10 sorozat, amit nem fogsz tudni abbahagyni

sorozat

Miután alaposan kiveséztük a filmeket, itt az ideje, hogy átnyergeljünk a sorozatokra: vannak, akik szeretnek újakat felfedezni, sokan azonban maradnak a jól bevált klasszikusoknál. Cikkünkben mindkét táborra gondoltunk: íme tíz sorozat, amiből nem lesz elég egy rész!

1. Twin Peaks

Az 1990-ben bemutatott Twin Peaks-t sokan minden idők egyik legjobb sorozatának tartják: David Lynch és Mark Frost különös, gyakran szürreális, és meglehetősen borzongató alkotása még ma is nagy népszerűségnek örvend. Ha végeztünk az első két évaddal, ne hagyjuk ki a 2017-ben bemutatott harmadik évadot sem, amely merőben eltér a korábbiaktól, és néhány kifejezetten sötét, nagyon nehezen emészthető epizóddal tesz pontot (vagy éppen kérdőjelet) a történet végére.

2. Terápia

A hazai sorozatgyártás napjainkban reneszánszát éli: egyre több minőségi alkotás lát napvilágot, köztük a 2012-ben indult Terápia, amely úttörőként robbant be a magyar sorozatpiacra. A történet a pszichoterápia sokak számára rejtett világába kalauzol el minket, olyan kiváló magyar színészek segítségével, mint Mácsai Pál, Für Anikó, Marozsán Erika és Csákányi Eszter.

3. McMilliók

Az HBO saját gyártású dokumentumfilm-sorozata egy számunkra kevésbé ismert, ám annál érdekesebb történetet dolgoz fel. A McDonald’s gyorsétteremlánc népszerű Monopoly-nyereményjátéka 1989 és 2001 között meglehetősen ködös körülmények között zajlott az USA-ban – a McMilliók egy izgalmas és nagyon igényes alkotás, amit nem érdemes kihagyni!

4. Szex és New York

Az 1998-ban indult Szex és New York igazi női alapmű, amely tabuk nélkül, kendőzetlenül mutatja be hat New York-i szingli életét pont annyi drámával, humorral és iróniával, amennyi kell. A hat különböző karakter között bárki találhat magának szimpatikusat, az epizódok hossza pedig pont tökéletes egy gyors, munka utáni kikapcsolódáshoz.

Nem tudsz betelni a sorozatokkal? Az HBO GO-n több mint 4000 epizód vár rád:

regisztrálj most, és próbáld ki 7 napig ingyen!

5. Trónok Harca

Egy sorozat, amit senkinek nem kell bemutatnunk: a 2011-es premier óta állandó beszédtéma a George R. R. Martin regényei alapján készült Trónok Harca. A szereplőket és helyszíneket már-már kultusz övezi, a nyolc évad pedig még a legelvakultabb sorozatrajongókat is leköti egy időre.

6. Agymenők

A 12 évadot megélt Agymenők a 2000-es és 2010-es évek egyik legnépszerűbb sitcomjává nőtte ki magát, a különc, de szerethető karakterek pedig nézők millióit nevettették meg. Az epizódok rövidek, így villámgyorsan le lehet darálni egy évadot, szerencsére azonban bőven van utánpótlás!

7. Csajok

Ami a 90-es évek végén Szex és New York volt, az a 2010-es években Csajok. A szülőktől frissen kirepült, szárnyaikat próbálgató huszonévesek története nagyon őszinte, és pont emiatt itt-ott letaglózó, az író-rendező-főszereplő Lena Dunham karaktere pedig igen megosztó. Érdekesség, hogy Adam Driver számára valódi ugródeszka volt a sorozatban vállalt szerepe: azóta többek között a Star Wars-filmekben és a Házassági történetben is főszerepet játszott.

8. A Hivatal

A sorozatrajongók rendszeresen összecsapnak azon, hogy vajon A Hivatal (The Office) című sorozatnak az eredeti angol, vagy az ennek mintájára készült amerikai változata a jobb. A kritikák jellemzően az eredeti verziót hozzák ki győztesnek, így most mi is ezt tettük a listánkra – a „mockumentary”, tehát az ál-dokumentumfilm műfajában készített sorozat minden irodai dolgozó arcára mosolyt tud csalni.

9. Kaliforgia

David Duchovny, akiről korábban csak az X-akták Mulder ügynökére tudtunk asszociálni, 2007-ben tűnt fel először a hedonista író, Hank Moody szerepében. A Kaliforgia bizony nem finomkodik, sokan a 2000-es évek egyik legprovokatívabb sorozatának tartják, így csak 18 éven felüliek kezdjék ezzel a sorozatmaratont.

10. A szolgálólány meséje

A Margaret Atwood regénye alapján készült sorozat egy nagyon nyomasztó jövőképet tár elénk, a Szolgálólány meséje ennek ellenére nagyon népszerű lett itthon és külföldön is, és a díjakból látszik, hogy a szakma is imádja. Nem a legkönnyedebb történet, de érdemes tenni vele egy próbát!

2020.04.09.

Olvastad már?

10 kultfilm, amit ideje újra megnézni. . . tovább
10 családi film, amit a legkisebbek is élvezni fognak . . . tovább
10 életrajzi film, ami eltereli a gondolataidat . . tovább
Számítógéphiányt is okozhat a koronavírus. . . tovább
Digitális megoldások, mellyekkel otthon is közösségben érezheted magad. . . tovább





Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!