10 életrajzi film, ami eltereli a gondolataidat

ho

Néhány nap alatt nagyot fordult velünk a világ, a legtöbb pedig, amit tehetünk, hogy nem mozdulunk ki otthonról, hacsak nem feltétlenül muszáj. Bár nem könnyű lemondani a pezsgő hétköznapokról, igyekszünk ott segíteni, ahol igazán tudunk: listába szedtük a kedvenc filmjeinket és sorozatainkat, hogy gyorsabban repüljön el az otthon töltött idő. Kezdjük a sort egy igazán izgalmas műfajjal: az életrajzi filmekkel!

 

1. Bohém rapszódia

Kevés olyan zenekar létezik, amiért világszerte, kortól és nemtől függetlenül rajonganak az emberek, így a Queen sikere szinte egyedülálló a rocktörténelemben. Ehhez az elsöprő sikerhez nagyban hozzájárult Freddie Mercury karizmatikus személyisége és feledhetetlen orgánuma – nem csoda, hogy a Bohém Rapszódia az utóbbi idők legsikeresebb életrajzi filmje volt. Rami Malek alakítását Oscar-díjjal jutalmazta az Akadémia, így ha eddig kimaradt az alkotás, itt az ideje, hogy bepótoljuk!

2. Dreamgirls

A Dreamgirls némiképp kilóg az életrajzi filmek sorából, ugyanis bár nem mondja ki, de mindenki számára egyértelmű, hogy a filmben ábrázolt „The Dreams” trió valójában a legendás The Supremes történetét mutatja be. Beyoncé Knowles és Jennifer Hudson lenyűgöző produkciói miatt már önmagában is megéri megnézni a filmet, azonban a történet által közelebb kerülhetünk a 60-as, 70-es évek Amerikájának zenei színteréhez is.

3. Gomolygó viharfelhők

Winston Churchill minden idők egyik legnagyobb hatású brit politikusa volt, a Gomolygó viharfelhők című film pedig az életének egy kevésbé ismert időszakát dolgozza fel. A második világháborút megelőző években Churchill a brit politikai élet perifériájára szorult, amely pénzügyi és magánéleti mélypontot jelentett számára – a film ebbe a nehéz időszakba és Churchill házasságába nyújt bepillantást.

Még több életrajzi film az HBO GO-n:

próbáld ki 7 napig ingyen, utána is csak havi 1890 Ft!

4. Frida

Frida Kahlo a modern művészet egyik legemblematikusabb alakja, akinek életútja is legalább olyan izgalmas volt, mint a művei. Az egyszerűen csak Fridának keresztelt alkotás többek között Salma Hayek és Alfred Molina zseniális alakításával, valamint Elliot Goldenthal fantasztikus filmzenéjével bilincsel minket a képernyő elé.

5. Julie & Julia

Bár számunkra legtöbbször ismeretlenül cseng Julia Child neve, a tengerentúlon rengeteget tett a mindennapi sütés-főzés népszerűsítéséért. Meryl Streep kiválóan ráérzett Child laza, könnyed és humoros stílusára a Julie & Julia című filmben, amelyet Nora Ephron rendező egy modern történetszállal tett izgalmasabbá.

6. Rocketman

Ha azt mondjuk, hogy Reginald Dwight, kevesen fogják tudni, hogy kiről szól listánk következő filmje – az Elton John nevet azonban már mindenki ismeri. A Rocketman az ő történetét dolgozza fel a gyermekkorától egészen a 80-as évek elsöprő sikeréig, a fontos pillanatokhoz ráadásul a saját dalai adnak aláfestést, ami igazán különlegessé teszi az alkotást.

7. A karmester

Vajon belegondoltunk-e már valaha, hogy milyen kevés női karmestert látunk? A karmester című film a holland Antonia Brico inspiráló történetét mutatja be, aki keményen küzdött azért, hogy a világ első sikeres női karmestere lehessen.

8. Pelé

Pelé nevét valószínűleg azoknak sem kell bemutatnunk, akik nem rajonganak a futball világa iránt, a legendás sportoló élettörténete pedig szinte filmre kívánkozott: a Pelé című alkotásban végigkövethetjük, hogyan vált a nehéz körülmények között élő kisfiú Brazília nemzeti hősévé. Nem csak focirajongóknak ajánlott!

9. Kifutó a semmibe

A mindössze 26 évesen elhunyt Gia Carangi a világ első szupermodellje volt, szakmai sikereit azonban beárnyékolták súlyos magánéleti gondjai. Az HBO 1998-ban egy saját gyártású filmmel, Angelina Jolie és Faye Dunaway főszereplésével dolgozta fel a modell megrázó történetét.

10. Túl a csillogáson

Liberace, a leginkább tengerentúlon ismert virtuóz zongorista maga volt a Las Vegas-i fényűzés: extravagáns jelmezeivel és látványos fellépéseivel igazi szimbólum volt a nők körében, ő maga azonban inkább a férfiak társaságát kereste. Michael Douglas és Matt Damon fantasztikus alakításairól kár lenne lemaradni!

2020.03.17.

Olvastad már?

A bőség zavara: folyamatosan fejlődik a streaming szolgáltatók globális piaca . . . tovább
Egy DVD-kölcsönzőből nőtt ki a kábelszolgáltatók legnagyobb kihívója. . . tovább
A tévé még sokáig velünk marad, de egyre többen cserélik le valami másra. . . tovább

Elköltözik Kínából a mobilgyártás?. . . tovább

Telefonra egyre többet költünk, telefonálásra viszont már nem. . . tovább



Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!