Kábelnet

Kábelnet vagy kábeles internet szolgáltatás ma már a kábeltv szolgáltatók nagy részénél elérhető.

Ebben az esetben a szolgáltató az internetet a saját kábelhálózatán keresztül nyújtja, ezért nevezik kábeles internet szolgáltatásnak vagy kábelnetnek. A kábel internet szolgáltatók tehát azok a kábeltv társaságok, melyek az adott helyen a kábeltv szolgáltatást is biztosítják. Mindebből adódik, hogy ezen szolgáltatás csak ott vehető igénybe, ahol a helyi kábeltévé szolgáltató a hálózatát alkalmassá tette internet szolgáltatás nyújtására is.
Kábelnet
A kábel internet igénybevételéhez egy kábelmodemre van szükség, melyet a szolgáltató biztosít. A fel- és letöltési sebesség (sávszélesség) aszimmetrikus, azaz a letöltési sebesség (az előfizető fele áramló adatok sebessége) sokkal nagyobb, mint a feltöltési sebesség (azaz az előfizetőtől a központ irányába haladó adatforgalom sebessége). Az adatáramlás sebességének elvi maximumát sávszélességnek is nevezik. Általában a lehetséges maximum letöltési sebességet szokták megadni a kábelnet szolgáltatás fő paramétereként (pl. 10 Mbps vagy 10Mb/s vagy 10 Mbit/s, azaz 10 megabit per secundum). Ugyanakkor a feltöltési elvi maximum általában ennek töredéke (kb. a tizede). A garantált sávszélesség a kábelnetnél általában negyede-ötöde a maximum sávszélességnek. A garantált sebességet a szabály szerint a vonalon az esetek 80%-ban el kell tudni érni.

Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!