Mit tegyél, ha a számítógép nem kapcsolódik a wifihez?

Mit tegyél, ha a számítógép nem kapcsolódik a wifihez?

Ha nem is mindennap, de gyakran előfordulhat, hogy egy régebbi típusú asztali számítógép érzékeli ugyan a wifi jelet, de nem csatlakozik hozzá, miközben például a laptopnál, notebooknál vagy akár a nyomtatónál gond nélkül felépül a kapcsolat.

Hogyan derítsük ki a probléma okát?

1. Először célszerű megnézni mi történik akkor, ha a routert közelebb helyezzük a géphez. Amennyiben kapcsolódik a wifihez, akkor majdnem biztos, hogy korábban a távolság, vagyis a nem megfelelő jelerősség okozta a problémát.

2. Nézzük meg a kártyát is. Előfordulhat, hogy olyan vezeték nélküli kártya van csatlakoztatva a géphez, melynek egy vagy több kiálló antennája van hátul. Meg kell győzödni arról, hogy ezek megfelelően helyezkednek-e el és a lehető legjobb szögben veszik-e a jelet.

3. Érdemes egy másik eszközt, pl. laptopot, okostelefont a problémás számítógép helyére tenni így le tudjuk ellenőrizni, hogy a másik eszközön is hasonlóan alacsony-e a jelerősség a szobában.

4. Ha a laptophoz használunk külső USB adaptert, próbáljuk meg csatlakoztatni azt a számítógéphez, hogy legalább azt lássuk létrejön-e a kapcsolat. Ha nincs USB adapterünk, szerezzünk be egyet és annak meg kell oldania a problémát.

5. Olyan adaptert próbáljunk keresni, amelyhez jár hosszabbítókábel, így lehetővé válik, hogy az asztalon magasabbra helyezzük, így a jeltovábbítást nem akadályozza a számítógépház.

6. Ha a számítógépbe illeszthető kártya régi vagy olcsóbb típus, lehetséges, hogy nem támogatja a legújabb vezeték nélküli szabványt. Ha egy újabb modell, akkor ezzel nincs probléma, így olyan vezeték nélküli adapterre van szükség, amely szintén támogatja ezt a szabványt ezáltal biztosítani fogja a legerősebb jelet és a gyors sebességet.

A vezeték nélküli technológiák között a wifia legelterjedtebb. Az első szabvány a 802.11 volt, melyet a fejlesztéseknek köszönhetően a 802.11a, 802.11b, 802.11g és a 802.11n követett.
Az adatátviteli sebességben és a használt rádiófrekvencia tartományban különböznek egymástól, ez azért lényeges, mert a wifi-s eszközök rádiófrekvencia segítségével továbbítják az adatokat.


2014. február 25.

Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!