A kkv-k sokat tudnának spórolni az üzleti internetcsomagokon

A megfelelő, a cég igényeire szabott internetcsomagok kiválasztásával a hazai vállalkozások jelentős összeget tudnának megspórolni. A szolgáltatás aktualizálásával, kombinált csomagok használatával, illetve a megfelelő, olcsóbb technológiára való átállással a cégek átlagosan akár évi 50-100 ezer forintot is megspórolhatnának, de egyes esetekben akár ennek többszörösét is – foglalja össze elemzését a telenet.hu távközlési ár-összehasonlító portál.


A KSH jelenleg legfrissebb, 2013-as adatai alapján a hazai vállalkozások csupán 89 százaléka használ üzleti internetet, amellyel az Európai Unió tagállamai közül csak Romániát (79%) és Bulgáriát (87%) előzzük meg, miközben több nyugat-európai és skandináv országban 98-100 százalék az arány. A legelterjedtebb üzleti hálózatnak a DSL számít, Európában a cégek 40 százaléka használja, de a mobilinternet is egyre elterjedtebb (34%), főleg a 250-nél több főt foglalkoztató vállalkozások körében (41%). A csomagok között a legdrágábbnak számító bérelt vonali hálózattal a nagyvállalatok 22 százaléka rendelkezik, azonban még a kisebb, 10-49 főt foglalkoztató cégek közül is 6 százalék használja.


Az internetkapcsolat típusának megoszlása a vállalkozás mérete szerint Európában
 

A kkv-k sokat tudnának spórolni az üzleti internetcsomagokon

Forrás: KSH, 2013-as, frissített adatok


„A cég számára megfelelő technológia kiválasztása kulcskérdés az árat illetően. Például, ha egy kkv számára nem létfontosságú a közel 100%-os rendelkezésre állás, akkor felesleges bérelt vonali internetben gondolkodni. Kimagasló árát ugyanis legfőképp ez, illetve a magas feltöltési sebesség, a folyamatos felügyelet és a gyors hibaelhárítás indokolja, amelyek inkább a nagyobb cégek számára elengedhetetlenek. A kisebb cégek könnyen találhatnak hasonló sebességű kábeles vagy DSL-csomagot” – magyarázza a telenet.hu távközlési szakértője.


A használati szokásoknak megfelelő csomag kiválasztása mellett jelentős összegeket lehet megspórolni, ha a hűségidő lejárta után a cég leellenőrzi az elérhető kedvezőbb csomagokat, illetve ha a több szolgáltatást kombinált csomagban kéri. A kkv-knak érdemes időt és energiát szánni az alternatívák felkutatására, ugyanis a nagyvállalatoknál már jellemző, hogy külön alkalmazott figyeli az efféle költségek csökkentési lehetőségeit, illetve a szolgáltatók is inkább a nagyobb cégek kegyeiért versenyeznek egymással. Az optimális csomagra való váltással akár évi 50-100 ezer forint is megspórolható, de ha a bérelt vonali szolgáltatás cseréjét is beleszámoljuk, ennek többszöröséről is beszélhetünk. Az üzleti internetcsomagok árainak összehasonlítása ezen a linken érhető el.


A portál távközlési szakértője szerint viszont nem szükséges a legalacsonyabb árú, lassúbb és kevésbé megbízható csomagokra lecsapni ahhoz, hogy a cég jelentős összegeket spórolhasson meg. Több internetszolgáltató is kínál mérsékelt árakon minőségi szolgáltatást, viszont ahhoz, hogy ezekre rátalálhasson a cég, érdemes végigolvasni és összehasonlítani a környéken elérhető szolgáltatók által kínált csomagok jellemzőit. A lakossági szegmenssel szemben azonban a cégeknek annyival szélesebbek a lehetőségeik, hogy az internetszolgáltatók a cég egyedi igényeinek felmérése alapján is készítenek árajánlatot.

2014. július 18. 

Olvastad már?

Tízezreket spórolhatnánk a tévé előfizetéseken, de nem tesszük . . . tovább
Tízezreket spórolhatnánk az interneten, de nem tesszük . . . tovább
Alig használnak a magyarok mobilinternetet . . . tovább
A magyarok csupán 27 százaléka vesz igénybe ingyenes VoIp-szolgáltatást . . . tovább
Az EU-ban már csökken, nálunk még növekszik a feltöltőkártyát használók száma . . . tovább



Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!