Sokan egy lottóötöst is megkeresnek az Instagramon

instagram

Egészen döbbenetes pénzeket tudnak összeszedni a közösségi médiában, és elsősorban az Instagramon a rajongótáborukat legjobban használó sztárok. A Buzz Bingo nemrégiben készített összesítése szerint négy olyan ember is van, aki jelenleg 10 millió dollárt (azaz 3 milliárd forintot, egy hosszabb ideig gyűlő lottóötöst) meghaladó összeget keres így egy évben. A legügyesebbek egyetlen reklámposztért félmillió dollárnál is magasabb összeghez juthatnak.

A rekorder Cristiano Ronaldo, aki egy év alatt 47,8 millió dollárt szedett össze így – ez a teljes jövedelméhez viszonyítva sem kevés pénz, a Forbes legjobban kereső sportolókat összesítő listáján ugyanis a portugál focista legutóbb a második helyen állt, 109 millió dollárral. A labdarúgó az Instagramból származó kiegészítő jövedelmét ráadásul a Buzz Bingo szerint mindössze 49 poszttal kereste meg, azaz minden egyes olyan bejegyzésért, amivel egy céget vagy annak termékét reklámozta, közel 1 millió dollárt kapott.

Ne maradj net nélkül! Mobil díjcsomagok online a Telenet.hu-n

Ez egyébként a leggyakrabban használt módszer: a hírességek szponzoraik termékeiről osztanak meg bejegyzéseket, amiért pénzt kapnak az adott vállalattól. Ebben jeleskedik a lista második helyén álló Lionel Messi és a mexikói származású amerikai énekes-színésznő, Selena Gomez is, akiről már két éve azt írta a Financial Times, hogy egy posztért akár félmillió dollárt is kaphat. Ennél a gyakorlatnál az a fontos, hogy az adott sztár ne posztoljon sokat, hiszen azzal elértékteleníti a bejegyzéseket. Ha a gyakran több tíz-, esetenként akár százmilliós rajongótábor csak reklámokat kap, azokkal már nem lehet elérni a várt hatást, így nem csoda, hogy a legtöbb sztár legfeljebb néhány tucat ilyen bejegyzést oszt meg.

A sima hirdetéseknél van azonban egy még jobban működő üzleti modell, amit Kylie Jenner amerikai modell, valóságshow-szereplő is alkalmaz. A Kardashian család legfiatalabb tagja ugyanis nem mások termékeit hirdeti így, hanem egy saját kozmetikai márkát hozott létre, és tett ismertté 150 millió Instagram követője körében. Az akkor mindössze 21 éves Jennerről már egy éve is azt mondták, hogy közel 1 milliárd dolláros vagyont szedett össze Kylie márkájú kozmetikumai eladásából, elsősorban az Instagramnak köszönhetően.

Nem csoda, hogy azóta mások is próbálkoznak hasonló stratégiával, a saját márka kiépítésében azonban még senki nem jutott el ilyen magas szintre. Valószínűleg még a listán szintén előkelő helyen álló David Beckham sem, pedig az angol labdarúgó már jóval az Instagram berobbanása előtt elkezdte felépíteni saját brandjét.

Hasonló törekvések itthon is vannak, és akad néhány influencer, aki szintén komoly bevételekhez tud jutni a közösségi médiából. Magyarországon azonban az Instagram továbbra sem olyan népszerű, mint a Facebook, így a hazai sztárok elsősorban Facebookon próbálkoznak bevételt hozó bejegyzésekkel. A magyar hírességek helyzetét ugyancsak megnehezíti, hogy Instagramon sokkal kisebb kört tudnak csak elérni, ráadásul többeket már a versenyhivatal is figyelmeztetett azért, mert nem a szabályoknak megfelelően jelölték a reklámot tartalmazó bejegyzéseiket.

2019. november 21.

Olvastad már?

A hétvégi nagytakarítást még nem a fotelből intézzük . . tovább
Milliárdok használhatnak mobilnetet, de nem teszik . . . tovább
Még mindig nincsenek teljes biztonságban az adataink. . . tovább
Egyre nagyobb és egyre jobb tévéket veszünk, de nem használjuk ki őket. . . tovább
Egyre kevésbé hisznek a hirdetők a Facebookban, de így is használják . . tovább




Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!