Mit tud a digitális TV amit az analóg TV nem?

38

Mit tud a digitális TV amit az analóg TV nem?

A digitális TV alatt nem egy speciális tévé készüléket értünk, hanem digitális műsorszórást, amelyik amellett, hogy a hagyományos televízió készülékeken is szebb képet ad mint az analóg adás, számos különleges funkciót tesz lehetővé az előfizetők számára. Ilyenek például:


Megállítható, visszatekerhető adás - megfelelő, ”felvevős” beltéri egységgel

Nagy felbontású (HD) csatornák vételi lehetősége - megfelelő, ”HD”-s beltéri egységgel

Műsorok felvétele a beltéri egységen - megfelelő, ”felvevős” beltéri egységgel

Elektronikus műsorújság - ez a teletextnél sokkal átláthatóbb, mely olyan funkciókkal is rendelkezhet, hogy az adott műsorszámra “kattintva” a távirányítóval megjeleníti a műsor részleteit, stáblistát, stb., vagy egy másik gombot megnyomva máris az adott műsor felvételére programozza be a beltéri egységet

Otthoni videotéka - azaz online videokölcsönző, melyben böngészni tudunk egy adott filmkínálatból és kattintásra elindul a film, amit aztán a következő számlán kell kifizetnünk

kép a képben funkció

nyelv választás - bizonyos műsoroknál

interaktív TV tartalmak

alkalmazások

webrádiók


Ezen többlet funkciók és szolgáltatások megléte szolgáltató és szolgáltatás függő, nem minden digitális TV szolgáltatás tud mindent a fentiekből.


Nem szükséges korszerű (pl. HD képes, plazma, vagy LCD) televízió készülék a digitális tv szolgáltatások igénybevételéhez, de szükség van egy beltéri egységre(set top box), melyet jellemzően a szolgáltató biztosít. Ezen eszköz segítségével tudjuk igénybe venni a fent említett különleges szolgáltatásokat is. A beltéri egységek különbözőek, sok esetben a csomag havidíja csak egy alapszintű beltéri egységet tartalmaz, a HD adások HD minőségű megjelenítésére, műsorok felvételére sokszor feláras beltéri egységet kell választanunk.


A TV szolgálatatók TV csomag ajánlatai összehasonlítva, itt!


Egyetlen hátránya a digitális tv szolgáltatásnak az analóghoz képest, hogy míg az analóg szolgáltatás esetén több tévé készüléken különböző műsorokat nézhetünk egyidőben mindenféle egyéb eszköz nélkül, a digitális TV szolgáltatás esetén annyi beltéri egységre van szükség, ahány tévé készüléken szeretnénk egy időben különböző műsort nézni. A további beltéri egységeknek többlet havidíj vonzata van.

Az Európai Unióban és Magyarországon is néhány éven belül a hagyományos analóg műsorszórás teljesen megszűnik és átveszi helyét a digitális. Azonban már ma is mindenütt elérhető Magyarországon digitális műsorszórás a műholdas szolgáltatóknál (DVB-S), számos helyen kábeltévén (DVB-C), vagy a földi sugárzású (DVB-T) TV  szolgáltatáson keresztül. Az egyik legtöbbet tudó digitális TV szolgáltatás az IPTV alapú.

Ha tehát Ön digitális TV csomagokat keres, akkor a telenet.hu-n több alkategóriából választhat a TV főmenüből. A TV csomagok találati listáin megtalálja a “Digitális TV” oszlopot és ha ott egy csomagnál pipa van, akkor az a csomag digitális TV szolgáltatást tartalmaz.


A TV szolgálatatók TV csomag ajánlatai összehasonlítva, itt!


Amennyiben ingyenesen szeretne digitális minőségben tévézni, itt többet megtudhat róla.


2011. november 23.


Szolgáltatáskereső: Válasszon és rendeljen több, mint 40 szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!