Válság segíti az internetes telefonálás terjedését

Válság segíti az internetes telefonálás terjedését

A VoIP (Voice over Internet Protocol) szolgáltatások, azaz a hagyományos hálózatok helyett az interneten keresztül menő hangszolgáltatások 2013-ban is folytatták menetelésüket, s egyre elterjedtebbé váltak a felhasználók körében - mondta a telenet.hu távközlési szakértője.


A VoIP számos előnnyel rendelkezik a telefonhálózatokkal szemben, de legnagyobb erőssége egyértelműen olcsósága és persze az, hogy a mobilinternet szolgáltatásoknak köszönhetően olyan helyeken is elérhető, ahol nincs kiépítve a telefonos infrastruktúra.


Az idei adatok szerint világszerte már meghaladja a 155 milliót a VoIP előfizetők száma, csak az első negyedévben 3,6 millióval gyarapodott a számuk.

A piac nagyját hat ország adja, itt található a VoIP előfizetők mintegy négyötöde – ezek az Egyesült Államok, Japán, Franciaország, Dél-Korea, Németország és Kína. A kisebb országok VoIP-felhasználóinak száma egyre gyorsuló ütemben bővül.


Európában mindennaposnak számít


Az európai internetezők 34 százaléka már telefonálására is használja a világhálót, 28 százalékuk pedig ezt VoIP által teszi. Hazánkban a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján 2013 harmadik negyedévében már a vezetékes hálózatokról indított hívások 40 százaléka, illetve a hívások időtartamának 30,6 százaléka VoIP-alapú volt. Magyarországon az összes háztartás 22 százaléka kezdeményez VoIP-hívásokat, ami mindössze egyetlen százalékkal alacsonyabb, mint az uniós tagállamok átlaga.


A VoIP a kontinensen Bulgáriában a legnépszerűbb, itt a netezők 57 százaléka használja, de alig marad le Ciprus (55%), Észtország (54%), valamint Litvánia és Lettország (51). A legkevésbé a portugálok (18%) és az olaszok élnek vele (26%), de a bővülés ezekben az országokban is általában a világátlag feletti. A kisebb európai országok közül Hollandiában van a legtöbb VoIP-használó, itt közel öt millióan telefonálnak a neten keresztül - tudósított a telenet.hu

2013. december 17.


Olvastad már?
Nem a 450 MHz-es sávba költözik az állami mobilcég . . . tovább
125 milliárd forint bevétel jöhet a megszokott szereplőktől . . . tovább
Ki mit tud? Táncdalfesztivál, Cimbora - Indul az MTV retro csatorna! . . . tovább
Nem mernek kedvezőbb távközlési csomagra váltani a magyarok . . . tovább
Csökkennek a szolgáltatók mobilbevételei, mégis drága a mobilozás - merre tovább? . . . tovább



Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!