A tévézés szabadsága

A tévézés szabadsága

Új szintre emelték a tévézési élményt az IPTV-szolgáltatások, amelyeknek köszönhetően megállíthatjuk a műsort, óriási kínálatból válogathatunk és még a gyerekeket is megvédhetjük a káros tartalmaktól.

Ma már számos otthonban természetesnek számít, hogy bármikor meg lehet állítani a tévéműsort, majd amikor alkalmas, újraindítható az adás, és a naponta jelentkező sorozatok sem határozzák már meg feltétlenül az időbeosztást ezeknél a családoknál sőt, ha nincs megfelelő műsor, akkor néhány gombnyomással szórakoztató tartalmak hatalmas kínálatából választhatnak. Ezeket a napjainkban sokak számára természetes szolgáltatásokat a szolgáltató és az előfizetők közötti interaktív kapcsolat teszi lehetővé, ami többek között az IPTV segítségével valósítható meg. Aki kötött már televízió előfizetést, az a megfelelő ajánlat kiválasztása során egészen biztosan találkozott már ezzel a négybetűs rövidítéssel, aminek jelentése Internet Protokoll alapú televíziózás. A lényege pedig a már említett interaktivitás, vagyis a kétirányú kommunikáció lehetősége, aminek köszönhetően számos kényelmi funkciót érhetnek el a mai felhasználók.  
A technológia nagyjából egy évtizeddel ezelőtti hazai megjelenésekor az IPTV szolgáltatás egyik legtöbbet hangoztatott előnye a műsormegállítási funkció volt. Ez ugyanakkor csak a jéghegy csúcsa, és ma már az elmúlt évek technológiai fejlődésének köszönhetően igazi szórakoztató központtá válhat a televíziónk, ha IPTV szolgáltatást veszünk igénybe.
A megoldás lehetőséget kínál arra, hogy akár napokra előre felmérjük, hogy milyen műsorkínálatból választhatunk, a digitális műsorújságnak köszönhetően. Sőt, ha rádöbbenünk, hogy a régóta várt film, sorozat epizód, vagy sportesemény vetítésekor valamilyen okból nem tartózkodunk otthon, akkor megfelelő szolgáltatás-csomag esetében arra is lehetőségünk van, hogy egy egyszerű gombnyomással beállítsuk az adott program felvételét. Arra vonatkozóan többféle megoldással lehet találkozni a piacon, hogy a felvett műsorokat hol tárolják, van lehetőség arra, hogy az IPTV-szolgáltatás vásárlásakor kapott vevőegységre mentsék a felhasználók a műsorokat, de a szolgáltatónál is tárolhatók.
Az IPTV megoldások további nagy előnye a rajtuk keresztül elérhető hatalmas, egyes szolgáltatók esetében akár több ezer filmet, sorozat epizódot, egyéb műsort tartalmazó videotéka. Ezen szolgáltatás esetében azonban érdemes figyelembe venni, hogy a tartalmak jelentős része fizetős, így ennek tudatában célszerű válogatni. Maga az eljárás egyébként igen egyszerű, hiszen a vevőegységhez kapott távirányítóval lehet böngészni a videotéka kínálatában, majd néhány gombnyomással elindítható a kiválasztott film, amennyiben pedig fizetős az adott tartalom, akkor a havi számlához írja hozzá az összeget a szolgáltató.
Az IPTV technológia kínálta interaktivitás a legkisebbek védelmében is segít, elérhető ugyanis egy gyerekzár funkció is. Ezzel bizonyos csatornákat, filmeket, videotéka tartalmakat lehet elérhetetlenné tenni a gyermekek számára.  

2017. június 26.

Olvastad már?

HD-ready, full vagy ultra HD . . . tovább
Analóg televíziózás . . . tovább
Rendet vágunk a tévés technológiákban . . . tovább
Díjazott hűség . . . tovább
Szolgáltatóváltás: könnyedén viheti régi számát . . . tovább




Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!