Mit tehetünk, ha nincs vagy gyenge nálunk a térerő?

Mit tehetünk, ha nincs vagy gyenge nálunk a térerő?

Mobil szolgáltatások esetében a szolgáltatás elérhetőségét általában nem egy konkrét címre, hanem egy nagyobb területi egységre (pl. egy város) vonatkozóan adják meg a szolgáltatók.
A mobil telefonsugárzás sajátosságának eredményeként bár országos a lefedettség ez mégsem jelenti azt, hogy mindenhol tudunkmobiltelefonálni vagymobilinternetezni
Domborzati viszonyok, épületek jelentősen befolyásolják a vételi lehetőséget, illetve a lakáson belüli használat során is sok múlik az épület jellemzőin (például a vasbeton, hővisszaverő fólia vagy a színezett üveg jelentősen árnyékol).
Éppen ezért szerződéskötés előtt nagyon fontos alaposan tájékozódni a lefedettségről (a szolgáltató honlapján vagy ügyfélszolgálatán), ez mindig az előfizető felelőssége. Célszerű a lefedettséget úgy tesztelni, hogy kipróbáljuk például egy ismerősünk szolgáltatását, hogy nálunk működik-e.


Megkülönböztetünk kültéri és beltéri lefedettséget.
Kültéri lefedettség: jellemzően ez az erősebb, mert kevesebb olyan tényező merül fel, amely befolyásolná a rádiójel továbbítását, gyengítve ezzel a jelet. Ettől függetlenül szabadtéren is számolnunk kell azzal, hogy csökken a térerő, például erdőkben, völgyekben, barlangokban.
Beltéri lefedettség:a mobilszolgáltatás épületen belül is igénybe vehető, a jel általában erősebb az ablakok közelében és a felsőbb szinteken, gyengébb a pincében, garázsban.


Oldalunkon megtalálja a legnépszerűbb mobiltelefon csomagokat!


Teendők térerő probléma esetén:
Először érdemes megpróbálkozni a készülék ki majd visszakapcsolásával, elképzelhető, hogy csak leszakadt a hálózatról vagy egyszerűen frissíteni kell a feljelentkezését és megoldódik a gond.
SIM kártya áthelyezése egy másik készülékbe, ezzel egyaránt kizárható a SIM kártya és a készülék hibája is.
Ha továbbra is fennáll a térerő probléma feltétlenül jelezzük a szolgáltatónak.
Ilyenkor a lefedettséggel foglalkozó csoport javasol megoldást, ami az esetek nagy részében egy jelerősítő antennát jelent. Ezt a szolgáltató díjmentesen biztosítja és a szakemberei szerelik fel. Az antennát házon kívülre helyezik és bevezetnek a lakásba egy csatlakozót, adaptert, amit kábellal kell összekötni a készülékkel. Ha ez sem segít, akkor javulást már csak a hálózat fejlesztésétől remélhetünk.

Hasonlítsa össze a mobilinternet-szolgáltatók csomagjait, itt!

Térerő és a lefedettség kapcsán külön kiemelendő a mobilinternet, hiszen annak sebességét az eszköz típusán kívül az elérhető lefedettség/hálózat határozza meg.
2G/GPRS: a leglassabb (ma már elavult, a betárcsázós internet után viszont hatalmas újdonságnak, előrelépésnek számított), gyakorlatilag WAP-ozásra volt megfelelő. Ha csak a mobiltelefonálást nézzük, abban az esetben még mindig megbízható hálózatnak számít.
3G/HSDPA: a GPRS-hez képest közel 7-szer gyorsabb. A 3G elterjedésével vált lehetővé a videotelefonálás és a gyorsnak nevezhető mobilinternetezés. Az átlagos, tényleges letöltési sebesség: 8 Mbps
4G/LTE: a legújabb, leggyorsabb technológia, kifejezetten adatátvitelre tervezték, jó minőségű mobilinternetes szolgáltatásokra szánják. Az elméleti sebessége elérheti akár a 60 Mbps-ot, de a gyakorlatban egyelőre ezt még meg sem közelíti.

A mobilszolgáltatás jellegéből adódóan nem helyhez kötött, így nem is feltételezhető, hogy az előfizető mindig ugyanott vagy csak egy helyen szeretné használni. Emiatt nem is tehet eleget a helyhez kötött telefonszolgáltatás azon kritériumának, miszerint az ügyfél által választott helyen mindig rendelkezésre álljon.


2013. október 7.

Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!