Ki mit tud? Táncdalfesztivál, Cimbora - Indul az MTV retro csatorna!

Ki mit tud? Táncdalfesztivál, Cimbora - Indul az MTV retro csatorna!

A tervek szerint 2013. december 20-án indul a Magyar Televízió 3-as csatornája, az M3, amely archív tartalmakat, sorozatokat, vetélkedőket, videoklipeket sugároz majd, mondta a telenet.hu távközlési összehasonlító portál szakértője.

December 20-án este 18.00 órakor kezdi meg a sugárzást az új adó, melynek elindítása már a 2000-es évek elején felmerült. A Közszolgálati Archívum felvételeit fogja sugározni; régi filmeket és sorozatokat, mint például a Szomszédok; gyerek- és ifjúsági műsorokat, mint a Cimbora vagy a Kölyökidő; illetve vetélkedőket és tehetségkutató versenyeket, mint a Ki mit tud? vagy a Táncdalfesztivál. A magyar műsorok mellett sikeres külföldi tartalmak is szerepelnek majd a kínálatban. Az M3 csatorna január 7-ig ingyenesen lesz nézhető, utána viszont csak az alábbi linken elérhető TV csomagok előfizetői élvezhetik.

Tematikus televíziós csatornák Magyarországon

Az M3 várható sikerére és nézettségére a Magyarországon működő más tematikus csatornák adatai alapján lehet becsléseket tenni. Hazánkban számtalan sport-, hír-, film-, gyerek-, zene-, életmód- és ismeretterjesztő csatorna működik. A népszerűbb sportcsatornák közé tartozik például az EuroSport és a Sport 1; a hírcsatornák közé a Hír TV vagy az ATV; a filmcsatornák közé a Cool vagy a Fim+; a gyerekcsatornák közé a Minimax vagy a Disney Channel; a zenecsatornák közé MTV Hungary vagy a Nóta TV; az életmódcsatornák közé a TV Paprika vagy a FEM3; az ismeretterjesztő csatornák közé pedig az Animal Planet vagy a National Geographic.

A tematikus csatornák nézettsége

Bár a tematikus csatornák jellemzően rosszabbul teljesítenek a kereskedelmi és a közszolgálati csatornáknál, egyre erősödik a piacuk. A válságban például ezek visszaesése számottevően kisebb volt, mint a nagyobb csatornáké. Egyes adók pedig egyenesen kezdik kinőni a kereteiket; a Cool vagy a Film+ filmcsatorna nézettsége például a közszolgálati adókéval vetekszik. Egy 2012-es adat szerint a 18–49 évesek körében a legnézettebb a két legismertebb kereskedelmi csatorna 17,5, illetve 14,3 százalékkal. A közszolgálati adók közül az M1 nézettsége 5,9, az M2-é 1,7, a Duna TV-é pedig 1,1 százalék volt. A legnézettebb tematikus csatorna a Cool, a Viasat3 és a Fim+ volt 5,5, 5, illetve 4,6 százalékkal. A legnépszerűbb tematikus csatorna nézettsége ráadásul az előző évhez képest 1,1 százalékkal nőtt. A kevésbé jól teljesítő tematikus adók közé tartozik például a DoQ, az Echo TV vagy a Sport Klub 0,1 százalékkal, tájékoztatott a telenet.hu.

Retro csatornák a világban

Az M3-hoz hasonló retro csatornák számtalan országban működnek. Az egyesült államokbeli Retro TV például klasszikus és mai sorozatokat játszik; az angol Vintage TV pedig videoklipeket és koncerteket az 1940–90-es évekből. A BARB (Broadcasters’ Audience Research Board, azaz Műsorszolgáltatók Nézettségkutató Bizottsága) 2013-as adatai szerint az utóbbi nézettsége 2013 novemberében 0,3 százalék volt (összehasonlításként: a legnépszerűbb BBC 1-é 50,1). Magyarországon például a Nóta TV játszik retro (zenei) műsorokat, elsősorban a 40–65 éves korosztályt megcélozva; ennek nézettsége 2012- ben 0,8 százalék volt - olvashatjuk a telenet.hu portálon.


2013. december 4.


Olvastad már?
Nem mernek kedvezőbb távközlési csomagra váltani a magyarok . . . tovább
Csökkennek a szolgáltatók mobilbevételei, mégis drága a mobilozás - merre tovább? . . . tovább
Hogyan mobilozzunk síeléskor? . . . tovább
Végre internetezhetünk a fedélzeten is! . . . tovább
Utálunk szolgáltatót váltani, telefonszámot alig hordozunk . . . tovább


Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!