Az internetre költözik a világ a koronavírus miatt

ho

Hihetetlen módon felpörgetheti globálisan és itthon is az internetes adatforgalmat a koronavírus-járvány, illetve az annak megfékezésére hozott intézkedések. Az emberek egy ilyen időszakban alapból több információt fogyasztanak, ennek hatása azonban marginális ahhoz képest, amit a különböző kormányzati és vállalati lépések eredményeznek.

Távmunka mindenhol

A cégek, amelyek ezt megtehetik, sorban küldik haza azokat az embereket, akik otthonról is el tudják látni a feladataikat. Bár Magyarországon viszonylag kevesen éltek eddig a távmunkával, amivel szemben komoly ellenérzések is voltak, a mostani járvány áttörte ezeket a falakat. A statisztikai hivatal épp a közelmúltban tette közzé egy korábbi felmérése eredményeit a távmunkáról, ebből pedig az látszott, hogy 2018 első negyedévében az alkalmazottak mindössze 3,7 százaléka dolgozott így, és akik nem próbálták, azok sokkal bizalmatlanabbak is voltak a home office-szal szemben.

Ehhez képest most tényleg tömegével kérik elsősorban irodai munkát végző alkalmazottaikat a hazai cégek, hogy ha tehetik, dolgozzanak otthonról. Olyan nagyvállalatok is tesztelik a távmunkát, mint a Magyar Telekom vagy a Mol, de sok multi itteni leányvállalata is meglépte ugyanezt.

Gyorsabb internetre van szükséged? Ki sem kell mozdulnod hozzá:

személyre szabott ajánlatok lakcím alapján a Telenet.hu-n

Távoktatás

Bár ezek az emberek eddig is sokat használták az internetet munkájuk közben, ha otthonról dolgoznak, lényegében minden munkahelyi kapcsolattartás a világhálóra terelődik, ami komoly forgalomnövekedést jelent. Ugyanilyen, ha nem nagyobb hatása lesz az iskolák bezárásának, amit szinte már minden európai országban elrendeltek, pénteken pedig Magyarországon is. Sok helyen – például itthon is – megpróbálkoznak a távoktatással, ami szintén csak interneten keresztül megoldható.

Eltörlik a korlátokat

A távközlési cégek világszerte gyorsan reagáltak a fejleményekre, és elkezdték bővíteni a csomagokban lévő adatmennyiséget, vagy teljesen felfüggeszteni a korlátozást. A tengerentúlon (az Egyesült Államokban és Kanadában), ahol az otthoni internetnél is vannak mennyiségi határok, utóbbi a jellemző: ideiglenesen több cég is eltörölte a korlátozásokat a vezetékes és a mobil szektorban is.

Itthon a Telekom lépett először: pénteken jelentették be, hogy 10 gigabájtnyi plusz mobilnetet adnak mindenkinek, amit március 16. és április 30. között lehet felhasználni. Egy nappal később a Telenor, március 15-én pedig a Vodafone is hasonló döntést hozott: ők 100, illetve 15 gigányi extra mobilnetet kínálnak a lakossági kártyás vagy számlás ügyfelek számára.

2020.03.16.

Olvastad már?

A bőség zavara: folyamatosan fejlődik a streaming szolgáltatók globális piaca . . . tovább
Egy DVD-kölcsönzőből nőtt ki a kábelszolgáltatók legnagyobb kihívója. . . tovább
A tévé még sokáig velünk marad, de egyre többen cserélik le valami másra. . . tovább

Elköltözik Kínából a mobilgyártás?. . . tovább

Telefonra egyre többet költünk, telefonálásra viszont már nem. . . tovább



Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!