Digitális megoldások, melyekkel otthon is közösségben érezheted magad

digitális megoldások

Legtöbben egy teljesen ismeretlen helyzetbe csöppentünk nemrég, amely nagy rugalmasságot és kitartást igényel tőlünk: sokan hetekig, hónapokig nem látjuk a szüleinket, nagyszüleinket, barátainkat és munkatársainkat, és a közösségi programokról is le kell mondanunk egy időre. Mutatjuk, hogyan vészelhetjük át ezt az időszakot digitális megoldások segítségével!

Hangsúlyosabbá válik a közösségi média

A közösségi média eddig is hangsúlyos szerepe a veszélyhelyzet alatt tovább erősödik, hiszen sokaknak ez az egyetlen könnyedén hozzáférhető, ingyenes felület a kapcsolattartásra. Ha eddig nem tettük, érdemes kihasználni a különböző csevegőappok adta lehetőségeket: csoportokat hozhatunk létre, amelyekbe meghívhatjuk rokonainkat, munkatársainkat, barátainkat, az egyes csoportokon belül ráadásul videohívásokat is indíthatunk. Természetesen ami előny, az egyben hátrány is lehet: a rengeteg értesítés és információáradat egy idő után nyomasztó lehet, így bátran limitáljuk a beszélgetéseinket. A legtöbb csevegőapplikációban némíthatjuk a csoportértesítéseket, és azt is beállíthatjuk, hogy egy órára, éjszakára vagy kikapcsolásig legyenek érvényben a korlátozások. Jelenleg legtöbben a Messengert, a Vibert, a Whatsappot és a Skype-ot használják kapcsolattartásra, de az egyes mobilszolgáltatók is kínálnak videohívás-szolgáltatást. Amennyiben idős hozzátartozóink kifejezetten ebből a célból regisztrálnak valamelyik közösségi felületre, feltétlenül hívjuk fel a figyelmüket a különböző álhíroldalakra, internetes csalásokra és adathalászatra, hogy a kapcsolattartás ne csak örömteli, de biztonságos is legyen számukra.

Gyorsabb internetre van szükséged?

Személyre szabott otthoni internet ajánlatok a Telenet.hu-n

 

Összetartanak a szolgáltatók

A különböző szolgáltatók a digitális megoldásoknak hála nagyon gyorsan reagáltak a megváltozott helyzetre, és olyan mértékű összefogás alakult ki, amelyre korábban nem volt példa. Az edzők ingyenes online edzéseket tartanak, bizonyos digitális archívumok és könyvkiadók ingyenessé tették tartalmaikat, a mobilszolgáltatók ingyen mobilnetet adnak, részt vehetünk online workshopokon, koncerteken, sőt, még közös meditációkon is. Ezeket a lehetőségeket mindenképpen érdemes kihasználni, hiszen fontos, hogy kizökkenjünk a gyakran feszültté vált mindennapokból, az ilyen online élmények ráadásul erősítik a közösségeket, és ki tudja, talán pont most szerzünk új – online – barátokat. Ha eddig féltünk új mozgásformákat vagy hobbikat kipróbálni, itt a tökéletes alkalom, hiszen most rengeteg szolgáltatásba belekóstolhatunk, méghozzá otthonról, a saját tempónkban.

 

Közösségi élmények online is

Ha mégis közösségbe vágyódnánk, otthonról is megtehetjük: napjainkban is nagyon népszerűek a különböző multiplayer játékok, melyek online is valódi közösségi élményt adnak, sőt, már itthon is hódít a „Skype-vacsora”, amikor egy baráti társaság egy pohár bor és némi harapnivaló mellett, a számítógép vagy okostelefon képernyője előtt gyűlik össze. Ha esetleg maradnánk a „való világban”, hazánkban is kezdenek elterjedni az erkélyeken adott minikoncertek, esténként pedig a társasházak lakói az ablakokban közös tapssal hálálják meg az egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját. Ezek a szívmelengető pillanatok megmutatják, hogy bár most mindenki egészsége érdekében elzárkózunk a világ elől, egymásra továbbra is örömmel nyitunk.

2020.04.01.

Olvastad már?

10 életrajzi film, ami eltereli a gondolataidat. . . tovább
Az internetre költözik a világ a koronavírus miatt . . . tovább
Egyre több az olyan fiatal, aki videójátékozásból lett dollármilliomos. . . tovább
Néhány cég uralja az okostelefonok piacát. . . tovább
Nálunk még nem szokás lecserélni a kábeltévét . . tovább




Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!