Csupasz ADSL internet

Az úgynevezett csupasz ADSL internetszolgáltatás is telefonvonalon (réz érpáron) valósul meg, de nem szükséges hozzá telefon előfizetés! Telefon nélkül valamivel drágább, mint a normál, telefonos ADSL. Ezt a fajta DSL szolgáltatást hívják még meztelen vagy naked ADSL-nek, NDSL-nek, néha pedig telefon nélküli ADSL-nek is.

Az ADSL internetszolgáltatás az első széles körben elérhetővé vált olcsó és gyors szélessávú internetszolgáltatás. Az oldalon Ön szinte az összes internet szolgáltató csupasz ADSL ajánlatát összehasonlíthatja.

Árak összehasonlításaCsupasz ADSL

A meztelen ADSL árakat Ön szinte az összes internet szolgáltató esetében megtalálja a telenet.hu-n. Oldalunkon megtekintheti a szolgáltatók legfrissebb akciós csomagjait is. Az akciók sok esetben egy kezdeti kedvezményes díjú időszakot foglalnak magukban (pl. egy hónap ingyenes próbahónap vagy fél évig féláron típusú akciók). Az “Éves költség oszlopban” mi kiszámoltuk Önnek, hogy az első évben mennyibe fog kerülni a szolgáltatás, figyelembe véve az esetleges akciókat is. Nem biztos ugyanis, hogy az az olcsó NDSL, amelyiknek a havidíja alacsonyabb. Az az olcsóbb csomag, amelyiknek az éves költsége kisebb. Az új előfizetőknek sok esetben kedvezőbb feltételekkel hirdetnek akciót, mint a meglévőknek.

A csomagok - alapesetben - éves költség alapján vannak sorba rendezve. A sorrendet Ön megváltoztathatja, ha a fejléc valamelyik paraméterére kattint (pl. Letöltési sebesség). A fejlécben a csomagok fő paramétereit helyeztük el, de a csomag nevére kattintva kinyílnak az adott NDSL csomag részletei és az összes paraméter megjelenik. A legfontosabb - nyilván az ár mellett - a sebesség paraméter.

Csupasz ADSL internet sebességek

Az összehasonlítás nemcsak az ár, hanem a sebesség alapján is fontos lehet. A letöltési sebesség (az előfizető fele áramló adatok sebessége) sokkal nagyobb, mint a feltöltési sebesség (azaz az előfizetőtől a központ irányába haladó adatforgalom sebessége). Erről az aszimmetriáról is kapta a nevét a technológia (asymmetric digital subscriber line, azaz aszimmetrikus digitális előfizetői vonal). Az adatáramlás sebességének elvi maximumát sávszélességnek is nevezik. Általában a lehetséges maximum letöltési sebességet szokták megadni fő adatként (pl. 5 Mbps, azaz 5 megabit per secundum). Ugyanakkor a feltöltési sebesség elvi maximuma általában ennek töredéke (kb. a tizede). Érdemes ismerni még a garantált sávszélesség fogalmát, ebből is van garantált letöltési és garantált feltöltési sebesség (sávszélesség). A garantált sávszélesség általában negyede-ötöde a maximum sávszélességnek és szabály szerint ezt a vonalon az esetek 80%-ban el kell tudni érni.

A vonalon elérhető tényleges sebesség függ a központtól való távolságtól, a vonal fizikai állapotától, a szolgáltató hálózatának pillanatnyi terheltségétől stb. Nem feltétlenül kell azonnal a szolgáltatónk ügyfélszolgálatát hívni, ha egy sebesség teszt azt mutatja, hogy az általunk elért sebesség a szolgáltató által mondott elvi maximumának a háromnegyede. Ha viszont néhány napig mondjuk csak a fele, akkor jelentsük hibára a dolgot.

Milyen csomag érhető el a címemen?

A telenet.hu-n olyan kereső működik, amelynél csak az irányítószámot kell beírni és a rendszer listázza az adott irányítószámon elérhető ajánlatokat. Ez természetesen nem egy 100%-osan pontos kereső, előfordulhat, hogy a szolgáltatás pont azon a címen nem érhető el, mert túl távol van a legközelebbi központtól. A megrendelés ilyenkor minden jogkövetkezmény nélkül meghiúsul, amiről Ön értesítést kap.

Modem

A meztelen ADSL szolgáltatáshoz szükséges egy adsl modem, melyet a szolgáltatónktól kapunk (nem mindig ingyen), de akár máshol is megvásárolhatjuk, esetleg a korábbi szolgáltatónktól megmaradt modemet is felhasználhatjuk. A telenet.hu táblázataiban létrehoztunk egy “Modem díja” oszlopot is a könnyebb összehasonlíthatóság kedvéért. Díjcsomag váltáskor előfordulhat, hogy modem csere szükséges, mert a modemünk nem bírja az új sávszélességet és erről néha a szolgáltató is megfeledkezik. Ezen internet típusnál is vannak különböző generációk, például ADSL2, 2+ vagy éppen VDSL, VDSL2, de ezekkel nem igazán kell foglalkoznunk, mert egy adott címen egyféle ADSL érhető el és nem kell külön jelezni, hogy mondjuk ADSL2-es generációs szolgáltatást kérünk.

Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!