Tízmilliárdokat költünk videojátékokra

internetes_vasarlas

Magyarországon és globálisan is dinamikusan fejlődik a videojátékpiac: a legutóbbi becslések szerint világszerte nagyjából 2,3 milliárd ember játszik rendszeresen valamilyen készüléken, tavaly pedig közel 140 milliárd dollárt költöttek hobbijukra − utóbbi összeg közel duplája a 2012-ben mértnek. A növekedés üteme ráadásul az előrejelzések szerint a jövőben sem lassul radikálisan: a kifejezetten erre a területre szakosodott Newzoo 2021-re 180 milliárd dollárt is meghaladó forgalmat jósol.

A leggyorsabb ütemben természetesen a mobil szegmens fejlődik: ma már a videojátékokra fordított összeg több mint felét olyan alkalmazásokra, vagy azokon belül költjük el, amelyek okostelefonon vagy táblagépen futnak. Ennek a szektornak a bevétele 2012 óta megötszöröződött, a második legnagyobb terület 35 milliárd dolláros forgalommal pedig a játékkonzoloké, de csak egy hajszállal maradnak el ettől a számítógépes játékok, amelyekre 2018-ban 33 milliárd dollárt költhettek világszerte.

Itthon az eNet 2018 szeptemberében végzett felmérése szerint a felnőtt lakosság nagyjából 60 százaléka videojátékozik rendszeresen, ami 3,7 millió embert jelent. A többség Magyarországon is okostelefonját használja ilyen célra: jelenleg nagyjából 65 százalék azok aránya, akik a mobilalkalmazásokkal ütik el az időt. Ez egyébként jelentős növekedést jelent a korábbi évekhez képest, 2017-ben ugyanis még csak minden második ember mondta azt, hogy telefonján játszik.

Itthon ugyanakkor a konzol szegmens is látványosan bővül: az eNet legutóbbi felmérésében a rendszeresen videojátékozók 13 százaléka nyilatkozott úgy, hogy használ ilyen készüléket, szemben a korábbi esztendőkre jellemző 7-8 százalékkal.

Bár továbbra is az ingyenes játékok a legnépszerűbbek, a globális trendekhez hasonlóan Magyarországon is egyre többet költ a lakosság videojátékokra − tavaly már 41 milliárd forintot fordítottunk ilyen célra, ami majdnem másfélszerese az egy évvel korábbinak. Mindez azt is mutatja, hogy akik játszanak, egyre többet szánnak hobbijukra, hiszen eközben a játékosok száma nem emelkedett érdemben.

Olvastad már?

A mobilozók többségének az aksi élettartama a legfontosabb. . . tovább
A magyarok is egyre többet tévéznek nyáron a telefonjukon . . . tovább
Az online kereskedelem végleg felszámolta a határokat. . . tovább
Zsebben hordott bevásárlókocsi: egyre többet vásárolunk mobilon. . . tovább
Az okostelefonok miatt egyre kevesebb számítógép fogy. . . tovább




Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!