Miért előnyös a gyerekek számára egy tablet?

Telenet tablet

Napjainkban már meg sem lepődünk azon, hogy még a legkisebbek is igénylik, hogy saját elektronikai eszközeik legyenek, vagy hogy legalább a szülők okoseszközeihez hozzáférést kapjanak. Ha azonban úgy érezzük, hogy egy saját okostelefon még korai lenne a gyerkőcnek, válaszhatunk helyette tabletet, ami remek lehetőséget nyújt a mai technológiával való ismerkedésre és a tanulásra egyaránt. Cikkünkben bemutatjuk, miért érdemes egy tablettel bevezetni a gyerekeket a digitális eszközök világába.

Könnyű kezelhetőség, hordozhatóság

A tablet egyik előnye, hogy nagy kijelzővel rendelkezik, így a legkisebbek számára is egyszerűen kezelhető a készülék. Mindegy, hogy pihenés közbeni mesenézésre, fejlesztő játékos kikapcsolódásra, zenehallgatásra vagy tanulásra használja a tabletet, szinte biztos, hogy nem fog gondot okozni a használat. A nagy kijelzőnek köszönhetően ráadásul a lurkónak túlerőltetnie sem kell a szemét, és még élvezhetőbb is lesz a játék vagy mesenézés egy tableten, mint például egy kisebb kijelzőjű telefonon. A készüléket hordozhatósága révén bárhova magunkkal vihetjük, így egy elhúzódó utazás is nyugodtabban telhet, ha a legkisebbek lefoglalják magukat egy kis játékkal vagy videónézéssel. Továbbá anyagi szempontból is jobban járhatunk egy tablettel, hiszen kedvezőbb áron megkaphatjuk, mintha egy felsőbb kategóriás okostelefont választanánk. Emellett ne feledjük, hogy egy tablet akár idős rokonaiknak is hasznos lehet: ők is egyszerűen használhatják a készüléket, mivel a nagy kijelző segíti az egyszerű érintést, az olvashatóságot, valamint könnyebb gépelni rajta. Ráadásul a hívásfogadás és -kezdeményezés funkcióról sem kell lemondanunk, ha az eszközben van SIM-kártya.

Meglepnéd gyermekedet egy tablettel? Böngészd végig partnereink termékkínálatát a Telenet.hu-n!

A tabletek szerepe az online oktatásban

A táblagépek további jó tulajdonságai közé tartozik, hogy ha bármikor online oktatásra kerül sor, a gyerekek könnyedén tanulhatnak a készülék segítségével, ráadásul ma már számos iskolában napi szinten használnak tableteket okostantermi segédeszközként. Az olyan, tanulás során alkalmazott népszerű appokat – például Google Classroom, Zoom, Evernote – bármikor letölthetik és használhatják a gyerekek. Sőt, a szórakoztató tanulást szolgáló alkalmazások is a segítségükre lehetnek: számos olyan applikációt találunk, ami a nyelvtanulásra, a matekra, a fizikára vagy épp a történelemre fókuszál, de az időbeosztásra és az egyes tanulási módszerekre vonatkozóan is készültek már remekül használható alkalmazások. Ne feledjük azt sem, hogy a tablet olvasásra is alkalmas, így akár a kötelező olvasmányok is letölthetők rájuk – de figyeljünk, hogy ez ne helyettesítse teljes mértékben a könyveket! Vásárlás előtt pedig ügyeljünk arra, hogy a tablet elég tárhellyel rendelkezzen: a gyerekek főleg applikációkat fognak használni, amelyek esetében érvényesül a sok kicsi sokra megy elve, és könnyen azon kaphatják magukat, hogy be is telt a tárhely, így célszerű egy legalább 32 GB-os készülékkel számolni.

Tablet a legkisebbeknek is?

Egy tablet remek karácsonyi ajándék lehet a legkisebbeknek is: a piacon találunk olyan táblagépet, amit kimondottan 3-4 éveseknek terveztek, ezeken találhatunk beépített szülői felügyelet és időkorlát funkciót is, így nagyobb biztonságban tudhatjuk a kicsiket. Ezek a készülékek azonban egy nagyobb gyerek igényeinek nem biztos, hogy megfelelnek, így kizárólag ennek a korosztálynak vásároljunk gyerekeknek készült tabletet. Emellett a nagyobb gyerekek esetében is érdemes odafigyelni arra, hogy strapabíró tabletet válasszunk, ugyanis gyerekek esetén gyakrabban előfordulhatnak az eszközöket érő balesetek.

Továbbra is tartsuk szem előtt a biztonságot!

Korábban írtunk már a gyerekek biztonságos okostelefon-használatáról, azonban körültekintőnek kell lennünk a tabletekkel is az internethozzáférés miatt. Amellett, hogy beavatjuk a gyerekeket az internethasználat rejtelmeibe, fontos, hogy szabályokhoz kössük a tabletezéssel tölthető időt, és állítsunk be PIN-kódot a készüléken. Továbbá telepítsünk szülői felügyeletet biztosító applikációt a táblagépre, hogy a gyerekek ne férjenek hozzá olyan tartalmakhoz, amelyek nem kiskorúaknak valók.

2022. november 16.

Olvastad már?

Milliószám vásárolják a bakelitlemezeket, mégis a digitális zenéé a jövő. . . tovább
Miért lassul a magyar mobilnet? . . . tovább
Pörgesd újra a klasszikusokat! Filmek, amiket nem lehet megunni. . . tovább
A legértékesebb kiskereskedelmi márkák az interneten születtek. . . tovább
Törökül is tanulhatnánk a tévéből. . . tovább




Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!