Mi lassítja az internetet?

Mi lassítja az internetet?

Bizonyára sokunkkal előfordult már, hogy internetezés közben azt tapasztaltuk, mintha valami megakasztaná a sebességet.

Ilyenkor jó utána nézni mi okozhatja ezt, milyen program dolgozik éppen a háttérben és jó tisztában lenni azzal is, hogy az egyes tevékenységek, mint például a filmnézés vagy zene letöltés milyen forgalmat generálnak. A Windows Feladatkezelőben tudjuk ugyan ellenőrizni a hálózati forgalmat, de azt nem tudjuk szabályozni, hogy a háttérben futó programok mennyire terheljék a sávszélességet.
És ilyenkor kerülnek előtérbe olyan ügyes programok, mint például a NetBalancer, ami gyakorlatilag egy hálózati sávszélesség szabályozására alkalmas szoftver.
Az ilyen típusú programok segítségével meghatározhatjuk, hogy a háttérprogramok hogyan gazdálkodjanak a sávszélességgel, azaz csökkenthetjük a vonal terhelését és így észre sem vesszük, hogy dolgozik valami a háttérben.

A telepítés megkezdése előtt győződjünk meg arról, hogy éppen nem csinálunk semmit az interneten, mert az installálás megszakít minden online folyamatot (letöltés, streaming, átutalás stb.). A telepítés során kapunk egy-két figyelmeztető üzenetet, de ettől függetlenül folytassuk nyugodtan tovább.
A telepítés befejeztével újra kell indítani a számítógépet és azonnal elkezd futni a NetBalancer alkalmazás. Létrehoz egy ablakot tele arra vonatkozó információval, hogy milyen folyamatok használják a hálózatunkat.
A Szerkesztés (Edit) menün belül a Beállítások (Settings) menüpontban bizonyosodjunk meg arról, hogy a következő opció van bejelölve:

˝Csak az online folyamatokat mutassa˝ (Show only online processes).

Így csak az internetkapcsolatot használó alkalmazások listája jelenik meg. És tudni fogjuk, hogy melyik alkalmazásunk foglalja le leginkább a sávszélességünket.
A NetBalancer programot használhatjuk úgy is, hogy csak egyes alkalmazások vagy bizonyos alkalmazástípusok esetén kérünk sávkorlátozást.

Ha a NetBalancer nem találja a tettest még mindig fennáll annak a lehetősége, hogy egyáltalán nem a számítógépben kell keresni a hibát.
Egyéb, a netre csatlakoztatott eszközök is fogyaszthatják a sávszélességet például tablet, smart TV vagy Blue-ray lejátszó. Ha vezeték nélküli hálózatot használunk akár a szomszéd is csatlakozhat rá, ezt megelőzendő érdemes jelszókérést beállítani.
Sajnos a program magyar kezdőfelülettel nem rendelkezik, de ezt ellensúlyozza a könnyű kezelhetősége. Jelenleg beta fázisban van, ingyenesen használható.

+1 TIPP: Ha szeretnénk tudni jelenleg milyen az internet sebesség otthonunkban segítségünkre lehet a Telenet Internet Sebességmérő, melnynek segítségével könnyedén tesztelhetjük internet hozzáférésünk sebességét.

Az internet lassulását természetesen nemcsak a háttérben futó programok okozhatják, más tényezők is állhatnak a sebesség csökkenése mögött, melyekről itt olvashat.

2017. május 29..


Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!