Mikrohullámú internet

A mikrohullámú kapcsolaton keresztül igénybe vett internet szolgáltatást nevezik leegyszerűsítve mikrohullámú internetnek vagy mikrós internetnek. Ott elterjedtebb, ahol a vezetékes technológiák kevésbé elérhetőek, de sok helyen versenyképes alternatívát kínál a vezetékes vagy mobilinternettel szemben is.

A lakossági mikrós internetszolgáltatás szabad frekvenciákon (2,4, vagy 5 GHz) működik, kedvező árú és szolgáltatótól függő minőségű, tulajdonképpen wifi jellegű internetszolgáltatás. Az ár mellett előnye az ADSL-el szemben általában a nagyobb feltöltési sebesség, ugyanakkor jobban kitett az időjárás szeszélyeinek és rálátást igényel a központra.
Mikrohullámú internet
A kisebb településeken gyakran alkalmazzák, de sűrűn lakott városrészekben is használt technológia. A szolgáltató egy vagy több központot (fejállomás, AP) üzemeltet, melyekre az előfizetők berendezései kapcsolódnak. Rálátás a fejállomásra mindenképpen szükséges, legtöbb esetben tető antenna is. Hátránya a szolgáltatásnak, hogy a különböző wifi hálózatok zavarhatják egymást, akár a házi wifi hálózatok, akár a különböző mikrós szolgáltatók hálózatai. Ugyanakkor a komolyabb szolgáltatók az elmúlt években sokat fejlesztettek a hálózatuk és eszközeik vihar- és frekvencia zavarainak védelme érdekében, így a mikros internet már megbízhatóságban is versenyez a vezetékes- vagy mobilinternettel.

Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!