Mit tegyél, ha a számítógép nem kapcsolódik a wifihez?

23

Mit tegyél, ha a számítógép nem kapcsolódik a wifihez?

Ha nem is mindennap, de gyakran előfordulhat, hogy egy régebbi típusú asztali számítógép érzékeli ugyan a wifi jelet, de nem csatlakozik hozzá, miközben például a laptopnál, notebooknál vagy akár a nyomtatónál gond nélkül felépül a kapcsolat.

Hogyan derítsük ki a probléma okát?

1. Először célszerű megnézni mi történik akkor, ha a routert közelebb helyezzük a géphez. Amennyiben kapcsolódik a wifihez, akkor majdnem biztos, hogy korábban a távolság, vagyis a nem megfelelő jelerősség okozta a problémát.

2. Nézzük meg a kártyát is. Előfordulhat, hogy olyan vezeték nélküli kártya van csatlakoztatva a géphez, melynek egy vagy több kiálló antennája van hátul. Meg kell győzödni arról, hogy ezek megfelelően helyezkednek-e el és a lehető legjobb szögben veszik-e a jelet.

3. Érdemes egy másik eszközt, pl. laptopot, okostelefont a problémás számítógép helyére tenni így le tudjuk ellenőrizni, hogy a másik eszközön is hasonlóan alacsony-e a jelerősség a szobában.

4. Ha a laptophoz használunk külső USB adaptert, próbáljuk meg csatlakoztatni azt a számítógéphez, hogy legalább azt lássuk létrejön-e a kapcsolat. Ha nincs USB adapterünk, szerezzünk be egyet és annak meg kell oldania a problémát.

5. Olyan adaptert próbáljunk keresni, amelyhez jár hosszabbítókábel, így lehetővé válik, hogy az asztalon magasabbra helyezzük, így a jeltovábbítást nem akadályozza a számítógépház.

6. Ha a számítógépbe illeszthető kártya régi vagy olcsóbb típus, lehetséges, hogy nem támogatja a legújabb vezeték nélküli szabványt. Ha egy újabb modell, akkor ezzel nincs probléma, így olyan vezeték nélküli adapterre van szükség, amely szintén támogatja ezt a szabványt ezáltal biztosítani fogja a legerősebb jelet és a gyors sebességet.

A vezeték nélküli technológiák között a wifi a legelterjedtebb. Az első szabvány a 802.11 volt, melyet a fejlesztéseknek köszönhetően a 802.11a, 802.11b, 802.11g és a 802.11n követett.
Az adatátviteli sebességben és a használt rádiófrekvencia tartományban különböznek egymástól, ez azért lényeges, mert a wifi-s eszközök rádiófrekvencia segítségével továbbítják az adatokat.


2014. február 25.

Szolgáltatáskereső: Válasszon és rendeljen több, mint 40 szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!