Miért éri meg időközönként szolgáltatót váltani?

Internetszolgáltatások esetében általában a piaci árak idővel csökkennek, a szolgáltatók újabb és újabb akciókat hirdetnek. Célszerű tisztában lenni azzal is, hogy milyen típusú internet szolgáltatás(ok)ra van lehetőségünk.


Nézze meg 40 szolgáltató legfrissebb internet ajánlatait itt!


Már csak ezért is érdemes a hűségidő lejártával szétnézni a piacon (illetve az internetet.hu-n). Gyakran előfordul, hogy az új ajánlatok - akár kombi csomag formájában - kedvezőbbek mint az egy évvel korábban megkötött szerződés díja. Ha ragaszkodunk a számunkhoz, már régóta adott a lehetőség, hogy annak megtartásával váltsunk szolgáltatót.

ADSL-nél azért figyelni kell, mert szolgáltatóváltás esetén a havidíj különbözhet attól, mintha a vonalon nem működött volna ADSL a megelőző 3 hónapban. Ne kattanjunk rá tehát azonnal egy olcsóbb ajánlatra, előbb nézzük meg, hogy "új előfizetős" vagy "szolgáltatóváltós" árat láttunk.

Szolgáltató függő, hogy mit tesz egy szolgáltató a hűségidő lejártával. Legtöbb esetben semmit, az addigi díj ketyeg tovább. Némely szolgáltató megtiszteli előfizetőit azzal, hogy küld egy emlékeztetőt a hűségidő lejártáról és egyben egy új - remélhetőleg kedvezőbb - ajánlatot a szerződés megújításra. Vagy akár javasol egy kedvezményeskombinált csomagot.Olyan is létezik, hogy a szolgáltató a hűségidő lejártával automatikusan emel a díjon. Ennek jogi lehetősége és részletei benne kell legyenek az egyedi előfizetői szerződésünkben, tehát elvileg tudnunk kell róla, hogy ez lesz, bár ha tudtuk volna, vélhetően nem kötöttünk volna ilyen szerződést. Az automatikusan megújuló hűségidők kora lejárt, ez már nem is legális. Amennyiben szolgáltató váltás mellett döntünk figyeljünk arra is, hogy mi történik az e-mail címünkkel, nehogy elvesszenek számunkra fontos levelek.


2011. július 29. Szerző: Solt Ádám

Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!