Már nem a tévék monopóliuma a vb, egyre többen néznek meccset mobilon

Mobil_vb

Az oroszországi labdarúgó világbajnokság szinte biztosan minden idők legnézettebb vb-je lesz, legalábbis mobilon. Amióta élvezhető minőségben lehet élő közvetítéseket is nézni mobileszközökön, illetve mobilinternetenkeresztül, a sportesemények mindig is a leginkább keresett adások voltak.

Már a négy évvel ezelőtti vb-t is rengetegen streamelték élőben, azaz nézték úgy interneten keresztül a meccseket, hogy nem töltötték le azokat készülékükre. A brazíliai világbajnokságot 280 millióan követték részben vagy egészben ilyen módon, ami hatalmas növekedés a korábbiakhoz képest. Azonban ez a hatalmas tömeg is még csak az összes néző 9 százaléka a felmérések szerint ugyanis a 2014-es esemény mérkőzéseiben 3,2 milliárdan néztek bele világszerte. Csak a döntőt több mint 1 milliárdan kísérték figyelemmel valamilyen képernyő előtt.

A 9 százalék most szinte biztosan jóval magasabb lesz. Bár az, hogy az Egyesült Államok, Hollandia és Olaszország nem jutott ki a vb-re, ezekben a nagy komoly focikultúrával, vagy jelentős népességgel rendelkező országokban visszavetheti az érdeklődést, Ázsiában azonban most sokkal több nézőre számítanak. Már csak azért is, mert nem lesz akkora időeltolódás, mint négy éve. Akkor a brazíliai helyszínek miatt a legnépesebb kontinensen a legtöbb mérkőzést helyi idő szerint éjszaka, vagy hajnalban játszották, most azonban késő délután, este nézhetnek meccseket az ottani rajongók.

Ráadásul azóta jelentősen nőtt világszerte az okostelefon- és az internet-penetráció is. Négy éve még csak 3,08 milliárd embernek volt hozzáférése a világhálóhoz, mostanra azonban ez a szám 4,16 milliárdra emelkedett, smatphone-ja pedig minden harmadik embernek van, szemben a 2014-es 22 százalékkal. Ennek megfelelően a mobiladatforgalom is jelentősen nőtt, jelenleg nyolcszor annyi videót nézünk okoskészülékeinken, mint az előző világbajnokság idején.  A közvetítések során pedig olyan újításokkal is készültek a szervezők, amelyek a mobilon meccset nézők számára is még élvezetesebbé tehetik a közvetítéseket.

2018. június 18.

Olvastad már?

Hiába van zsebünkben a világháló, még mindig otthon netezünk . . . tovább
Hat és félmillióan neteznek már mobilon . . . tovább
Tudja mennyit internetezik az emberiség . . . tovább
Drága-e Magyarországon az internet . . tovább
Mit csináljak, ha már hónap közepén elfogy a netem. . . tovább




Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!