Szükség van-e biztonsági mentésre e-mailjeinkről akkor is, ha webmailt használunk?

Szükség van-e biztonsági mentésre e-mailjeinkről akkor is, ha webmailt használunk?

Biztonsági mentés nemcsak a számítógépünk merevlemezéről kell, hogy készüljön! Fontos gondoskodnunk arról, hogy laptopunkról, táblagépünkről, okostelefonunkról, sőt még a felhő alapú e-mail fiókjainkról is legyen biztonsági mentésünk. Sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat!
Néhány évvel ezelőtt például a Google rendszerében fellépő hiba miatt, amely a felhasználók 0,02 százalékát érintette, törlődött minden e-mail üzenet és működésképtelenné váltak a fiókok. Szerencsére a Google nemcsak több példányban, de több központban tárolja a felhasználói adatokat illetve megtartotta a szalagos mentést is, így helyre tudta állítani egy héten belül a törölt e-maileket.
 
Gmail

A Gmail fiók rengeteg tárhelyet nyújt a több ezer e-mail üzenethez, de ez nem jelenti azt, hogy minden levelet ezen az egy helyen kellene tárolni.
Szerencsére van egy egyszerű és ingyenes módja annak, hogy biztonsági másolatot készítsünk Gmail fiókunkról: Gmail Másolat - Gmail Backup.
Windows és Linux operációs rendszernél egyaránt működik.


A biztonsági mentés néhány egyszerű lépésben, percek alatt elvégezhető.

1. Töltsd le és telepítsd a Gmail Backup-ot. Megjelenik a Start menüpontban és egy asztali ikonként.
2. Nyisd meg, írd be a teljes Gmail címed, jelszavad és válassz egy mappát, ahova szeretnéd elmenteni az üzeneteid (használhatod az alapértelmezett mappát, de létre is hozhatsz egy újat).
3. Válaszd ki, hogy mely üzenetekről szeretnél biztonsági másolatot készíteni. Például csak a legújabbakról, akár az összes addigiról is lehet vagy megjelölhető egy dátum, ahonnan kezdve szeretnéd az üzeneteket menteni.
4. A másolási folyamat megkezdéséhez kattints a Biztonsági mentés gombra. Jelentős mennyiségű e-mail üzenet esetén a folyamat eltarthat egy ideig. Ha szeretnéd nyomon követni a folyamatot a Gmail Backup naplót vezet azokról a mailekről, melyeket már lementett.
5. A későbbiekben, bármi történne a Gmail fiókoddal, a program segítségével könnyedén visszaállítható a levelezés. Ehhez csupán annyi a teendő, hogy meg kell adni a visszaállítani kívánt fiókhoz tartozó felhasználónevet és jelszavat. Majd kiválasztani azon mappát, melybe az adott fiókhoz tarozó üzenetekről másolatot készítettünk.

A biztonsági másolat készítése során a program meghagyja az elnevezéseket (pl. Beérkező levelek vagy Elküldött levelek) és a mellékleteket. Azonban arra figyelni kell, hogy nem támogatja a nem alfabetikus vagy numerikus karaktereket (pl. perjel vagy csillag), így azokat meg kell változtatni a mentés előtt. Ettől eltekintve pofonegyszerű módja annak, hogy biztonsági másolatot készítsünk a merevlemezre.
A Gmail Backup EML formátumban menti a fájlokat, amit bármely asztali e-mail kliens meg tud nyitni. Egyetlen hibája, hogy a chatnaplókat nem menti el. A Gmail a csevegéseket másként kezeli és nem a Backup program által átvizsgált ˝összes levél˝ mappába helyezi.

2014. január 3.


Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!