az eFax.
Előfizetéses mobiltelefon csomagok A havidíjas, azaz előfizetéses mobiltelefon csomagok kedvezőbb percdíjakat tartalmaznak a feltöltőkártyás csomagokénál. 
Feltöltőkártyás mobiltelefon csomagok A feltöltőkártyás mobiltelefon csomagok nagy előnye, hogy a költségeket ellenőrzés alatt tarthatjuk.
Földi sugárzású TV A földi sugárzású digitális tv szolgáltatás (DVB-T MPEG4) az Antenna Hungária által szolgáltatott Mindig TV és Mindig TV Extra.
Internet modem A modem egy adatátviteli berendezés, amely az adatokat egy átviteli közeg (pl. vezeték vagy rádióhullám) egyik pontjáról a másikra továbbítja, ahol egy másik modem fogadja azokat. Modemeket használnak az internet szolgáltatásnál is, ahol a - vezetékes vagy vezeték nélküli - vonal két végén modemek működnek. 
IPTV Az IPTV internet hálózaton elérhető digitális televíziós szolgáltatást vagyis egy telefonvonalon elérhető, minőségi kábeltévé szolgáltatást jelent.
IPTV Set Top Box A IPTV set top box az IPTV tévé szolgáltatás vételére szolgáló beltéri egység. Annyi set top box szükséges, ahány tévékészüléken szeretnénk egyidőben különböző adást nézni.
Kábel modem A kábelmodemek a kábeltévé szolgáltatók hálózatán működnek és a kábeltévé szolgáltatók internet szolgáltatásának igénybevételére szolgálnak.
Kábelnet Kábelnet vagy kábeles internet szolgáltatás ma már a kábeltv szolgáltatók nagy részénél elérhető.
Kábel TV A kábeltv szolgáltatás kábelhálózaton elérhető televíziós szolgáltatást jelent. 
Korlátlan beszélgetés 2012 októberében tűnt fel a magyar piacon először olyan mobilelőfizetés, amelyben egy meghatározott havidíjért korlátlanul beszélhetünk és korlátlanul smsezhetünk minden belföldi hálózatba.
Mifi A MiFi egy mobil - azaz hordozható - WiFi hotspot. 
Mikrohullámú internet A mikrohullámú kapcsolaton keresztül igénybe vett internet szolgáltatást nevezik leegyszerűsítve mikrohullámú internetnek vagy mikrós internetnek.
Mindig-tv dekóder A földi sugárzású digitális műsorszolgáltatás (MinDig TV, illetve MinDig TV Extra) vételéhez az antennán túl szükséges egy dekóder, de lehet, hogy a tévékészülékünkben ez benne van. 
Mindig TV vevő A földi sugárzású digitális műsorszolgáltatás (MinDig TV, illetve MinDig TV Extra) vételéhez az antennán túl bizonyos, nem túl nehéz, bár tudományosan hangzó feltételeknek kell eleget tenni.
Műholdas internet A műholdas internetszolgáltatás egy speciális internetszolgáltatás, mely kétirányú műholdas internet kapcsolatot biztosít.
Műholdas TV A műholdas TV előfizetés nagy előnye, hogy gyakorlatilag bárhova beköthető, parabolaantennára, beltéri egységre és némi szerelésre van szükség, melyet többnyire a szolgáltató vagy annak alvállalkozója végez el.
Optikai internet Alapvetően kétféle optikai hálózaton nyújtott internetszolgáltatás létezik. 
Parabola antenna Parabolaantenna a műholdas televízió adások vételéhez szükséges.
Router A router forgalom irányítót jelent, tulajdonképpen adatcsomagokat irányít a különböző számítógépes hálózatokon, legfőképpen az interneten. Ugyanakkor már az otthonokban és az irodákban is szinte nélkülözhetetlen, hiszen, ha egynél több számítógép vagy internetképes eszköz van, akkor a routerek internet megosztóként működnek.
Set Top Box A digitális tévé szolgáltatások igénybevételéhez szükséges egy beltéri egység, azaz ún. set top box. Míg az analóg adásoknál set top boxra nem volt szükség, a digitális adásoknál a beltéri egység elengedhetetlen. A tévécsatornák váltása, beállítása is ezen keresztül működik. 
Splitter A splitter elosztót jelent.
Stick Infokommunikációs szempontból a stick vagy USB stick három dolgot jelenthet. Az egyik a memória kártya, mely különböző fájlok tárolására szolgál.
Switch Az infokommunikáció területén a switchek valójában intelligens és gyors hálózati kapcsolók. 
T-Home Set Top Box A T-Home digitális tv szolgáltatásainak igénybevételéhez szükséges beltéri egység, azaz ún. set top box. A T-Home még vevőegységnek is nevezi.
UPC beltéri egység A UPC digitális tv szolgáltatásainak igénybevételéhez szükséges beltéri egység, azaz ún. set top box, amit a UPC mediabox-nak nevez. 
USB modem USB modemnek vagy HSDPA modemnek is hívják a mobilinternet modemeket, melyek arra szolgálnak, hogy a számítógépünkről közvetlenül tudjunk mobilinternetezni. A HSDPA a 3,5 G mobilinternet szolgáltatást jelenti, mely (elméletileg) elérheti a 14,4 Mbps sebességet.
USB router USB routernek általában az olyan internet megosztót hívják, mely rendelkezik egy USB adapterrel és ezáltal képes a mobilinternetet házon belül több számítógép között megosztani.
USB stick Az USB sticknek  leginkább háromféle felhasználási területe létezik.
Vezetékes telefon A vezetékes telefon szolgáltatás leginkább a hagyományos telefon szolgáltatást jelenti, amelyiket egyre inkább csak tartalék megoldásnak használnak.
Virtuális alközpont Az alközpontok tulajdonképpen modernizált telefonközpontok, alacsonyabb üzemeltetési költséggel, több, bővíthető funkcióval. 
Virtuális szerver A virtuális szerver, azaz VPS (Virtual Private Server) nagyszerű alternatívája a saját fizikai szervernek.
Voip telefon IP vagy VoIP (Voice over Internet Protocol) telefonszolgáltatásnak az internet kapcsolaton keresztül nyújtott telefon szolgáltatásokat nevezik.
Wifi A WiFi vagy wi-fi, más néven WLAN, mikrohullámú adatkommunikációt jelent, mégpedig a 2.4 GHz vagy 5 GHz szabadon használható frekvenciákon.
Wifi antenna Wifi (wireless fidelity) alapú kommunikációhoz mindenképpen szükséges, hogy az eszközök rendelkezzenek wifi antennával. A wifi antennát még WLAN antennának is nevezik.
Wifi-router A wifi router, wifi képes internet megosztót jelent. Akár a vezetékes, például ADSL vagy kábeles internet szolgáltatást, akár a mobilinternetet meg lehet osztani vele. Ilyen módon egy vezetékes internet szolgáltatást is mobilizálhatunk, persze csak házon belül. 
Kérjen visszahívást!