Százezrek mondtak le a tévézésről Magyarországon

12

internetes_vasarlas

Tavaly év végén hirtelen megcsappant a tévé-előfizetők száma Magyarországon. Ez azért érdekes változás, mert a statisztikai hivatal adatai korábban folyamatos növekedést mutattak: miközben 2015-ben még alig több mint 3,2 millióan rendeltek meg televízió szolgáltatást, 2017 őszén már a 4 milliót közelítette ez a szám.

A tavalyi utolsó negyedévben azonban hirtelen több mint 200 ezerrel visszaesett az előfizetések száma. A csökkenés az idén év elején, ha kisebb ütemben is, de folytatódott, és tavasszal is inkább csak stagnált a piac. A legfrissebb adatok szerint 2018 második negyedévében összesen 3,69 millió tévé-előfizetés volt Magyarországon, ami szinte hajszálpontosan negyedmillióval kevesebb a kilenc hónappal korábbinál.

Különösen érdekes, hogy pont az a szegmens indult hanyatlásnak, amely korábban a teljes szektor motorja volt. A csak tévészolgáltatásra előfizetők száma szép lassan már korábban is apadt, és nem voltak különösebben vonzóak az ügyfelek számára azok a konstrukciók sem, amelyekben tévé mellett még egy szolgáltatásra (vezetékes telefonra vagy internetre) fizethettek elő. A legjobban az olyan úgynevezett triple play csomagokat keresték, ahol ezt a három dolgot egyben megkaphatták.

Tavaly ősszel ilyen triple play előfizetésből már több mint 2,1 millió volt, ami majdnem a másféleszerese a 2015-ös szintnek, és több mint a fele az akkori teljes előfizető-állománynak. Ez a szám azonban mostanra 2 millió alá esett vissza.

Mindez azért érdekes, mert eközben a vezetékes telefon és internetvonalak száma nem változott érdemben, azaz úgy tűnik, mintha ezeket a szolgáltatásokat megtartották volna az előfizetők. Ráadásul technológia alapján a műholdas tévé-előfizetések száma csökkent, márpedig itt legfeljebb eltérő technológiával lehet csomagban rendelni. Magyarul az egyetlen logikus magyarázatnak az tűnik, hogy a műholdas tévét csomagban vásárló ügyfelek tömegesen mondták le televízió-előfizetésüket, miközben azonban a csomag többi részét megtartották.

2018. szeptember 25.

Olvastad már?

Az idősebbek sem ijednek meg az internettől . . . tovább
A TV nem halott, csak elköltözött . . . tovább
Egy éve törölték el a roamingot és ezt a többség ki is használja. . . tovább
Zsebben hordott bevásárlókocsi: egyre többet vásárolunk mobilon. . . tovább
Az okostelefonok miatt egyre kevesebb számítógép fogy. . . tovább
Szolgáltatáskereső: Válasszon és rendeljen több, mint 40 szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!