Vége az egyre dráguló mobilok korának?

internetes_vasarlas

Egyre inkább úgy tűnik, hogy nemcsak a szakértők, de az Apple is arra jutott, hogy túl magasra lőtték be az iPhone-ok előző verzióinak az árát, és emiatt estek a prémium mobil eladásai. A világ legértékesebb cégével olyasmi történt 2018 utolsó három hónapjában, amire több mint egy évtizede nem volt példa: bevétele és nyeresége is csökkent. Maguk a számok a hivatalos bejelentéskor már nem okoztak komoly meglepetést, Tim Cook, az Apple vezérigazgatója ugyanis hetekkel korábban bejelentette, hogy a vállalatnak rosszabbul sikerült az előző év utolsó negyedéve, mint remélték.

Bár az Apple eredményeire a konkurens cégek nagy része még mindig irigykedve nézhet, akad néhány trend, ami arra utal, hogy valami megváltozott a cégnél. A vezérigazgató ugyanis a távol-keleti, és különösen a kínai piac gyenge eladási számaival indokolta a vártnál gyengébb teljesítményt, pedig korábban ez a régió volt az Apple bővülésének egyik motorja.

Igen ám, de Kínában az elmúlt időszakban nem nőtt olyan rohamos mértékben a lakosság költési hajlandósága, mint korábban, a drágább mobilokról pedig az elsők között mondtak le. Ez alapján úgy tűnik, hogy a mobiltelefonok árának tényleg van egy lélektani határa, amit elérve a vevők egy jelentős része már visszavonulót fúj, és inkább más, olcsóbb készüléket vesz ­– az Apple pedig valószínűleg átlépte ezt a határt.

Az ezer dolláros ár sokáig visszarettentette a gyártókat, ez volt az a határ, ami fölé nem mentek. Az Apple azonban megtörte ezt a tabut, amikor 2017-ben dollárban is négyszámjegyű összegért dobta piacra az iPhoneX-et, majd az akkor még kedvező fogadtatáson felbuzdulva az idei modell árát már közel 1500 dollárra lőtték be.

Most azonban úgy tűnik, kénytelenek lesznek legalább a feltörekvő országokban változtatni, hogy a 2018 végén kialakult folyamatokat megtörjék. A társaság számainak közzétételét követő napokban a teljes szaksajtó arról cikkezett, hogy az Apple néhány államban árat csökkenthet, sőt, Tim Cook is elég erős utalást tett erre. Mindez azért érdekes, mert az árak visszavágása igencsak ellentmondana a vállalat eddigi stratégiájának, és hosszú távon akár még inkább visszaüthet.

Olvastad már?

A mobilozók többségének az aksi élettartama a legfontosabb. . . tovább
A magyarok is egyre többet tévéznek nyáron a telefonjukon . . . tovább
Tízmilliárdokat költünk videójátékokra. . . tovább
Zsebben hordott bevásárlókocsi: egyre többet vásárolunk mobilon. . . tovább
Az okostelefonok miatt egyre kevesebb számítógép fogy. . . tovább




Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!