Melyek a legelterjedtebb mobilinternetes mítoszok?

Mobilinternetes mítoszok

Ha meglepődik az USB modem kifejezésen vagy nincs teljesen tisztában azzal mire is kell használni, ne aggódjon, nincs egyedül! Habár az országban szinte teljes a mobilinternet lefedettség, ugyanez nem mondható el a mobilinternettel kapcsolatos ismeretekről.
A félreértéseket tisztázandó, összegyűjtöttük a legelterjedetebb mobilinternetes tévhiteket.
Röviden, minden, amit tudni akart a mobilinternetről, de nem merte megkérdezni.

Kevés adatforgalmat tartalmaznak a csomagok
Bár még mindig léteznek kisebb adatmennyiséget tartalmazó csomagok (pl. 50 MB, 100 MB, 500 MB), de már nem ez a jellemző. Manapság a legtöbb szolgáltató kínál 8GB, 12GB, 15GB vagy akár 30 GB adatforgalmat biztosító csomagot.

A mobilinternet sokkal lassabb, mint az otthoni
Valamikor ez igaz volt, de már nem ez a helyzet. A mobilinternet átlagos sebessége 7 Mb/s, ez nagyjából megegyezik az otthoni internet sebességével. Persze vannak nagyobb sebességű otthoni csomagok, de a leghétköznapibb az 5-10 Mb/s.
A mobilnetezők extra költségek nélkül növelhetik a sebességüket, a kifejezetten erre a célra tervezett Opera Turbo böngésző segítségével.

Hosszú hűségnyilatkozat
Korábban teljesen megszokott volt, hogy csak a 24 hónapos hűségidővállalása jelentett igazán kedvező havidíjat. Napjainkban már 12 hónapos hűséggel is hozzájuthatunk barátságos árakhoz. Aki egyáltalán nem szeretne hűségnyilatkozatot vállalni, választhat „amennyit használsz, annyit fizetsz” típusú csomagot.

Drága túlforgalmazási díj
A korábbi horribilis plusz költség már a múlté. Napjainkban körülbelül háromszor több adatmennyiséget lehet kapni a korábbi ár töredékéért.
Sőt, a túlforgalmazási díj már egyáltalán nem jellemző, a legtöbb csomagnál a szolgáltatók nem számolnak ezzel, inkább lelassítják a letöltési sebességet.

A mobilinternethez mindenképpen szükséges stick vagy MiFi
Valóban sokan használnak sticket vagy MiFi-t (mobil hotspot), de tény az is, hogy egyre népszerűbbé válnak az internettel rendelkező laptopok.
A laptopot összeköthetjük a mobil telefonnal, így a mobil biztosítja az internet kapcsolatot.

Sokba kerül a külföldi használat
Az újságokban rengeteg horror történetet lehetett olvasni több százezer forintos számlákról.
A T-Mobile-nál a World GPRS limit, a Telenornál a NetRoaming figyelő szolgáltatás beállításával érhető el egy 19050 Ft-os adatroaming limit. Ennél az összegnél automatikusan letiltják az adatforgalmat. A Vodafone-nál 3000 Ft, 17000 Ft és 70000 Ft-os limit között lehet választani. Mindegyik szolgáltató küld értesítést a 80% és a 100 % eléréséről.

A mobilinternet luxusnak számít
Nem így van. A mobilinternet gyakran olcsóbb, mint a vezetékes internet, ahol - típustól függően - még külön telefon előfizetést is fenn kell tartani.

A stickek unalmasak, egyhangúak
Az első stickeknél a használhatóságon volt a hangsúly, éppen ezért nem is voltak olyan stílusosak, csupa fém és műanyag. Ma már viszont a divatosság épp olyan fontos szempont, mint a funkcionalitás. Újabban a stickek sokkal többek, mint az online kapcsolat puszta eszközei.

A mobilinternet csak házon kívül használható
A mobilinternet-használók 75 százaléka otthon internetezik. Holott a nagy hálózatok felhasználói igénybe vehetik a WiFi pontokat országszerte és így anélkül internetezhetnek, hogy a mobilnetes csomagjuk adatmennyiségét kellene használni.


2013. augusztus 30.

Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!