A magyarok is egyre többet tévéznek nyáron a telefonjukon

internetes_vasarlas

Több százezren fizetnek elő Magyarországon különböző mobilszolgáltatók online tévészolgáltatásaira. A ténylegesen okostelefonon tévézők száma pedig még ennél is jóval több, hiszen sokan meglévő vezetékes csomagjukhoz plusz szolgáltatásként kapják annak lehetőségét, hogy mobiljukon is nézhetik a tévécsatornák műsorait. Ezzel pedig az ágazati szereplők szerint egyre többen élnek is, köszönhetően az egyre rugalmasabb mobiladat-csomagoknak.

A piac ugyanakkor elég hektikusan mozog, amiben komoly szerepe van annak, hogy ezeknél a szolgáltatásoknál nincsen hűségidő, azaz akár egy hónapra is elő lehet fizetni. A nagy nemzetközi sportesemények környékén pedig sokan meg is teszik ezt. Mivel egy futball világbajnokság mérkőzéseit, vagy egy olimpia versenyeit nem feltétlenül akkor rendezik, amikor az ember otthon van, erre az időszakra komoly igény jelentkezik az ilyen, a nem helyhez kötött szolgáltatásokra. Így ugyanis nem kell hazarohanni a meccs, vagy valamelyik úszódöntő kezdetére, hiszen akár már a metrón is lehet élőben követni az eseményeket.

Mivel a fontosabb sportrendezvények nyáron vannak, ilyenkor különösen megugrik az előfizetések száma. A szabadságolási időszak azonban még nagy világesemény nélkül is erősebb az átlagnál, hiszen a nyaralás idejére is sokan előfizetnek, hogy akár a strandon is nézhessék kedvenc műsoraikat.

A mobil tévézés jelentőségét jól mutatja, hogy egy ideje már a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) is szerepelteti tévészolgáltatásra vonatkozó statisztikában az ilyen előfizetéseket. Sőt, a KSH számaiból úgy tűnik, akár az egész piacon látványos változásokat tud okozni ez a szegmens. Tavaly ugyanis a szokottnál nagyobb mozgás volt a tévé-előfizetések számában. Az év első 9 hónapjában meredeken emelkedett a számuk, majd az utolsó negyedévben egyik pillanatról a másikra hirtelen több mint 200 ezerrel csökkent (erről korábbi cikkünkben írtunk). A statisztikai hivatal különböző adatsoraiból pedig úgy tűnik, hogy ebben a hullámzásban a mobiltévés szolgáltatásoknak is szerepe volt.

2018. november 23.

Olvastad már?

Hamarosan telefonról irányíthatjuk akár az egész lakásunkat. . . tovább
Miket tud egy okosotthon? . . . tovább
Az online kereskedelem végleg felszámolta a határokat. . . tovább
Zsebben hordott bevásárlókocsi: egyre többet vásárolunk mobilon. . . tovább
Az okostelefonok miatt egyre kevesebb számítógép fogy. . . tovább




Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!