Miért érdemes időnként ellenőrizni az internet sebességét?

Miért érdemes időnként ellenőrizni az internet sebességét?

A TelenetInternet Sebességmérő használatával pontos képet kaphatunk arról, hogy ténylegesen mekkora a letöltési és feltöltési sebességünk. A minél pontosabb eredmény érdekében a sebességteszt során ne böngésszünk a neten és ne is töltsünk le semmilyen fájlt.

Miért is jó ezt tudni?

1. Hogy lássuk milyen gyors az internetünk
A szolgáltatók általában a maximális sebességgel reklámozzák a csomagjaikat. Viszont arra egyáltalán nincs garancia, hogy ez az összes előfizetőnél kivitelezhető is. Éppen ezért a maximális sebesség mellett tisztában kell lenni a minimális vagy garantált sebességgel, aminél lassabb nem lehet a netünk.

2. Megbizonyosodjunk arról, hogy miért is fizetünk
Új csomag esetén a szolgáltatók első lépésként elvégeznek egy vonal tesztet, hogy felmérjék milyen gyors csomagot tudnak nekünk bekötni. A szerződés időtartama alatt elvégzett rendszeres sebességtesztek némi támpontot adhatnak arról, hogy a szolgáltató folyamatosan azt a sebességet biztosítja-e, amely a szerződés szerint jár.
Amennyiben nem vagyunk elégedettek a szolgáltatással a hűségidő lejártát követően érdemes összehasonlítani a szolgáltatók ajánlatait és másik internet csomag után nézni.

3. Megtaláljuk a böngészésre, letöltésre legalkalmasabb időszakokat
A napszakon sok múlik. A kora esti csúcsidőszakban, amikor egyszerre több felhasználó kapcsolódik ugyanazon exchange szerverre, a sebesség belassul.
A különböző napszakokban elvégzett sebesség teszt segítségével kideríthetjük mikor a legoptimálisabb a hálózat terheltsége. És ha megoldható ilyenkorra időzítsük a nagyobb fájlok letöltését - időt és energiát takaríthatunk meg.

4. Összehasonlíthassuk a wifit a vezetékes kapcsolattal
Szenvedsz a lassú internettől? A teljesítménynek úgyis adhatunk egy kis lökést, ha vezeték nélküli kapcsolat helyett inkább Ethernet kábellal csatlakozunk. Így összehasonlíthatjuk a két sebességet és lehet, hogy meglepődünk mennyivel gyorsabb lesz a le- és feltöltésünk egyaránt.

5. Hibaelhárítás
Ahány különböző féle technológia, annyiféle hibalehetőség, ezért a szélessávval ugyanúgy lehet probléma, mint bármi mással. És ha ez bekövetkezik, a sebességtesztelő egy nagyon hasznos kis eszköz a hiba feltérképezéséhez.
Számos oka lehet, ha egyszer csak az internet sebességünk hirtelen lassulását tapasztaljuk - ezt éppúgy okozhatja valamelyik eszközünk, mint egy vonalhiba. Ilyenkor pedig a sebességmérő felbecsülhetetlen. Például, ha rendben van a sebesség vezetékes kapcsolat esetén, de akadozik  a wifinél, esélyes, hogy a routerral lesz gond.
Mielőtt azonnal a szolgáltatónk ügyfélszolgálatát tárcsáznánk és reklamálnánk a sebesség miatt, ellenőrizzük le, hogy nem az eszközeinkben van-e a probléma.


2017. május 29.

Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!