Hogyan tévézhetünk mobilunkon?

25

Hogyan tévézhetünk mobilunkon?

Valószínűleg néhány éve még csak keveseknek fordult meg a fejében, hogy hamarosan a zsebünkben hordhatjuk a tévét és bárhol, bármikor előkaphatjuk és nézhetjük.
Az okostelefonok (és a hálózat) fejlődése viszont automatikusan hozta magával ezt a lehetőséget. Miért is ne nézzünk tévét mobilon? Ha félünk, hogy nagyon gyorsan elhasználjuk mobilnet csomagunk adatforgalmát, vessünk egy pillantást az adatforgalmi táblázatra.  

De mi is az a mobiltévé?

Röviden: okostelefonunkon nézhetjük a tévéműsort, akár ugyanazokat a csatornákat, mint a “hagyományos” tévénél.

Részletesebben: a mobil TV 2008-ra vezethető vissza, amikor az Antenna Hungária elindította a DVB-H (vagyis műsorszóráson alapuló) mobil-televíziós sugárzást, ami sajnos nemcsak nálunk, de Európa-szerte sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Így az akkori szerződést évekkel később módosították és az így felszabadult kapacitást a földfelszíni sugárzású digitális tévéadás (MinDig TV, MinDig TV Extra) részére csoportosították át.
Az akkori érdektelenség hátterében részben az állt, hogy nagyon kevés mobiltévézésre alkalmas készülék volt a piacon.

Az okostelefonok elterjedésének köszönhetően viszont a szolgáltatók streaming segítségével próbálják kiszolgálni a felhasználók azon igényét, hogy a mobiltelefonon tényleg lehessen tévézni.

Hogyan működik?

Kompatibilis készülék, mobilinternet előfizetés és legalább 3G lefedettség szükséges hozzá (EDGE lefedettségnél nem túl jó a minőség).

A Telekom mobil ágánál a szolgáltatás az Origo mobilportálon keresztül érhető el. Legegyszerűbben SMS-ben rendelhető meg (egy linket kapunk, mely a Mobil TV rovatba visz; a szolgáltató javasolja az oldal könyvjelzőként történő elmentését), de léteznek már olyan készülékek, melyek menüje tartalmazza a Mobil TV ikonját.
Két havidíjas csomag közül választhatunk: 4 csatornás Közszolgálati és 21 csatornás Plusz csomag.
Az Origo LifeNetwork és OzonNetwork csatornái azonban díjmentesen kipróbálhatóak.

A Telekom ezen kívül tévé előfizetőinek május 7-én bevezette a TV GO szolgáltatást, melyet úgy hirdetnek “Tévézz több képernyőn Telekom TV-előfizetőként”.  A szolgáltatás lényege, hogy regisztrációt követően, díjmentesen nézhetőek meghatározott csatornák a TV GO weboldalán vagy alkalmazásával. Így ezek a csatornák nem csak a tévén, hanem táblagépen vagy okostelefonon is elérhetőek. A szolgáltatáshoz otthoni vagy mobilinternet szükséges.

A Telenornál MyTV a szolgáltatás megnevezése. Használható bármilyen mobil eszközön - okostelefon, táblagép - és számítógépen egyaránt. Igénybe vételéhez regisztráció szükséges (telefonon, személyesen, SMS-ben vagy online), majd le kell tölteni a MyTV alkalmazást, számítógépen pedig be kell lépni az alkalmazás weboldalára.

Az 5 csatornát tartalmazó Fedezd fel csomag ingyenes. Ha több adót szeretnénk nézni, akkor választhatunk mellé havi díj ellenében Film, Családi vagy MyTV Extra műsorcsomagot.

A mobil tévé külföldön nem használható.


2014. július 1.

Szolgáltatáskereső: Válasszon és rendeljen több, mint 40 szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!