Nem drága Magyarországon a Netflix, de lehetne sokkal olcsóbb is

internetes_vasarlas

Az elérhető filmek számához viszonyítva nemzetközi összevetésben egyáltalán nem drága Magyarországon a Netflix – derül ki a Comparitech még 2018 végén megjelent összesítéséből. A sorozatokhoz és egész estés filmekhez havidíjért stream alapú hozzáférést nyújtó szolgáltatás itthon átlagosan 2490 forintba kerül. Ez 8,7 dollárt jelent, ami jóval kevesebb a dániai, illetve a svájci bő 11 dollárnál, de magasabb lényegében a teljes feltörekvő világban meghatározott árnál, és valamennyivel magasabb annál az összegnél is, amennyit a csehek fizetnek.

Igen ám, de itthon kifejezetten sok műsort kínál a Netflix: az összeállítás szerint a magyarországi könyvtárukban 3164 film és közel 1400 egyéb tv-műsor volt elérhető a tavalyi év végén, aminél többet csak 16 országban mértek. A rekorder ebből a szempontból az Egyesült Államok, ahol már a hatezret közelíti a műsorok száma, de a mutató ötezer felett van például Svájcban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Japánban és Indiában is.

A Comparitech ezért azt is kiszámolta, hogy mennyi az egy címre vetített átlagos havidíj (azért átlaggal kalkuláltak, mert a Netflix többféle csomagot is kínál). Ebből a szempontból Kanada vezet, ahol ez 0,12 cent, azaz nagyjából 35 fillér, de kifejezetten alacsonyak az így számolt költségek több latin-amerikai országban (Kolumbiában, Braziliában és Mexikóban is 0,13 cent), illetve Japánban és az USA-ban is (14 cent).

Magyarország az egy címre vetített havidíj alapján a lista első harmadának végén található 19 centes, azaz valamivel több, mint fél forintos költséggel. Ez az élen állókhoz képest ugyan soknak tűnhet, de a lista végén szereplő Dániához viszonyítva kifejezetten olcsó, a skandináv országban ugyanis 1 forintnál is többet kell fizetni tartalmanként.

Bár az összehasonlítás kifejezetten érdekes, fontos megjegyezni, hogy csak egy pillanatképet ad az aktuális helyzetről, ami ráadásul több okból is viszonylag gyorsan változhat. Egyrészt a szolgáltató által kínált műsorok száma folyamatosan, de országonként eltérő ütemben nő, másrészt a Netflix időről időre az árakat is emeli: alig néhány napja jelentettek be például egy minden korábbinál nagyobb mértékű havidíjemelést az Egyesült Államokban és a latin-amerikai országokban.

Olvastad már?

A mobilozók többségének az aksi élettartama a legfontosabb. . . tovább
A magyarok is egyre többet tévéznek nyáron a telefonjukon . . . tovább
Tízmilliárdokat költünk videójátékokra. . . tovább
Zsebben hordott bevásárlókocsi: egyre többet vásárolunk mobilon. . . tovább
Az okostelefonok miatt egyre kevesebb számítógép fogy. . . tovább




Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!