Mennyi mobilnetre van szükségem?

Mennyi mobilnetre van szükségem?

A mobilozás ma már nem elsősorban a telefonálásról szól: a másokkal való kapcsolattartás mellett informálódásra, tartalomfogyasztásra és szórakozásra is használjuk maroktelefonjainkat. Ennek lehetőségét a hálózatok és a készülékek fejlődése, illetve az okostelefonok megjelenése teremtette meg, mostanra pedig nem is egy, hanem számos iparág jött létre annak érdekében, hogy kielégítse a felhasználók igényeit ezen a területen. Így napjainkban használhatjuk mobilunkat vásárlásra, navigálásra utazás közben, online zenehallgatásra, vagy filmnézésre, videó-telefonálhatunk vele az interneten keresztül és játszhatunk a világhálón, hogy csak néhány lehetőséget említsünk.

Mindez azonban természetesen adatforgalmat generál. Bár az elmúlt időszakban Magyarországon is megjelentek a korlátlan mobilnetet kínáló csomagok, ilyeneket egyelőre csak kevesen használnak. Ráadásul attól függően, hogy mennyi internetezési lehetőséget foglalnak magukban, jelentős különbségek lehetnek az egyes előfizetések áraiban. Éppen ezért mielőtt csomagot választunk érdemes végiggondolni, mire is szeretnénk használni a mobilnetet.

Ha valaki csak böngészni akar az interneten, például híreket olvas, esetleg letölt néhány alkalmazást, és mobilon játszik, de más online tevékenységre nem használja telefonját, akkor valószínűleg egy kisebb csomaggal is beéri. Ha azonban zenét vagy rádiót is az interneten keresztül hallgatunk, annak már komolyabb adatigénye van, ilyenkor olyan előfizetést lesz szükségünk, ami nagyobb mennyiséget foglal magába.

A legnagyobb adatforgalmat a videózás generálja. Ha filmeket töltünk le, vagy nézünk online, akkor a minőségtől függően akár egy óra alatt elhasználhatjuk egy kisebb csomag teljes havi adatmennyiségét. Így, ha valaki mozizni szeretne mobilján, vagy érdemes wifit használnia (ilyenkor ugye nem a szolgáltató hálózatát terheljük, így ez nem is számít bele a havi adatforgalmunkba), vagy olyan előfizetést kell választani, aminél ez nem probléma.

Hacsak nem fizetünk elő külön valamely cég mobiltévé-szolgáltatására. Ezek ugyanis jellemzően függetlenek a havi alapcsomagoktól, azaz amit ezen keresztül nézünk nem számít bele annak adatforgalmába. A rendkívül magas adatigény miatt pedig a szolgáltatók általában korlátlan forgalmat biztosítanak ezekhez a szolgáltatásokhoz (amelyek gyakran videótékát is tartalmaznak).

Mobilnetezés adatforgalma és javasolt csomagok (az adatfogalom 1 óra használat esetén)

Adatforgalom (MB)

Javasolt csomag (GB)

Online játék

5-50

1

Böngészés

10-50

1

Viber

15-30

1

Facebook Messenger

20

1

Skype

30

1

WhatsApp

40

1

Facebook

50-80

2

Podcast

60

2

Online Rádióhallgatás/Zenehallgatás

150

3

Facebook videó

160

3

SD Online videózás

250-1000

5

YouTube

300-350

5

Instagram

720

10

HD Online videózás

1500-2000

20


2018. január 10.

Olvastad már?

GSM, avagy mobilforradalom . . . tovább
Mobiltechnológiák, avagy a táskafontól az okostelefonig . . . tovább
A tévézés szabadsága. . . tovább
HD-ready, full vagy ultra HD . . . tovább
Analóg televíziózás. . . tovább




Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!