Hogyan tévézhetünk mobilunkon?

Hogyan tévézhetünk mobilunkon?

Valószínűleg néhány éve még csak keveseknek fordult meg a fejében, hogy hamarosan a zsebünkben hordhatjuk a tévét és bárhol, bármikor előkaphatjuk és nézhetjük.
Az okostelefonok (és a hálózat) fejlődése viszont automatikusan hozta magával ezt a lehetőséget. Miért is ne nézzünk tévét mobilon? Ha félünk, hogy nagyon gyorsan elhasználjuk mobilnet csomagunk adatforgalmát, vessünk egy pillantást az adatforgalmi táblázatra.  

De mi is az a mobiltévé?

Röviden: okostelefonunkon nézhetjük a tévéműsort, akár ugyanazokat a csatornákat, mint a “hagyományos” tévénél.

Részletesebben: a mobil TV 2008-ra vezethető vissza, amikor az Antenna Hungária elindította a DVB-H (vagyis műsorszóráson alapuló) mobil-televíziós sugárzást, ami sajnos nemcsak nálunk, de Európa-szerte sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Így az akkori szerződést évekkel később módosították és az így felszabadult kapacitást a földfelszíni sugárzású digitális tévéadás (MinDig TV, MinDig TV Extra) részére csoportosították át.
Az akkori érdektelenség hátterében részben az állt, hogy nagyon kevés mobiltévézésre alkalmas készülék volt a piacon.

Az okostelefonok elterjedésének köszönhetően viszont a szolgáltatók streaming segítségével próbálják kiszolgálni a felhasználók azon igényét, hogy a mobiltelefonon tényleg lehessen tévézni.

Hogyan működik?

Kompatibilis készülék, mobilinternet előfizetés és legalább 3G lefedettség szükséges hozzá (EDGE lefedettségnél nem túl jó a minőség).

A Telekom mobil ágánál a szolgáltatás az Origo mobilportálon keresztül érhető el. Legegyszerűbben SMS-ben rendelhető meg (egy linket kapunk, mely a Mobil TV rovatba visz; a szolgáltató javasolja az oldal könyvjelzőként történő elmentését), de léteznek már olyan készülékek, melyek menüje tartalmazza a Mobil TV ikonját.
Két havidíjas csomag közül választhatunk: 4 csatornás Közszolgálati és 21 csatornás Plusz csomag.
Az Origo LifeNetwork és OzonNetwork csatornái azonban díjmentesen kipróbálhatóak.

A Telekom ezen kívül tévé előfizetőinek május 7-én bevezette a TV GO szolgáltatást, melyet úgy hirdetnek “Tévézz több képernyőn Telekom TV-előfizetőként”.  A szolgáltatás lényege, hogy regisztrációt követően, díjmentesen nézhetőek meghatározott csatornák a TV GO weboldalán vagy alkalmazásával. Így ezek a csatornák nem csak a tévén, hanem táblagépen vagy okostelefonon is elérhetőek. A szolgáltatáshoz otthoni vagy mobilinternet szükséges.

A Telenornál MyTV a szolgáltatás megnevezése. Használható bármilyen mobil eszközön - okostelefon, táblagép - és számítógépen egyaránt. Igénybe vételéhez regisztráció szükséges (telefonon, személyesen, SMS-ben vagy online), majd le kell tölteni a MyTV alkalmazást, számítógépen pedig be kell lépni az alkalmazás weboldalára.

Az 5 csatornát tartalmazó Fedezd fel csomag ingyenes. Ha több adót szeretnénk nézni, akkor választhatunk mellé havi díj ellenében Film, Családi vagy MyTV Extra műsorcsomagot.

A mobil tévé külföldön nem használható.


2014. július 1.

Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!