Műholdas internet

A műholdas internetszolgáltatás egy speciális internetszolgáltatás, mely kétirányú műholdas internet kapcsolatot biztosít. Joggal gondolhatnánk, hogy ezt a szolgáltatást olyan helyen érdemes használni, ahol nem áll rendelkezésre más, megbízható szélessávú internetszolgáltatás, de ez már csak majdnem igaz.

Műholdas internet árak
A szolgáltatás ár-érték aránya sokat javult az elmúlt években és így már felveszi a versenyt a mobilinternettel. Árai persze magasabbak a mobilneténél, de a legtöbb helyen a tányéros internet megbízhatósága veri a mobilnetét, a városokon kívül a legtöbb helyen a ténylegesen elérhető sebessége is nagyobb.

Először az RG Networks kínált ilyen internetet Vannet márkanév alatt, azóta a BTel is elindította a saját szolgáltatását az RG Networks-szel együttműködésben. Ilyen módon az RG Networks lakossági szolgáltatást már nem nyújt, azt a BTel biztosítja.

Mit tud a szolgáltatás?

Nagyban különbözik ez a szolgáltatás attól a régebbi szolgáltatástól, aminél egy modemes internet kapcsolat is szükséges volt és a letöltés a műholdról történt a feltöltés pedig a modemen. A korszerű parabolás internet esetében a forgalom teljes egészében a műholdas kapcsolaton keresztül zajlik oda-vissza irányba. A sávszélesség itt is aszimmetrikus, ahogy a legtöbb más internetszolgáltatás, azaz letöltési irányban nagyobb a sebesség, mint feltöltési irányban.

A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges egy parabolaantenna és egy beltéri egység, melyeket a szolgáltató biztosít külön díjazás ellenében. Jó kérdés, hogy korábban ilyen-olyan okból megvásárolt műholdas internet készlet alkalmas-e a Vannet vagy a BTel szolgáltatás igénybevételére. Erre van esély, de ezt célszerű tőlük megkérdezni, a készülék pontos típusának megadásával.

Műholdas internet ingyen?

Időről időre megkérdezi valaki, hogy milyen okossággal lehet egy parabolaantennával ingyen hozzájutni az internethez. A válasz roppant egyszerű: sehogy. Az internet műholdról ingyen egy városi legenda. Annak van valós esélye, hogy beszerezzünk valami drága kütyüt, amit jó esetben ingyenes külföldi tévé műsorok vételére tudunk használni, de internetezésre - főképp ingyen - semmiképpen.

Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!