Mi a 4G és kinek ajánljuk?

Mi a 4G és kinek ajánljuk?


Úton-útfélen egyre többet találkozunk a 4G kifejezéssel, de vajon mit is jelent ez? A 4G technológia  gyakorlatilag az a negyedik generációs vezeték nélküli szolgáltatás, amely a 2G és a később elterjedt 3G  rendszerek továbbfejlesztett verziója


A nagy kapacitású, nagy adatátviteli sebességű 4G/LTE jelenleg a legfejlettebb, legkorszerűbb  mobiltávközlési rendszer, de egyelőre még nem túl elterjedt. A mobilinternet sebességével kapcsolatban további érdekességeket talál itt: Milyen gyors internetre van szüksége?


A 4G technológia Magyarországon két nagy mobilszolgáltató, így a Telekom (korábbi nevén Magyar Telekom),  és a Telenor hálózatában, jelenleg főleg Budapesten és környékén, de összesen kb. 70 településen érthető el. Ezzel szemben a Vodafone még nem indította el kereskedelmi szolgáltatását, de a tesztelése folyamatos. Ha ilyen kártyával rendelkezünk, akkor kivárhatunk,  de akár mérlegelhetjük a számhordozás lehetőségét is. A 4G Magyarországon 2011-ben jelent meg a piacon. Elsőként a Telekom indította el a szolgáltatását kísérleti jelleggel Budapest egyes területein. Bár a 4G lefedettség dinamikusan növekszik az országban, manapság még sokkal inkább a 3G szolgáltatását használják, sőt egyes prognózisok szerint, annak további terjedésére lehet inkább számítani, de emellett az új rendszer egyre markánsabb jelenléte is valószínű.

A nagy adatátviteli sebességű 4G-t egyébként csak a technológia használatát támogató mobiltelefonokkal (okostelefonokkal) és tabletekkel (táblagépekkel) lehet igénybe venni. Az okostelefonok használata során érdemes  figyelnünk arra, nehogy a háttérben futó programok kellemetlen meglepetéseket okozzanak a pénztárcánknak. Létezik 4G modem is, amelynek köszönhetően laptoppal is élvezhetjük a szolgáltatás előnyeit, a gyors böngészést, multimédiás tartalmak nagy sebességű letöltését, lejátszását. Amennyiben a 4G internetet használat közben elhagyjuk vagy a szolgáltatás éppen nem elérhető, akkor a készülékek a 3G/HSPA hálózaton is használhatóak, ekkor azonban az adatátviteli sebességi is változik a használt hálózat függvényében. Fontos, hogy a 4G/LTE használatához speciális SIM kártya is szükséges, ami jó eséllyel hűségnyilatakozattal is jár.

A 4G internet nem nevezhető a legolcsóbb mobilinternet-szolgáltatásnak, így azon előfizetők számára éri meg leginkább, akiknek például


nagy szükségük van a továbbfejlesztett multimédiás szolgáltatások folyamatos használatára vagy éppen szórakozási céllal (esetenként HD minőségű streamelt videók lejátszására) kívánják használni,


valamint az üzleti szférában dolgozóknak, akik minél szélesebb körben szeretnék kiaknázni az egyre nagyobb ütemben fejlődő mobilkommunikációs technológia adottságait. Például, ha egy cég alkalmazottai nagy felbontású videókonferenciát kívánnak tartani, akkor egy 4G telefon segítségével, könnyen és biztonságosan véghez tudják vinni azt.


Egyre több készülékgyártó vállalat állít elő az új technológiát támogató eszközt, ám – mint minden készülék esetében – itt is újabb és újabb fejlesztésekre lehet számítani.  


Válasszon a mobilinternet szolgáltatások ajánlataiból egy helyen itt!


A technológia nagyszerűsége abban rejlik, hogy a 4G sebessége letöltés esetén 60 Mbit/s is lehet, amellyel a mobilinternetezés gyakorlatilag egy egészen új szintet érhet el, tekintettel arra, hogy ez a sebesség akár 2-3-szoros, sőt többszörös is lehet az elérhető mobilinternet szolgáltatásokhoz képest. Ennek köszönhetően rendkívüli gyorsasággal tudunk például videót, zenét, fényképet letölteni, de a böngészés is sokkal kényelmesebbé válik.


2013. április 15.

Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!