Karanténban jobban fogy a videojáték is

álhír

Nagyon felpörgette a videojátékok piacát a koronavírus-járvány: a szektor az Egyesült Államokban olyan erős márciust zárt, amilyenre a 2008-as gazdasági válság óta nem volt példa. Mindez azért különösen érdekes, mert az év eleje kifejezetten gyengén indult az ágazat számára.

Azok vásároltak, akik eddig nem

Az NPD elemzőcég adatai szerint januárban és februárban egyaránt több mint negyedével csökkentek a játékkonzolok, szoftverek és a lemezes játékok eladásai. Ezzel szemben márciusban minden szegmensben kétszámjegyű növekedés volt a legnagyobb a konzoloknál: ilyenekre 63 százalékkal költöttek többet az amerikaiak, mint egy évvel korábban.

Mindez arra utal, hogy alapvetően új vevők léptek be a piacra, azaz olyanok is elkezdtek videojátékozni, akik korábban nem. Ezt erősítik a magyarországi adatok is: a kereskedők tapasztalatai alapján ugyanis itthon az iskolabezárásokat követően szintén nagyon látványosan, nagyjából kétszeresére ugrott a kereslet a konzolok iránt.

Távoktatás, home office? Válts szélessávra!

Otthoni internet ajánlatok sorban állás nélkül a Telenet.hu-n

Le kell kötni a gyereket

Utóbbi nem meglepő, hiszen sok családban úgy kell az óvoda, iskola nélkül maradt gyermekeket lekötni, hogy közben a szülők otthonról dolgoznak. Jó esély van rá, hogy ez sok helyen megdöntötte a videojátékokkal szembeni korábbi ellenállást, mivel ezekkel a gyerekek akár hosszabb ideig is képesek elfoglalni magukat.

Az új vásárlók megjelenésének elméletét erősíti az is, hogy az itthoni tapasztalatok alapján elsősorban az olcsóbb, belépő kategóriás készülékeket veszik az emberek. Ezek közül is a letölthető játékokat futtató konzolok fogytak jobban, vélhetően azért, mert az ilyenekhez sokkal egyszerűbb új játékokat beszerezni.

Hosszabb távú lehet a hatás

A koronavírus sok iparágban felborította a keresletet, és számos olyan szektor volt, ami az első hetekben kifejezetten jól teljesített, de sejteni lehetett, hogy az akkori bővülésnek még meglesz a böjtje. A home office és a távoktatási miatti kényszerű számítógép-beszerzések például jelentős részben lehettek előrehozott vásárlások, azaz ezeket valamikor így is, úgy is megvették volna, a mostani kereslet pedig egy későbbi időpontban fog hiányozni a rendszerből.

A videojátékgyártók számára azonban hosszabb távon is jó hír az új vásárlók megjelenése – ezen a piacon ugyanis a konzol beszerzése csak az első lépés, a fogyasztók ezt követően folyamatosan költenek játékra, ami a jövőben is többletbevételt jelenthet az ágazatnak. 

2020.05.07.

Olvastad már?

Hosszútávon is átalakíthatja vásárlási szokásainkat a koronavírus. . . tovább

A koronavírus elhozta a videochat korát . . . tovább

10 életrajzi film, ami eltereli a gondolataidat . . . tovább

Számítógéphiányt is okozhat a koronavírus. . . tovább

Digitális megoldások, mellyekkel otthon is közösségben érezheted magad. . . tovább





Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!