Mit csináljak, ha már hónap közepén elfogy a mobilnetem?

Mit csináljak, ha már hónap közepén elfogy a netem?

A hálózatok fejlesztésének, az egyre több dologra képes okostelefonoknak és a mobil alkalmazások terjedésének eredményeként világszerte rohamosan emelkedik a mobiladat-forgalom. A negyedik generációs hálózatok megjelenését követő öt évben például a tizenkétszeresére nőtt, s bár az ezt követő fél évtizedre némi lassulást várnak, a bővülés így is hétszeres lehet.

A tendencia Magyarországon is hasonló, így könnyen előfordulhat, hogy az előfizető egyszer csak azzal szembesül: míg 1-2 évvel ezelőtt bőven elég volt egy kisebb adatcsomag - az egyre aktívabb okostelefon-használat miatt – ma már hónap közepén kifut belőle. Ilyenkor a legegyszerűbb megoldás, ha nagyobb csomagra váltunk, ám, ha ezt valamiért nem tudjuk, vagy nem akarjuk meglépni, akkor is számos lehetőségünk van adatforgalmunk kordában tartására.

A rendszeres wifihasználattal például kifejezetten sokat lehet spórolni. Ha otthon, és a munkahelyen (már amennyiben erre van lehetőség) nem a mobil szolgáltatónk hálózatát használjuk, hanem a helyi wifiről netezünk, akkor ez a forgalom természetesen nem fogyasztja havi keretünket. A nagyobb adatigényű tevékenységeket (programok, zene letöltése, online videózás, videóchat) éppen ezért érdemes olyan időszakra időzíteni, amikor van a közelben wifi.

Emellett érdemes tudni, hogy minden mobil operációs rendszeren van lehetőség az adatforgalom valamilyen jellegű ellenőrzésére. Ezekből általában kiderül, hogy egy adott időszakban mennyit neteztünk, illetve az is, hogy mely programok generálják a legnagyobb forgalmat. Utóbbiak időleges lekapacsolásával szintén sokat lehet spórolni.

Ha valakinek nem elegendőek az operációs rendszer kínálta lehetőségek, akkor letölthet külön erre a célra szolgáló alkalmazást is, amely jóval részletesebb információval szolgál arról, hogy mikor mennyit szörföltünk a világhálón a mobilunkkal. Ezek az applikációk amellett, hogy programra lebontva részletes elemzéseket adnak, illetve mutatják, hogy az adott időszakban mennyi áll még rendelkezésünkre az adatforgalmunkból, igény esetén riasztást is küldenek.

2018. február 14.

Olvastad már?

Mennyi mobilnetre van szükségem . . tovább
GSM avagy mobilforradalom. . . tovább
Mobiltechnológiák, avagy a táskafontól az okostelefonig. . . tovább
A tévézés szabadsága . . . tovább
HD-ready, full vagy ultra HD . . . tovább




Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!