Hogyan döntse el, hogy milyen gyors internetre van szüksége?

Hogyan döntse el, hogy milyen gyors internetre van szüksége?

A sebesség igény attól függ, hogy hány gyerek van a családban és azok hány évesek. Bár ez tényleg befolyásoló tényező, a viccet félretéve, a sebesség igény attól függ, hogy mire és mennyit használnánk a netet. Ezenkívül az sem mellékes, hogy egyáltalán milyen internet szolgáltatások érhetőek el a lakhelyünkön.


Vezetékes internetnél ma már 5 Mb-es sebesség alatti csomagot tényleg csak akkor érdemes választani, ha email-ezgetni szeretnénk és néhanapján webezgetni. Ne feledjük azonban, hogy ma már HD minőségű videókat, sőt tévé adásokat is lehet nézegetni a neten, hogy a filmek, zenék és egyéb - szigorúan legális forrásból származó(!?) - anyagok letölthetőségét ne is említsük. Ezekre számítva inkább a 10 Mb feletti sebességeket vizsgálgassuk.
És akkor ott vannak a különböző online játékok!

Általánosságban elmondható, hogy a legjobb választás egy korlátlan csomag.
Az is számít, hogy egyszerre várhatóan hányan szeretnének internetezni a családban. Ha több gépünk és családtagunk van, akkor növeljük a sebességet, hogy ne a nyafogást hallgassuk, hogy már megint milyen lassú a net. Az iPad és társai is jó eséllyel fogyasztják a sávszélességet, különben minek lennének?


Hasonlítsa össze 40 szolgáltató internet csomagjait itt!


Mobilinternetnél eddig nem a sebesség alapján lehetett csomagot választani, az elérhető sebesség inkább attól függött, hogy a netezés helyén milyen volt a mobil szolgáltatónk hálózatának elérhetősége. Bár ez a véletlenszerű szempont továbbra is meghatározó, most már vannak olyan csomagok, melyeknél a szolgáltatók a legfejlettebb technológiai megoldásaikat teszik elérhetővé. Ilyenek a T-Mobile Net&Roll és Relaxnet XL csomagjai és a Telenor legújabbHipernet csomagjai. 


Hasonlítsa össze a szolgáltatók mobilinternetes csomagjait itt!


Azonban azt is figyelembe kell vennünk, hogy a mobilinternetet számítógéphez szeretnénk vagy mobiltelefonnal használnánk.


A T-Mobile-nál nem lehet sebességet választani, csak tudhatjuk, hogy ezek a csomagok gyorsabbak a többinél, a Telenor a Hipernet csomagokban - a vezetékes szolgáltatásoknál megszokott módon - megadja, hogy mennyi a maximálisan elérhető sebesség. A maximális sebesség persze - bevallottan - nem garantált, sőt még csak nem is az átlagosan elérhető, de a szokásosnál mindenképpen többet mond a csomag sebességéről.

+1 TIPP: Ha szeretnénk tudni jelenleg milyen az internet sebesség otthonunkban segítségünkre lehet a Telenet Internet Sebességmérő, melnynek segítségével könnyedén tesztelhetjük internet hozzáférésünk sebességét.


2011. július 29. Szerző: Solt Ádám


Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!