Százezrek mondtak le a tévézésről Magyarországon

internetes_vasarlas

Tavaly év végén hirtelen megcsappant a tévé-előfizetőkszáma Magyarországon. Ez azért érdekes változás, mert a statisztikai hivatal adatai korábban folyamatos növekedést mutattak: miközben 2015-ben még alig több mint 3,2 millióan rendeltek meg televízió szolgáltatást, 2017 őszén már a 4 milliót közelítette ez a szám.

A tavalyi utolsó negyedévben azonban hirtelen több mint 200 ezerrel visszaesett az előfizetések száma. A csökkenés az idén év elején, ha kisebb ütemben is, de folytatódott, és tavasszal is inkább csak stagnált a piac. A legfrissebb adatok szerint 2018 második negyedévében összesen 3,69 millió tévé-előfizetés volt Magyarországon, ami szinte hajszálpontosan negyedmillióval kevesebb a kilenc hónappal korábbinál.

Különösen érdekes, hogy pont az a szegmens indult hanyatlásnak, amely korábban a teljes szektor motorja volt. A csak tévészolgáltatásra előfizetők száma szép lassan már korábban is apadt, és nem voltak különösebben vonzóak az ügyfelek számára azok a konstrukciók sem, amelyekben tévé mellett még egy szolgáltatásra (vezetékes telefonra vagy internetre) fizethettek elő. A legjobban az olyan úgynevezetttriple play csomagokat keresték, ahol ezt a három dolgot egyben megkaphatták.

Tavaly ősszel ilyen triple play előfizetésből már több mint 2,1 millió volt, ami majdnem a másféleszerese a 2015-ös szintnek, és több mint a fele az akkori teljes előfizető-állománynak. Ez a szám azonban mostanra 2 millió alá esett vissza.

Mindez azért érdekes, mert eközben a vezetékes telefon és internetvonalak száma nem változott érdemben, azaz úgy tűnik, mintha ezeket a szolgáltatásokat megtartották volna az előfizetők. Ráadásul technológia alapján a műholdas tévé-előfizetések száma csökkent, márpedig itt legfeljebb eltérő technológiával lehet csomagban rendelni. Magyarul az egyetlen logikus magyarázatnak az tűnik, hogy a műholdas tévét csomagban vásárló ügyfelek tömegesen mondták le televízió-előfizetésüket, miközben azonban a csomag többi részét megtartották.

2018. szeptember 25.

Olvastad már?

Az idősebbek sem ijednek meg az internettől . . . tovább
A TV nem halott, csak elköltözött . . . tovább
Egy éve törölték el a roamingot és ezt a többség ki is használja. . . tovább
Zsebben hordott bevásárlókocsi: egyre többet vásárolunk mobilon. . . tovább
Az okostelefonok miatt egyre kevesebb számítógép fogy. . . tovább




Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!