Miért nem működik a mobilinternet?

Miért nem működik a mobilinternet?

Összegyűjtöttük a legjellemzőbb mobilinternetes problémákat és próbálunk segíteni azok megoldásában.

A mobilinternet nagyszerű módja annak, hogy könnyen, megfizethető áron, akár útközben, azaz bármikor kapcsolódhassunk a netre. A legújabb, a 4G technológia főleg a nagyvárosokban és környékükön érhető el. A 3G lefedettség pedig a 3 nagy mobil szolgáltatót csak együttvéve mondható közel országos szintűnek. Persze, ha külön nézzük az egyes szolgáltatók lefedettségét kicsit árnyaltabb a kép, vidéken még mindig kiábrándító a helyzet.


Lefedettség

A mobilinternetes szélessáv a 3G-s és 4G-s mobiltelefon hálózatokon keresztül valósul meg.
Sajnos a lakosság egy részének még mindig elérhetetlen a 3G hálózat. Főképp az ország észak-keleti határának közelében (Északi-középhegység) és a Dunántúli dombság területén hiányos a lefedettség.
A mobilinternet elérése akadozhat még azért is, mert ugyanabban az időben sokan használják egyszerre a szolgáltatást. Ez adódhat abból, hogy egy adott helyszínre a megszokottnál jóval több felhasználó gyűlik össze például egy fesztivál alkalmával, illetve szilveszterkor mindenki egyszerre szeretné jókívánságait eljuttatni szeretteinek.Ezt az adótornyok nagy száma sem tudja pozitív irányba befolyásolni.
Alefedettségi problémákkal kapcsolatban még több információt megtudhat.


Gondok a sebességgel
Bár a szolgáltatók azt állítják, hogy a felhasználó akár 21 Mbps sebességre is számíthat, sajnos ez a legtökéletesebb lefedettséggel bíró területeken is valószínűtlen.
Természetesen a 4G gyorsabb, a sebessége akár ötszöröse lehet a 3G sebességének, viszont, ahogy a bevezetőben is utaltunk rá széles körben még nem elterjedt.
Másik fontos eltérés a két technológia között, míg a 3G-t főképp beszédkommunikációra tervezték és utólag fejlesztették az adatátviteli lehetőségét, addig a 4G esetében fordított a helyzet, azaz elsődlegesen adattovábbításra szánják.


Oldalunkon összehasonlíthatja a szolgáltatók számítógéphez ajánlott mobilinternet csomagjait.

4 fő tényező, ami 3G és 4G esetében is befolyásolja a sebességet:
1. mennyire vagyunk közel a mobil átjátszó toronyhoz
2. melyik napszakban használjuk
3. interferencia (villanyoszlopok, kábelezés stb.)

4. egyszerre hányan használják az adott szolgáltatást


Telepítési problémák
A megfelelő szoftver általában előre fel van telepítve az eszközökre, így nagyon könnyű a használatuk. Nincs szükség külön telepítő lemezre, egyszerűen be kell helyezni az USB-t és követni az utasításokat.
Ha semmi nem történik az USB eszközcsatlakozásakor, először próbáljunk ki egy másik USB portot. Amennyiben működik, akkor biztosak lehetünk benne, a porttal volt a gond, nem pedig a stickkel.
Viszont, ha továbbra sem működik, akkor egy másik eszközt (pl. iPod, Blackberry) kell megpróbálni routerként használni.
A Windows felhasználók megnézhetik a gépükön (Windows XP-nél Sajátgép, Windows7 és Vista esetében Számítógép), hogy felismeri-e az USB meghajtót. Ha igen, akkor a jobb gombra kattintva ki kell választani a telepítés opciót. Ha nem találjuk a meghajtót, valószínűleg hibás az eszköz, tanácsért a szolgáltatóhoz fordulhatunk.
Ha Windows 7-et vagy Vistát használunk, a Sajátgép ikont Számítógép néven találjuk meg és az ikon ugyanazon a helyen van - a start menüben.

A mobilinternettel kapcsolatban számos tévhit él a köztudatban, bővebben itt olvashat ezekről.


2013. október 16.

Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!