Miért jó a Wi-Fi?

Miért jó a Wi-Fi?

Napjainkat már nehéz elképzelni digitális kényelem nélkül, a mobiltelefontól kezdve az interneten át, egészen az e-book olvasóig és a televízióig, minden a rendelkezésünkre áll. Legtöbbet az okostelefont használjuk, ezt követi szorosan az internet.


Hasonlítsa össze a szolgáltatók mobilinternetes csomagjait.


A 3G-s mobilinternet sebessége és lefedettsége rohamosan fejlődött az utóbbi időszakban és a 4G is szépen terjed - sebességét tekintve - a vezetékes internet versenyképes alternatívájaként.

Egyre több cég és szolgáltató felismeri, hogy a felhasználók minden körülmény között elérhetőek szeretnének lenni, így egyre többen biztosítanak ingyenes wifi hotspototokat, melyek gyakran gyorsabban és megbízhatóbban működnek, mint a 3G.


WiFi - vezeték nélküli internetelérés
Hotspot - az a hely, ahol a wifit biztosítják (nyílt vagy zárt tér)


A wifi általában internet hozzáférési pontként működik, azaz megosztjuk az internetet a wifi képes készülékek (pl. mobil, laptop, táblagép) között.
Számos vendéglátóhelyen, bevásárló központban van lehetőség ingyenes wifi használatára, melynek nagy előnye, hogy nem a mobilinternetes csomagunk adatmennyiségét fogyasztjuk, illetve az internetkapcsolat nem a hálózati lefedettség, hanem a wifi hatósugarának a függvénye.
Szabadtéren a hatósugár nagyjából 100 méteres körzetre terjed ki, de épületen belül jóval kisebb.


A wifi használatához be kell kapcsolni az eszköz wifi funkcióját és a készülék automatikusan megjeleníti azon hálózatokat, amelyekre csatlakozhatunk.


Oldalunkon megtalálja 40 internetszolgáltató csomagjait.


Természetesen a wifi előnyeit otthon is kihasználhatjuk egy megfelelő router (azaz útválasztó) segítségével, ami szétosztja az internetkapcsolatot az eszközeink, készülékeink között. Fontos, hogy a router antennáit ne nyílegyenesen felfelé állítsuk, hanem inkább körülbelül 70 fokos szögben, így a lakás távolabbi helységeibe is megbízható, erős jelet tud továbbítani.

A router típusától függ a jeladás erőssége, érdemes azt minél magasabbra állítani. A jel erősségét, így az internet sebességét befolyásolhatja, ha az adott csatornát valaki (pl. a szomszéd) már hasznája. Ez azért fordulhat elő, mert a wifi hálózatok egy szabadon használható, bárki számára elérhető rádiósávon működnek. A hálózati összeakadásokat kiküszöbölendő az eszköz csatorna beállításai között váltsunk át egy másik csatornára.
A sebességet ezenkívül befolyásolja még, hogy az okostelefonunk, laptopunk vagy akár a táblagépünk milyen wifis vevőegységgel rendelkezik.
A biztonságos használathoz elengedhetetlen, hogy a routerünk a csatlakozáskor jelszót kérjen, mert így illetéktelenek nem tudnak hozzáférni az otthoni rendszerünkhöz.


2013. szeptember 17.

Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!