Mit tud a digitális TV amit az analóg TV nem?

Mit tud a digitális TV amit az analóg TV nem?

A digitális TV alatt nem egy speciális tévé készüléket értünk, hanem digitális műsorszórást, amelyik amellett, hogy a hagyományos televízió készülékeken is szebb képet ad mint az analóg adás, számos különleges funkciót tesz lehetővé az előfizetők számára. Ilyenek például:


Megállítható, visszatekerhető adás - megfelelő, ”felvevős” beltéri egységgel

Nagy felbontású (HD) csatornák vételi lehetősége - megfelelő, ”HD”-s beltéri egységgel

Műsorok felvétele a beltéri egységen - megfelelő, ”felvevős” beltéri egységgel

Elektronikus műsorújság - ez a teletextnél sokkal átláthatóbb, mely olyan funkciókkal is rendelkezhet, hogy az adott műsorszámra “kattintva” a távirányítóval megjeleníti a műsor részleteit, stáblistát, stb., vagy egy másik gombot megnyomva máris az adott műsor felvételére programozza be a beltéri egységet

Otthoni videotéka - azaz online videokölcsönző, melyben böngészni tudunk egy adott filmkínálatból és kattintásra elindul a film, amit aztán a következő számlán kell kifizetnünk

kép a képben funkció

nyelv választás - bizonyos műsoroknál

interaktív TV tartalmak

alkalmazások

webrádiók


Ezen többlet funkciók és szolgáltatások megléte szolgáltató és szolgáltatás függő, nem minden digitális TV szolgáltatás tud mindent a fentiekből.


Nem szükséges korszerű (pl. HD képes, plazma, vagy LCD) televízió készülék a digitális tv szolgáltatások igénybevételéhez, de szükség van egy beltéri egységre(set top box), melyet jellemzően a szolgáltató biztosít. Ezen eszköz segítségével tudjuk igénybe venni a fent említett különleges szolgáltatásokat is. A beltéri egységek különbözőek, sok esetben a csomag havidíja csak egy alapszintű beltéri egységet tartalmaz, a HD adások HD minőségű megjelenítésére, műsorok felvételére sokszor feláras beltéri egységet kell választanunk.


A TV szolgálatatók TV csomag ajánlatai összehasonlítva, itt!


Egyetlen hátránya a digitális tv szolgáltatásnak az analóghoz képest, hogy míg az analóg szolgáltatás esetén több tévé készüléken különböző műsorokat nézhetünk egyidőben mindenféle egyéb eszköz nélkül, a digitális TV szolgáltatás esetén annyi beltéri egységre van szükség, ahány tévé készüléken szeretnénk egy időben különböző műsort nézni. A további beltéri egységeknek többlet havidíj vonzata van.

Az Európai Unióban és Magyarországon is néhány éven belül a hagyományos analóg műsorszórás teljesen megszűnik és átveszi helyét a digitális. Azonban már ma is mindenütt elérhető Magyarországon digitális műsorszórás a műholdas szolgáltatóknál (DVB-S), számos helyen kábeltévén (DVB-C), vagy a földi sugárzású (DVB-T) TV  szolgáltatáson keresztül. Az egyik legtöbbet tudó digitális TV szolgáltatás az IPTV alapú.

Ha tehát Ön digitális TV csomagokat keres, akkor a telenet.hu-n több alkategóriából választhat a TV főmenüből. A TV csomagok találati listáin megtalálja a “Digitális TV” oszlopot és ha ott egy csomagnál pipa van, akkor az a csomag digitális TV szolgáltatást tartalmaz.


A TV szolgálatatók TV csomag ajánlatai összehasonlítva, itt!


Amennyiben ingyenesen szeretne digitális minőségben tévézni, itt többet megtudhat róla.


2011. november 23.


Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!