A tévézés szabadsága

35

A tévézés szabadsága

Új szintre emelték a tévézési élményt az IPTV-szolgáltatások, amelyeknek köszönhetően megállíthatjuk a műsort, óriási kínálatból válogathatunk és még a gyerekeket is megvédhetjük a káros tartalmaktól.

Ma már számos otthonban természetesnek számít, hogy bármikor meg lehet állítani a tévéműsort, majd amikor alkalmas, újraindítható az adás, és a naponta jelentkező sorozatok sem határozzák már meg feltétlenül az időbeosztást ezeknél a családoknál sőt, ha nincs megfelelő műsor, akkor néhány gombnyomással szórakoztató tartalmak hatalmas kínálatából választhatnak. Ezeket a napjainkban sokak számára természetes szolgáltatásokat a szolgáltató és az előfizetők közötti interaktív kapcsolat teszi lehetővé, ami többek között az IPTV segítségével valósítható meg. Aki kötött már televízió előfizetést, az a megfelelő ajánlat kiválasztása során egészen biztosan találkozott már ezzel a négybetűs rövidítéssel, aminek jelentése Internet Protokoll alapú televíziózás. A lényege pedig a már említett interaktivitás, vagyis a kétirányú kommunikáció lehetősége, aminek köszönhetően számos kényelmi funkciót érhetnek el a mai felhasználók.  
A technológia nagyjából egy évtizeddel ezelőtti hazai megjelenésekor az IPTV szolgáltatás egyik legtöbbet hangoztatott előnye a műsormegállítási funkció volt. Ez ugyanakkor csak a jéghegy csúcsa, és ma már az elmúlt évek technológiai fejlődésének köszönhetően igazi szórakoztató központtá válhat a televíziónk, ha IPTV szolgáltatást veszünk igénybe.
A megoldás lehetőséget kínál arra, hogy akár napokra előre felmérjük, hogy milyen műsorkínálatból választhatunk, a digitális műsorújságnak köszönhetően. Sőt, ha rádöbbenünk, hogy a régóta várt film, sorozat epizód, vagy sportesemény vetítésekor valamilyen okból nem tartózkodunk otthon, akkor megfelelő szolgáltatás-csomag esetében arra is lehetőségünk van, hogy egy egyszerű gombnyomással beállítsuk az adott program felvételét. Arra vonatkozóan többféle megoldással lehet találkozni a piacon, hogy a felvett műsorokat hol tárolják, van lehetőség arra, hogy az IPTV-szolgáltatás vásárlásakor kapott vevőegységre mentsék a felhasználók a műsorokat, de a szolgáltatónál is tárolhatók.
Az IPTV megoldások további nagy előnye a rajtuk keresztül elérhető hatalmas, egyes szolgáltatók esetében akár több ezer filmet, sorozat epizódot, egyéb műsort tartalmazó videotéka. Ezen szolgáltatás esetében azonban érdemes figyelembe venni, hogy a tartalmak jelentős része fizetős, így ennek tudatában célszerű válogatni. Maga az eljárás egyébként igen egyszerű, hiszen a vevőegységhez kapott távirányítóval lehet böngészni a videotéka kínálatában, majd néhány gombnyomással elindítható a kiválasztott film, amennyiben pedig fizetős az adott tartalom, akkor a havi számlához írja hozzá az összeget a szolgáltató.
Az IPTV technológia kínálta interaktivitás a legkisebbek védelmében is segít, elérhető ugyanis egy gyerekzár funkció is. Ezzel bizonyos csatornákat, filmeket, videotéka tartalmakat lehet elérhetetlenné tenni a gyermekek számára.  

2017. június 26.

Olvastad már?

HD-ready, full vagy ultra HD . . . tovább
Analóg televíziózás . . . tovább
Rendet vágunk a tévés technológiákban . . . tovább
Díjazott hűség . . . tovább
Szolgáltatóváltás: könnyedén viheti régi számát . . . tovább
Szolgáltatáskereső: Válasszon és rendeljen több, mint 40 szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!