Hogyan tudhatom meg milyen internet érhető el nálam?

Hogyan tudhatom meg milyen internet érhető el nálam?

Teljesen természetes, hogy mindannyian a legjobb internetet szeretnénk a magunk számára. Éppen ezért az emberek többsége a választás előtt alapos kutatómunkába kezd, feltérképezi a lehetőségeket és hosszú órákat tölt azzal, hogy kiderítse mi alapján célszerű dönteni, igyekszik aprólékosan körbejárni a kérdést.

A feltérképezést célszerű lehet egy sebességtesztet végezésével kezdeni az elérhető internet hálózatunkon, a Telenet Internet Sebességmérő segítségével könnyedén tesztelheti internet hozzáférése sebességét .Ez, csakúgy mint a sávszélesség mérők többsége megmutatja, hogy mennyi a le- és feltöltési sebesség a vonalunkon.  A mérési eredményt érdemes összevetni a névleges (maximum) sávszélességekkel, melyek a szerződésünkben vannak. 

Segítségképpen, hogy ne kelljen ezzel bajlódnia, összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat, hogy minél hamarabb, minél nagyobb megelégedettséggel használhassa a világhálót. Akár otthon, akár albérletbenvagy a mobiltelefonjával.

Első lépéskénta telenet.hu-val leellenőrizheti, hogy az irányítószámán milyen típusú internetet biztosítanak a szolgáltatók. Ehhez görgessen lejjebb a "Hasonlítsa össze a legjobb TV, internet és telefoncsomagokat" részhez, írja be irányítószámát és indítsa el a keresést. Fontos tudni, hogy a bekötés lehetőségét több dolog befolyásolja, így a találati lista sajnos nem jelent 100 %-os bizonyosságot, mert megeshet, hogy az adott területen túlterhelt a központ vagy éppen nem lehet a kábelt behúzni stb.
Sajnos azzal is szembesülhetünk, hogy a kiválasztott csomag helyett be kell érnünk egy kisebb sebességűvel, mert hiába van a szolgáltatónak például 10 Mbit/s-os csomagja, ha a mi utcánkban a hálózati kiépítettség csak a felét teszi lehetővé. Szintén ennek függvénye, hogy egyáltalán milyen szolgáltatások érhetőek el a lakhelyünkön, előfordulhat például, hogy internetet tudunk rendelni, de IPTV-t nem.
Viszont a szolgáltatók pontos cím és - sok esetben - személyes felmérés alapján már tudnak konkrét információt adni.

Nézzük a legelterjedtebb típusokat és lefedettségüket

Kétségtelen, hogy talán az egyik legnépszerűbb vezetékes internet, amely szinte országos lefedettséggel bír, az ADSL internet. Használatához telefonvonal szükséges és egy stabil elérhetőséget biztosít; a sávszélesség, azaz a sebesség, akkor sem csökken, ha egy időben egyszerre többen használják.


Általánosságban elmondható, hogy a kábeltévé és a kábelinternet lefedettség a sűrűn lakott részeken jellemző, mert az ilyen területeken már megfelelően kiépült a szükséges infrastruktúra. A kábelnet tulajdonképpen a kábeltelevíziós hálózaton nyújtott szélessávú internet, amely folyamatos, állandó kapcsolatot tesz lehetővé és alkalmas nagyobb méretű fájlok letöltésére, jó minőségű online videók megtekintésére.

A műholdas tv-rőlés internetről általában mindenkinek a parabolaantenna jut az eszébe. Hiába van azonban országos szintű műholdas lefedettség, ha a természeti vagy a fizikai viszonyok nem teszik lehetővé az antenna felszerelését, akkor nem választhatjuk ezt a szolgáltatást. Előfordulhat ugyanis, hogy nem lehet a háztetőre felszerelni a parabolát vagy éppen egy tűzfal árnyékolja le. Azonban, ha nincs ilyen probléma, akkor a műholdas internet megoldást jelent ott is, ahol más módon nem lehet internetet biztosítani vagy a meglévő szolgáltatás gyenge minőségű.

A mikrohullámú internet lefedettségét nagyban befolyásolhatja a szélsőséges, rossz időjárás, de akár egy fa is leárnyékolhatja, ami kihat a kapcsolat minőségére is. Előnye, hogy ott is kiépíthető, ahol nincs sem ADSL, sem kábel, hiszen vezeték nélküli szélessávú internet, amely mikrohullámú kapcsolaton keresztül valósul meg. Gyorsan telepíthető és nem kell számolnunk egyéb járulékos költségekkel sem.

Az utóbbi években rengeteget fejlődött és vált országosan elérhetővé a mobilinternet. Szinte napról-napra változott a sebessége, lett egyre gyorsabb, korszerűbb és széles körben közkedvelt. Vitathatatlan előnye, hogy mozgás közben is használható, minősége és gyorsasága annak a területnek a lefedettségétől függ, ahol éppen használjuk.


Hasonlítsa össze 40 internetszolgáltató legfrissebb csomagjait oldalunkon!


Következő lépésként, ha az irányítószám alapján már tudjuk, hogy milyen típusú internet közül választhatunk, érdemes mérlegelni ezek előnyét és hátrányát. Nem mindegy például, hogy forgalom korlátos vagy korlátlan csomagot választunk-e. Mintahogy az sem, hogy milyen mértékű a hűségnyilatkozat.

telenet.hu éves költség alapján állítja sorrendbe a csomagokat.
Amennyiben más paraméter alapján szeretne dönteni, akkor ezt is megteheti az adott oszlop nevére kattintva.
Lehetősége van az egyes csomagok összehasonlítására is, ehhez csak annyi a teendő, hogy az adott csomagoknál az összehasonlító kis négyzetet be kell pipálni. Így biztos, hogy semmilyen információ nem kerüli el a figyelmét.
Amint kiválasztotta az ideális csomagot a „megrendelem” gombra kattintva, néhány személyes adat kitöltése után a rendszer automatikusan továbbítja a megrendelését.
Ezzel még nem kötelezi el magát, csupán az igényét jelzi a szolgáltató felé.
Néhány napon belül a szolgáltató ügyfélszolgálatától felhívják Önt az adatok és a rendelés véglegesítése céljából. Ha a cím pontosítását követően kiderül, hogy a kiválasztott csomagot mégsem tudják Önnek biztosítani, minden további nélkül választhat egy új csomagot, új szolgáltatót vagy elállhat a megrendeléstől.


2017. május 26.

Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!