Zeneletöltés - hol? hogyan? mennyiért?

Zeneletöltés - hol? hogyan? mennyiért?

A különböző zeneletöltő alkalmazásoknak köszönhetően már nemcsak egy-egy zeneszámot, hanem akár egész albumokat is letölthetünk készülékeinkre, multimédiás eszközeinkre. Manapság már sokkal inkább digitális felvételeket gyűjtünk, mintsem CD-t vagy lemezt.
A zeneletöltésre leginkább a számítógép alkalmas, mivel a digitális zenei fájlok - azaz MP3-ak - viszonylag nagyok, és gyorsan megtöltik a táblagépekre és okostelefonokra általában jellemző kisebb tárolóhelyet. Ezért is érdemes a letöltéseket inkább felhőkben tárolni.
Előnye még, hogy akkor is hallgathatjuk kedvenc slágerünket, ha épp nincs internet kapcsolatunk, esetleg lassú vagy megbízhatatlanul működik. Forgalomkorlátos internet csomag esetében azonban tartsuk szem előtt, hogy a letöltés is adatforgalmat generál.

Melyek a legjobb zeneletöltők?
Mennyibe kerülnek?
Melyik használható (legjobban) a készülékemmel?
Általában mindenki ezeket a kérdéseket teszi fel. Éppen ezért sorra vesszük a legismertebbeket.


Hasonlítsa össze oldalunkon 40 szolgáltató legfrissebb internet csomagjait.


iTunes - az Apple online médialejátszója, tulajdonképpen a zeneletöltés atyja, 2003-ban indították útjára. Több, mint 26 millió dalt tartalmaz, melyek egy félperces klipben megnézhetőek.
Használható iPhone-nal, iPod-dal, iPad-del, Mac-kel vagy otthoni számítógéppel.
Bármelyik eszközről vásárolunk zenét - az ára 0,69 Euró és 1,29 Euró között mozog - azonnal elérhető a számítógép iTunes könyvtárában. A megvásárolt zenéket az iCloud automatikusan tárolja (25 ezer dalt díjmenetesen).

Google Play Music - ami az Apple-nél az iTunes, az a Google-nál a Google Play Music. A dalok száma meghaladja a 18 milliót, melyek megnézhetőek, megvásárolhatóak és letölthetőek. Azonban az iTunes-szal ellentétben, a Google Play Musicot a webböngészővel közvetlen zenevásárlásra is fel lehet használni az alkalmazás letöltése nélkül.
Androidos eszközökkel, Mac-kel és otthoni számítógéppel is használható.
A Google Play Music Manager alkalmazás 20 ezer dal díjmentes tárolására biztosít lehetőséget.

Amazon MP3 - az Amazon - a világ legnagyobb online kiskereskedője - zene áruháza. 2007-ben alapították, ez volt az első olyan zeneletöltő, amely DRM (Digital Rights Management, azaz digitális jogkezelő eljárás) nélkül adta el a dalokat. Ez a techonológia akadályozza meg a dalok másolását, megosztását különböző eszközök között. Zenekatalógusában 16 millió dal szerepel, melyek megnézhetőek, megvásárolhatóak vagy letölthetőek webböngészővel, Amazon MP3 alkalmazással vagy egy ingyenes szoftverrel.
Használható androidos eszközzel, Mac-kel és otthoni számítógéppel.
250 dal díjmentesen feltölthető az Amazon Cloud Playerbe.


Hasonlítsa össze oldalunkon a szolgáltatók legnépszerűbb mobilinternet csomagjait.


7digital - 2005-ben alapították, zeneletöltési lehetőséget biztosít a Blackberrynek és a Samsung Music Hub zeneszolgáltatásának. Közel 24 millió DRM-mentes dal érhető el a 7digital webböngészőn vagy alkalmazáson keresztül. Az előző hárommal ellentétben nem favorizál egyetlen operációs rendszert vagy speciális, egyedi készülék típust sem.
Éppúgy használható androidos, windowsos eszközzel, Blackberryvel, Mac-kel, mint otthoni számítógéppel.

Fairsharemusic - a 2010-ben alapított zeneletöltő egy dologban jelentősen különbözik a többi internetes zeneáruháztól. Minden letöltött dal árának 4%-át jótékony célra fordítja, éppúgy, mint nyereségének 50 %-át. Többek között olyan szervezeteket támogat, melyek a gyermekekért, a szegénység és az igazságtalanságok ellen, állatokért küzdenek vagy rákkal kapcsolatos kutatásokat végeznek.
A több, mint 18 millió dalt tartalmazó webes áruház bármilyen operációs rendszerrel vagy eszközzel elérhető.


Spotify - ingyenesen is használható zene letöltő szolgáltatás, ami Svédországból indult útjára 2008-ban. Együttműködik a nagyobb lemezkiadókkal, így másolásvédelemmel ellátott tartalmakat tesz közre. Tartalmaz egy rádió szolgáltatást is, amely kiválasztott előadó, zeneszám, korszak alapján összeállít egy véletlenszerű listát.
Már Magyarországon is elérhető mobilról, táblagépről, de otthoni számítógépről is.


Deezer - zenei adatbázis 25 millió dallal, mely elérhető mobilhálózaton, WiFin keresztül, de offline módban is, így akár internet kapcsolat nélkül is hallgathatóak a letöltött dalok. Használható okostelefonnal, táblagéppel vagy laptoppal. 
A Prémium csomag havi díja 1049 Ft, a Prémium+ csomagé 2099 Ft/hó.
A Telenornál Deezer Zene szolgáltatás néven érhető el 1390 Ft-os havi díjért.


2013. július 23. 

Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!