Távközlési szolgáltatók

A távközlési szolgáltatók egyrészt internetszolgáltatók, másrészt ők nyújtanak telefon szolgáltatást (vezetékes és mobil), harmadrészt a televízió szolgáltatást nyújtó cégek is távközlési szolgáltatók. A televízió szolgáltatás valójában a kábeltévé szolgáltatás valamely formája, mehet vezetéken (telefon, kábel, optika) vagy vezeték nélkül (műholdon keresztül).

A távközlési szolgáltatók egyrészt internetszolgáltatók, másrészt ők nyújtanak telefon szolgáltatást (vezetékes és mobil), harmadrészt a televízió szolgáltatást nyújtó cégek is távközlési szolgáltatók. A televízió szolgáltatás valójában a kábeltévé szolgáltatás valamely formája, mehet vezetéken (telefon, kábel, optika) vagy vezeték nélkül (műholdon keresztül).


A magyarországi  távközlési szolgáltatók különböző csoportokba sorolhatóak:

 

Nagy telefontársaságok (melyek szinte minden mást is szolgáltatnak):

 • Magyar Telekom Nyrt.

 • Invitel Távközlési Zrt.

 • UPC Magyarország Kft.

 

Mobilszolgáltatók:

 • Vodafone Magyarország Zrt.

 • Telenor Magyarország Zrt.

 • Magyar Telekom Nyrt.

 

Nagy kábeltelevíziós társaságok:

 • UPC Magyarország Kft.

 • Digi Kft.

 • PR Telecom Zrt.

 • Vidanet Zrt.

 

Nagyobb internetszolgáltatók:

 • Drávanet Zrt.

 • Enternet 2001 Kft. (Enternet)

 • GTS Hungary Távközlési Kft.

 • NordTelekom Nyrt.

 • Externet Nyrt.

 

További nagyobb szolgáltatók:

 • Antenna Hungária (MindigTV Extra)

 • Hello HD

 • ACE Telecom

 

A fentieken túl számos kisebb internet- és kábelszolgáltató társaság van Magyarországon.

A nagyobb szolgáltatók mind képesek internet-telefon-tv szolgáltatásra is, de a kisebb szolgáltatók is egyre több szolgáltatást biztosítanak.

A kábeltv cégek jellemzően már nyújtanak internet szolgáltatást is, viszont egyre több internetszolgáltató nyújt valamilyen tévé szolgáltatást IPTV-vel vagy szatelliten keresztül.

Függetlenül az eredeti besorolásuktól a nagyobb távközlési cégek a mobil szolgáltatókkal kötött együttműködési megállapodásaik révén mobilinternet szolgáltatást is biztosítanak.

377

Szolgáltató Leírás
ACE Telecom Az ACE Telecom küldetése, hogy az üzleti élet szereplőinek minőségi internet szolgáltatást nyújtson professzionális technológia alkalmazásával és magas színvonalú ügyfélszolgálattal.
ActivCom Az ActivCom kis- és középvállalatoknak, illetve magánszemélyeknek nyújt teljes körű informatikai és kommunikációs szolgáltatásokat. Fő tevékenységük a szimmetrikus internet (a le- és feltöltési sebesség azonos) és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások biztosítása.
BajaNet Bajai szolgáltató a bajaiakért - így jellemzi magát a BajaNet. A szolgáltató korlátlan és folyamatos internetet biztosít előfizetőinek és ehhez mindösszesen csak egy Ethernet hálózati kártyára van szükség.
Borsodweb A Borsodweb Internetszolgáltató Kft. 1999-ben alakult még a “betárcsázós” internet korszakban. Azóta Miskolcról kiindulva számos Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen épített ki mikrohullám alapú hálózatot, melyen magánszemélyeknek és cégeknek szolgáltat internetet. 
Cellkábel A Cellkábel Celldömölkön és környéként biztosít internet, tévé és telefonszolgáltatást.
DataTrans A Datatrans Internet Kft. Székesfehérváron és környékén szolgáltat mikróhullámú internetet.
DIGI A dinamikusan fejlődő DIGI Kft. Magyarország egyik vezető távközlési szolgáltatója. Országosan több mint 850.000 egyedi előfizetővel rendelkezik. Csúcstechnológiás, a legmodernebb optikai szálas hálózatán minőségi és kimagasló ár-érték arányú komplex, megbízható telekommunikációs szolgáltatásokat biztosít.
FlashNet A FlashNet Kft. több mint 10 éve működik, ügyfelei legnagyobb megelégedésére. Korszerű technológia segítségével megbízható, korlátlan internet szolgáltatást biztosít.
Flip Minőségi telekommunikációs szolgáltatás apróbetűk és hűségidő nélkül a Magyar Telekom hálózatán.
Fonio-Voip A Fonio-Voip Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. kifejezetten voip telefonszolgáltatásra specializálódott szolgáltató. Olcsó, de színvonalas internet telefon szolgáltatást biztosítanak feltöltőkártyás konstrukcióban.
HWR-Telecom HWR-Telecom Kft. csak 2011-ben alakult, de az ott dolgozó szakemberek 8-10 éve foglalkoznak kábeltévé, telefon és internet szolgáltatással, a szolgáltatás kiépítésével, üzemeltetésével. Ismerik a térségi, helyi sajátosságokat, igényeket, a településeket, és azok adottságait.  
Infoteam '95 Az Infoteam '95 Kft. Észak-Kelet Magyarországon épített ki mikrohullám alapú hálózatot, melyen magánszemélyeknek és céges ügyfeleknek Skylan fantázianéven szolgáltat internetet. Az internet mellé IP telefon szolgáltatást is nyújt.
ISIS-COM Az ISIS-COM Kft. 2006-ban jött létre két szolgáltató - a W-Net's Informatika Kft. és a Savaria.hu Kft - összeolvadása révén és vált a régió legnagyobb független szolgáltatójává.
Kábelsat-2000 A Kábelsat-2000 Kft. Fejér megyében, 9 településen biztosít kábeles hálózatot. A cég 1993-ban alalkult, kezdetben magánvállalkozás formájában működött, majd a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően nőtte ki magát.
KábelszatNet-2002 A KábelszatNet-2002. Kft.-nél lehetősége van tévé, internet és telefonszolgáltatásra előfizetni Pápán, Sárváron, Devecserben, Zircen és környékén, valamint Badacsonytomajon és környékén.
Lát-Sat A LÁT-SAT Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1990. november 6-án alakult, elsősorban kábeltelevíziós hálózatok tervezése, építése és üzemeltetése, valamint az antennatechnikához és a műholdvételhez kapcsolódó termékek forgalmazása (Létesítés Árusítás Tervezés – SATelit) tevékenységi körrel.
LCCK Az LCCK Bt. 2006 novemberében alakult leányvári székhellyel és tulajdonosokkal. Fő tevékenysége a mikrohullámú (vezeték nélküli) internetszolgáltatás. Kezdetben csak Leányváron építették ki a szolgáltatást de 2009 végére hét településen vetették meg lábukat összesen 14 átjátszóval.
LRT-COM Cégünk, az LRT-COM Távközlési Szolgáltató Kft. teljes mértékben magyar tulajdonú, magyar tőkével létrehozott szolgáltató. Célunk emberközpontú, minőségi szolgáltatások nyújtása. Az itt dolgozó szakemberek több éves szakmai tapasztalat alapján végzik munkájukat.
LRT-KTV Cégünk, az LRT-KTV Távközlési Szolgáltató Kft. teljes mértékben magyar tulajdonú, magyar tőkével létrehozott szolgáltató. Célunk emberközpontú, minőségi szolgáltatások nyújtása.
MACROgate A MACROgate IPsytems Magyarország Távközlési Kft. egy innovatív telekommunikációs cég, mely saját rendszerének köszönhetően független szolgáltató.
Microweb A Mikroweb fő tevékenységi köre a vezeték nélküli internetszolgáltatás, valamint számítógépes hálózatok építése és üzemeltetése.Ezek mellett tűzvédelmi, biztonságtechnikai, riasztó és CCTV megfigyelő rendszereket telepítenek.
N-System Az N-System Távközlési Kft. 100 %-ig magyar tulajdonú VOIP szolgáltató. A szegedi központú cég komplett távözlési szolgáltatásokat biztosít az ország egész területén.
SzivárványNet A SzivárványNet Kft. Székesfehérváron és környékén szolgáltat internetet a lakossági és az üzleti előfizetők részére egyaránt.
Tarr 1989-ben alapított, 100 %-ban magyar tulajdonú távközlési szolgálatató, mely Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében szolgáltat. Több, mint 200 településen, több, mint 100.000 előfizetőnek.
Techno-Tel A siófoki Techno-Tel Kft. több mint 12 éve van jelen a magyar távközlési piacon. Szolgáltatásaikat lakossági és üzleti előfizetőik igényeinek figyelembe vételével folyamatosan fejlesztik.
Telekom A Telekom egy márkanév alatt biztosít otthoni és mobil szolgáltatásokat egyaránt, legyen szó otthoni internet, mobilinternet, tévé, otthoni telefon vagy mobiltelefon szolgáltatásról.  A Telekom legújabb kedvezménycsomagja a Magenta 1 pedig mindezt együtt, kedvezményes havidíjon nyújtja Önnek akár különböző készülékkedvezményekkel is!
Telenor A Telenor Magyarország Zrt. az ország egyik legnagyobb vállalata. A mobilszolgáltatások, azaz mobiltelefon és mobilinternet mellett mobiltévé szolgáltatást is nyújt MyTV néven.
Telenor B2B A Telenor Magyarország Zrt. az ország egyik legnagyobb vállalata. A mobilszolgáltatások, azaz mobiltelefon és mobilinternet mellett mobiltévé szolgáltatást is nyújt MyTV néven.
T-Systems A 100 %-ban a Telekom tulajdonában álló T-Systems Zrt. Magyarország legnagyobb infokommunikácós megoldásokat kínáló vállalata. A legkorszerűbb techológiát használva kínál megoldásokat nagyvállalatoknak és a közszféra szereplőinek egyaránt.
UPC A UPC Magyarország Kft. az egyik legnagyobb kábeltelevízió szolgáltató Magyarországon.  Elsőként valósította meg nálunk az ún. Triple Play szolgáltatást, azaz televízió, internet és telefonszolgáltatást egyszerre tud nyújtani az előfizetőinek.
UPC Business A UPC Business a UPC azon márkaneve és önálló ágazata, mely üzleti távközlési szolgáltatásokat nyújt. 
UPC Direct A UPC Direct Magyarországon az egyik legnagyobb műholdas digitális televízió szolgáltató. Fontos tudni, hogy bár egy cégcsoporthoz tartoznak, a UPC Direct nem ugyanaz, mint a UPC Magyarország.
Vidékháló A Vidékháló Kft. 2010-ben jött létre azzal a céllal, hogy a vidék számára is megfelelő minőségű telekommunikációs szolgáltatásokat nyújtson. A cég lakossági üzletága mellet jelentős számú NTG (korábbi Elektronikus Kormányzati Gerinc) végpontot is üzemeltet a Magyar Villamos Művek Zrt. számára.
Vodafone A Vodafone Magyarországnak annak ellenére, hogy a Westel és a Pannon után sokkal később, 1999-ben nyerte el a harmadik GSM mobil koncessziót Magyarországon, sikerült felzárkóznia a versenytársaihoz (ma már Magyar Telekom és Telenor).
WaveCom A túrkevei központú WaveCom több, mint tíz éve áll a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei kistelepülések, és a környéken élő lakosok szolgálatában.
ZNET Telekom A ZNET Telekom Zrt. 7 megyében (Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Zala, Somogy, Baranya és Tolna) kínálja mikrohullámú internet szolgáltatását. A korábbi Győr.Net Internetszolgáltató Kft. is beleolvadt a ZNET Telekom Zrt-be.
3LAN A Kecskemét vonzáskörzetében működő, 100 százalékban magyar tulajdonú 3LAN Kft-t 2003-ban alapították. Napjainkban már a térség meghatározó szolgáltatója.
Kérjen visszahívást!