Miért jó a Wi-Fi?

27

Miért jó a Wi-Fi?

Napjainkat már nehéz elképzelni digitális kényelem nélkül, a mobiltelefontól kezdve az interneten át, egészen az e-book olvasóig és a televízióig, minden a rendelkezésünkre áll. Legtöbbet az okostelefont használjuk, ezt követi szorosan az internet.


Hasonlítsa össze a szolgáltatók mobilinternetes csomagjait.


A 3G-s mobilinternet sebessége és lefedettsége rohamosan fejlődött az utóbbi időszakban és a 4G is szépen terjed - sebességét tekintve - a vezetékes internet versenyképes alternatívájaként.

Egyre több cég és szolgáltató felismeri, hogy a felhasználók minden körülmény között elérhetőek szeretnének lenni, így egyre többen biztosítanak ingyenes wifi hotspototokat, melyek gyakran gyorsabban és megbízhatóbban működnek, mint a 3G.


WiFi - vezeték nélküli internetelérés
Hotspot - az a hely, ahol a wifit biztosítják (nyílt vagy zárt tér)


A wifi általában internet hozzáférési pontként működik, azaz megosztjuk az internetet a wifi képes készülékek (pl. mobil, laptop, táblagép) között.
Számos vendéglátóhelyen, bevásárló központban van lehetőség ingyenes wifi használatára, melynek nagy előnye, hogy nem a mobilinternetes csomagunk adatmennyiségét fogyasztjuk, illetve az internetkapcsolat nem a hálózati lefedettség, hanem a wifi hatósugarának a függvénye.
Szabadtéren a hatósugár nagyjából 100 méteres körzetre terjed ki, de épületen belül jóval kisebb.


A wifi használatához be kell kapcsolni az eszköz wifi funkcióját és a készülék automatikusan megjeleníti azon hálózatokat, amelyekre csatlakozhatunk.


Oldalunkon megtalálja 40 internetszolgáltató csomagjait.


Természetesen a wifi előnyeit otthon is kihasználhatjuk egy megfelelő router (azaz útválasztó) segítségével, ami szétosztja az internetkapcsolatot az eszközeink, készülékeink között. Fontos, hogy a router antennáit ne nyílegyenesen felfelé állítsuk, hanem inkább körülbelül 70 fokos szögben, így a lakás távolabbi helységeibe is megbízható, erős jelet tud továbbítani.

A router típusától függ a jeladás erőssége, érdemes azt minél magasabbra állítani. A jel erősségét, így az internet sebességét befolyásolhatja, ha az adott csatornát valaki (pl. a szomszéd) már hasznája. Ez azért fordulhat elő, mert a wifi hálózatok egy szabadon használható, bárki számára elérhető rádiósávon működnek. A hálózati összeakadásokat kiküszöbölendő az eszköz csatorna beállításai között váltsunk át egy másik csatornára.
A sebességet ezenkívül befolyásolja még, hogy az okostelefonunk, laptopunk vagy akár a táblagépünk milyen wifis vevőegységgel rendelkezik.
A biztonságos használathoz elengedhetetlen, hogy a routerünk a csatlakozáskor jelszót kérjen, mert így illetéktelenek nem tudnak hozzáférni az otthoni rendszerünkhöz.


2013. szeptember 17.

Szolgáltatáskereső: Válasszon és rendeljen több, mint 40 szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!