A tévé az internetnél is fontosabb, de már nem mindenkinek

tv vs internet

A magyar lakosság körében az internetezést is megelőzve a tévénézés a legfontosabb kommunikációs tevékenység Magyarországon – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közelmúltban kiadott jelentéséből. A 14 év feletti lakosság egészében még mindig a tévézés vezet, a hivatal felmérésében megkérdezettek közül ötből négyen mondták azt, hogy napi rendszerességgel ülnek le a televízió elé.

Ennek fényében nem meglepő, hogy a különböző infokommunikációs eszközök közül a háztartások tévével való ellátottsága a legmagasabb, egészen pontosan 96 százalék. A nagy többségnek már laposképernyős készüléke van, és 2018-ban igencsak megugrott azoknak a száma is, akik okostévével rendelkeznek: jelenleg már minden negyedik televízió kapcsolódik az internethez.

Hasonlóan magas arányban van mobiltelefon is a háztartásokban: mindössze minden huszadik megkérdezett mondta, hogy nem rendelkezik mobiltelefonnal. A mobilok nagy része ráadásul okostelefon, különösen a fiatalok körében: 14 és 50 év között szinte mindenki ilyet vesz, de még az 50 és 60 év közöttiek több mint kétharmada is okostelefon-tulajdonos.

Részben ez magyarázza, hogy miként vehette át a középkorúak között is a vezető kommunikációs csatorna szerepét az internet. Tavaly már a 40 és 50 év közöttieknek is a 79 százaléka netezett napi rendszerességgel, miközben a minden nap tévét nézők aránya ennél pár százalékponttal alacsonyabb volt. Az internethasználat azonban 50 év felett bezuhan, a 60 évnél idősebbek közül például már csak minden negyedik szörföl a világhálón naponta.

A két vezető kommunikációs csatornát lemaradva követi a többi: a teljes, 14 év feletti népesség körében a harmadik helyen a rádiózás áll, ami szintén az idősebbek körében népszerűbb, a 30 év alattiaknak például alig több mint tizede hallgat rendszeresen rádiót. Napilapot és hetilapot pedig még ennél is sokkal kevesebben olvasnak: az újságok szintén az idősebbek számára fontosak információszerzés szempontjából, de ma már a hagyományos print médiához szokott 60 év felettiek is nagyobb arányban választják az internetet, mint a nyomtatott lapokat.

2019. június 24.

Olvastad már?

Egyre kevésbé hisznek a hirdetők a Facebookban, de így is használják. . . tovább
Havi 20 ezer forintot költünk kommunikációra . . . tovább
Minden hónapban tízezrek kezdenek el mobilinternetezni. . . tovább
Sokkal olcsóbb a mobilnet a szomszádok országokban, mint itthon. . . tovább
Itthon is drágulhatnak az okostelefonok a kínai-amaerika vita miatt . . tovább




Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!