Válság segíti az internetes telefonálás terjedését

38

Válság segíti az internetes telefonálás terjedését

A VoIP (Voice over Internet Protocol) szolgáltatások, azaz a hagyományos hálózatok helyett az interneten keresztül menő hangszolgáltatások 2013-ban is folytatták menetelésüket, s egyre elterjedtebbé váltak a felhasználók körében - mondta a telenet.hu távközlési szakértője.


A VoIP számos előnnyel rendelkezik a telefonhálózatokkal szemben, de legnagyobb erőssége egyértelműen olcsósága és persze az, hogy a mobilinternet szolgáltatásoknak köszönhetően olyan helyeken is elérhető, ahol nincs kiépítve a telefonos infrastruktúra.


Az idei adatok szerint világszerte már meghaladja a 155 milliót a VoIP előfizetők száma, csak az első negyedévben 3,6 millióval gyarapodott a számuk.

A piac nagyját hat ország adja, itt található a VoIP előfizetők mintegy négyötöde – ezek az Egyesült Államok, Japán, Franciaország, Dél-Korea, Németország és Kína. A kisebb országok VoIP-felhasználóinak száma egyre gyorsuló ütemben bővül.


Európában mindennaposnak számít


Az európai internetezők 34 százaléka már telefonálására is használja a világhálót, 28 százalékuk pedig ezt VoIP által teszi. Hazánkban a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján 2013 harmadik negyedévében már a vezetékes hálózatokról indított hívások 40 százaléka, illetve a hívások időtartamának 30,6 százaléka VoIP-alapú volt. Magyarországon az összes háztartás 22 százaléka kezdeményez VoIP-hívásokat, ami mindössze egyetlen százalékkal alacsonyabb, mint az uniós tagállamok átlaga.


A VoIP a kontinensen Bulgáriában a legnépszerűbb, itt a netezők 57 százaléka használja, de alig marad le Ciprus (55%), Észtország (54%), valamint Litvánia és Lettország (51). A legkevésbé a portugálok (18%) és az olaszok élnek vele (26%), de a bővülés ezekben az országokban is általában a világátlag feletti. A kisebb európai országok közül Hollandiában van a legtöbb VoIP-használó, itt közel öt millióan telefonálnak a neten keresztül - tudósított a telenet.hu

2013. december 17.


Olvastad már?
Nem a 450 MHz-es sávba költözik az állami mobilcég . . . tovább
125 milliárd forint bevétel jöhet a megszokott szereplőktől . . . tovább
Ki mit tud? Táncdalfesztivál, Cimbora - Indul az MTV retro csatorna! . . . tovább
Nem mernek kedvezőbb távközlési csomagra váltani a magyarok . . . tovább
Csökkennek a szolgáltatók mobilbevételei, mégis drága a mobilozás - merre tovább? . . . továbbSzolgáltatáskereső: Válasszon és rendeljen több, mint 40 szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!