Miért érdemes időnként ellenőrizni az internet sebességét?

20

Miért érdemes időnként ellenőrizni az internet sebességét?

A Telenet Internet Sebességmérő használatával pontos képet kaphatunk arról, hogy ténylegesen mekkora a letöltési és feltöltési sebességünk. A minél pontosabb eredmény érdekében a sebességteszt során ne böngésszünk a neten és ne is töltsünk le semmilyen fájlt.

Miért is jó ezt tudni?

1. Hogy lássuk milyen gyors az internetünk
A szolgáltatók általában a maximális sebességgel reklámozzák a csomagjaikat. Viszont arra egyáltalán nincs garancia, hogy ez az összes előfizetőnél kivitelezhető is. Éppen ezért a maximális sebesség mellett tisztában kell lenni a minimális vagy garantált sebességgel, aminél lassabb nem lehet a netünk.

2. Megbizonyosodjunk arról, hogy miért is fizetünk
Új csomag esetén a szolgáltatók első lépésként elvégeznek egy vonal tesztet, hogy felmérjék milyen gyors csomagot tudnak nekünk bekötni. A szerződés időtartama alatt elvégzett rendszeres sebességtesztek némi támpontot adhatnak arról, hogy a szolgáltató folyamatosan azt a sebességet biztosítja-e, amely a szerződés szerint jár.
Amennyiben nem vagyunk elégedettek a szolgáltatással a hűségidő lejártát követően érdemes összehasonlítani a szolgáltatók ajánlatait és másik internet csomag után nézni.

3. Megtaláljuk a böngészésre, letöltésre legalkalmasabb időszakokat
A napszakon sok múlik. A kora esti csúcsidőszakban, amikor egyszerre több felhasználó kapcsolódik ugyanazon exchange szerverre, a sebesség belassul.
A különböző napszakokban elvégzett sebesség teszt segítségével kideríthetjük mikor a legoptimálisabb a hálózat terheltsége. És ha megoldható ilyenkorra időzítsük a nagyobb fájlok letöltését - időt és energiát takaríthatunk meg.

4. Összehasonlíthassuk a wifit a vezetékes kapcsolattal
Szenvedsz a lassú internettől? A teljesítménynek úgyis adhatunk egy kis lökést, ha vezeték nélküli kapcsolat helyett inkább Ethernet kábellal csatlakozunk. Így összehasonlíthatjuk a két sebességet és lehet, hogy meglepődünk mennyivel gyorsabb lesz a le- és feltöltésünk egyaránt.

5. Hibaelhárítás
Ahány különböző féle technológia, annyiféle hibalehetőség, ezért a szélessávval ugyanúgy lehet probléma, mint bármi mással. És ha ez bekövetkezik, a sebességtesztelő egy nagyon hasznos kis eszköz a hiba feltérképezéséhez.
Számos oka lehet, ha egyszer csak az internet sebességünk hirtelen lassulását tapasztaljuk - ezt éppúgy okozhatja valamelyik eszközünk, mint egy vonalhiba. Ilyenkor pedig a sebességmérő felbecsülhetetlen. Például, ha rendben van a sebesség vezetékes kapcsolat esetén, de akadozik  a wifinél, esélyes, hogy a routerral lesz gond.
Mielőtt azonnal a szolgáltatónk ügyfélszolgálatát tárcsáznánk és reklamálnánk a sebesség miatt, ellenőrizzük le, hogy nem az eszközeinkben van-e a probléma.


2017. május 29.

Szolgáltatáskereső: Válasszon és rendeljen több, mint 40 szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!