Miért érdemes adatainkat felhőkben tárolni?

Miért érdemes adatainkat felhőkben tárolni?

A felhő alapú adattárolás nagyszerű lehetőség arra, hogy a számunkra fontos adatokat (pl. fényképeket, dokumentumokat) oly módon tároljunk, hogy bárhol, bármilyen eszközről elérhetőek legyenek és a biztonsági mentésekkel se nekünk kelljen vesződnünk.
Napjainkban a legtöbb ember nemcsak számítógéppel, hanem laptoppal, okostelefonnal vagy táblagéppel is rendelkezik. Ahogy egyre nő az elérhető készülékek kínálata, egyre nő annak igénye is, hogy közöttük könnyen és gyorsan megoszthassuk az adatokat és egyéb tartalmakat. Erre nyújt nagyszerű megoldást a felhő alapú adattárolás.
 
Mi az a felhő?
A fényképeket, videókat, dokumentumokat stb. általában csak azon eszközön tároljuk, amellyel azokat készítettük. E helyett érdemes elmentenünk egy “felhőbe” is. Ez azt jelenti, hogy a fájlokat egy távoli - a világ bármely más részén lévő adatközpont - számítógépére töltjük fel. Ezután dokumentumaink bármikor elérhetőek az interneten keresztül.


Például: készítünk egy fényképet és a számítógépünkön akarjuk szerkeszteni, ezelőtt nekünk kellett a képet az egyik eszközről a másikra eljuttatni, de a felhőnek köszönhetően kimarad ez a lépés. Vagy megoszthatunk a barátainkkal fájlokat, letöltött tartalmakat anélkül, hogy külön-külön elküldenénk nekik azokat.


Másik nagy előnye, ha tönkremegy vagy elveszik az eszköz, ez már nem jelenti automatikusan azt, hogy elveszett minden, amit azon tároltunk. Ha egy felhőbe mentettük az adatokat, akkor azok bármely másik eszközünkről is elérhetővé válnak, mindössze internet kapcsolatra van szükségünk ehhez.
A felhőszolgáltatás egyre fontosabbá válik, hiszen a tabletek és az okos telefonok memóriája is véges. A 4G technológia fejlődésével pedig várhatóan még több újdonságra számíthatunk.


Oldalunkon összehasonlíthatja 40 szolgáltató legfrissebb internet csomagjait.

 
iCloud - az Apple (pl. iPhone, iPad, Mac) online tárolója: egyszerű a használata; beállítható a preferált tartalom és a legtöbb azzal kapcsolatos file-t automatikusan el is menti. Bármelyik készülékről hozzáférhetőek a zenék, fotók, dokumentumok vagy akár a naptárbejegyzések. Viszont androidos telefonról nem érhető el. 5 GB tárhely díjmentes.
 
Google Drive (régi neve Google Docs) - a Google online tárolója: androidos telefonnal vagy tablettel célszerű használni, de meg lehet nyitni otthoni számítógépről is. Ugyanazzal a dokumentummal egy időben, párhuzamosan többen is dolgozhatnak, folyamatosan menti a dokumentum utolsó verzióját. 15 GB tárhely díjmentes.

Dropbox - az egyik legnépszerűbb online tároló: nem kötődik egyetlen gyártóhoz sem, éppúgy elérhető iPhone-ról, iPad-ről, mint androidos eszközről vagy éppen számítógépről. Egyszerűen elhelyezhetőek a fájlok a Dropbox mappában, ami hozzáférhető a weboldalon keresztül vagy mobiltelfonok esetében egy alkalmazás segítségével. 2 GB tárhely díjmentes.


Oldalunkon összehasonlíthatja a szolgáltatók népszerű mobilinternet csomagjait.

Ha kizárólag képeket szeretnénk felhőben tárolni, akkor érdemes megnézni a Flickr, Picasa, Photobucket szolgáltatásokat.

Flickr: a Yahoo ingyenes fényképmegosztója, fényképtárhelye. Népszerűsége annak köszönhető, hogy a képeket különböző címkékkel láthatjuk el, kategorizálhatjuk azokat. Segítségével a felhasználók a képeket akár ugyanazon cím alatt csoportosíthatják és egy kép több csoportba is bekerülhet.

Picasa: a Google népszerű, képek megosztására szolgáló webes alkalmazása. Lehetőség van a fotók eredeti vagy kisebb méretű feltöltésére is. Könnyen szerkeszthetőek és kategorizálhatóak a fényképek. Rendelkezik korrekciós funkcióval, név- és geocímkézéssel, videókészítővel.

Photobucket: a előzőekhez hasonló, szintén széles körben elterjedt fényképmegosztó szolgáltatás. Könnyű regisztrációt, személyes honlapot és a funkciók széles skáláját biztosítja.

Összességében a felhő alapú adattárolás nagy előnye, hogy bárhonnan hozzáférhetünk a fájljainkhoz, nem kell CD-vel, DVD-vel vagy pendrive-val bajlódnunk; kényelmes módja az adat feltöltésének és megosztásának.


2013. július 19.

Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!