A koronavírus elhozta a videochat korát

videochat

Bár a körülményeket látva nem meglepő, mindenképpen látványos, ahogy az elmúlt hetekben megugrott a különböző videochat-programok használata. Az otthoni munkavégzés, a távoktatás illetve úgy általában az otthonmaradás miatt világszerte sok százmillió, egyes adatok szerint már egymilliárdnál is több ember volt kénytelen felfüggeszteni a személyes kapcsolattartást azokkal, akikkel korábban napi-heti rendszerességgel találkozott.

Nemcsak hallani, látni is

A személyes találkozások helyett pedig egyre többen használnak videochat-programokat: a vállalati megbeszélések többnyire ilyen platformokon zajlanak, de sok helyen a családok nem együtt élő tagjai is így érik el, hogy ne csak hallják, hanem lássák is egymást.

Ez pedig az ilyen programok letöltés- és aktív felhasználói számaiban is meglátszik. A Priori Data adata szerint márciusban a Skype-ot, a Housepartyt és Zoomot is több mint kétszer annyian telepítették különböző eszközeikre, mint egy hónappal korábban.

Pont a legrosszabbkor lassul be a net?

Válts gyorsabb otthoni internetre egyszerűen, online!

A járvány egyik nyertese

A leglátványosabb növekedés utóbbinál volt: a Zoom már a koronavírus megjelenése előtt is egy kifejezetten jó kilátásokkal rendelkező cégnek számított, az igazi áttörést azonban a járvány miatt tett intézkedések hozták meg számukra.

A vállalat által fejlesztett videochatet januárban még napi szinten csak néhány tízezren töltötték le, március 23-án azonban már több mint 2,1 millióan. Teljes hónapokban nézve pedig már múlt hétvégén is 27 millió letöltésnél tartottak, szemben a januári alig több, mint kétmillióval. Ennek fényében nem meglepő, hogy miközben a világ tőzsdéin összeomlás volt, és a részvények nagy része rengeteget veszített az értékéből, a Zoom jelenleg kétszer annyit ér, mint február első napjaiban.

Tartósan velünk maradnak

Bár a járvány vége egészen biztosan hoz majd visszarendeződést ezen a területen is, szakértők szerint már most biztosra vehető, hogy teljesen nem fognak eltűnni a felhasználók. A cégek sok esetben most kényszerűségből próbáltak ki olyan dolgokat, amiket korábban nem mertek vagy akartak, és ha úgy ítélik meg, hogy beválik, akkor ezekből jó néhányat megtarthatnak. A home office és a videokonferenciák szinte biztosan ilyenek lesznek: ha nem is fog mindenki otthonról dolgozni, és nem költözik minden megbeszélés az online térbe, sokkal nagyobb arányban élnek majd ezekkel a megoldásokkal a vállalatok, mint a koronavírus előtti időkben.

Ugyanígy az eddig főleg mobiltelefonon értekező családok részben hosszabb távon is áttérhetnek a videochatre.

2020.04.15.

Olvastad már?

10 kultfilm, amit ideje újra megnézni. . . tovább
10 családi film, amit a legkisebbek is élvezni fognak . . . tovább
10 életrajzi film, ami eltereli a gondolataidat . . tovább
Számítógéphiányt is okozhat a koronavírus. . . tovább
Digitális megoldások, mellyekkel otthon is közösségben érezheted magad. . . tovább





Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!