A mobilozók többségének az aksi élettartama a legfontosabb

internetes_vasarlas

Bár a mobiltelefon-gyártók hatalmas hangsúlyt fektetnek arra, hogy legfrissebb modelljeikbe minél több technológiai újdonság kerüljön, a felhasználók nagy részének még nem ezek a fejlesztések az igazán fontosak. A Morning Consult tavaly év végén végzett felmérése szerint az okostelefon-vásárlók kevesebb, mint harmada értékeli, ha a mobil virtuális valóság eszközként is használható, és nem éri el a 40 százalékot azoknak az aránya sem, akik fitness funkciókra, vagy arcfelismerésre vágynak.

Ezzel szemben kiugróan fontos, hogy a mobil akkumulátora ne merüljön le gyorsan. A megkérdezettek 95 százaléka mondta azt, hogy az aksi élettartama befolyásolja a döntését. Mindez azt jelenti, hogy az egy töltéssel elérhető minél hosszabb működést még a könnyű kezelhetőségnél, a kamera minőségénél és a telefon élettartamánál is többre tartják az emberek.

Ennek fényében különösen furcsa, hogy rendkívül kevés olyan okostelefon van, amely egy egész napig bírná aktív használat mellett. A Phonearena rendszeresen frissülő adatbázist vezet arról, hogy az egyes modellek meddig működnek egy feltöltéssel, és ezen a listán Motorola idei szériájának egyik telefonja, a Motorola Moto G7 Plus mindössze 20 órás eredménnyel simán vezet (a napi használatot egy külön erre szolgáló kód futtatásával modellezték). Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a rangsor nem teljes, vannak olyan kevésbé ismert, direkt erre a funkcióra koncentráló márkák, amelyek nem kerültek fel rá.

Ennek ellenére a fogyasztói elvárások tükrében érdekes, hogy nem fektetnek a gyártók nagyobb hangsúlyt az akkumulátorokra. Különösen, hogy a szűk egynapos teljesítményhez sokszor órákat kell tölteni a mobilokat. Egy átlag telefont alig négyszer annyi ideig tudunk aktívan használni, mint ameddig töltjük, azaz ahhoz, hogy egy készülék nyolc órán keresztül működjön, két órát kell bedugva tartani. Ebből a szempontból egyébként a Phonearena adatai alapján a legjobban jelenleg a Huawei Mate 20 teljesít, ami 98 percnyi töltéssel több mint 14 óráig használható.

Olvastad már?

Hamarosan telefonról irányíthatjuk akár az egész lakásunkat. . . tovább
Miket tud egy okosotthon? . . . tovább
Az online kereskedelem végleg felszámolta a határokat. . . tovább
Zsebben hordott bevásárlókocsi: egyre többet vásárolunk mobilon. . . tovább
Az okostelefonok miatt egyre kevesebb számítógép fogy. . . tovább




Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!