Műholdas vagy kábel TV-t érdemes választani?

Műholdas vagy kábel TV-t érdemes választani?

Próbáltad már összehasonlítani a műholdas tévét és a kábeltévét? Tudod, hogy miben különböznek egymástól? Melyiknek jobb a teljesítménye?

Olvass tovább és kiderül!
 
A kábel és a műholdas tévé főképp az általuk használt technológiában különböznek, ebből következően mások az előnyeik is. Ahhoz, hogy megértsük e két típus közötti különbséget, meg kell néznünk őket külön-külön is.
 
Aműholdas tévéolyan rendszer, ahol a televíziós jeleket egy távközlési műhold közvetíti. A világ számos részén sikeresen helyettesíti a földi sugárzású tévét. Szükséges hozzá egy parabolaantenna, amely befogja a műholdról érkező jelet és egy beltéri egység, amely átalakítja azt.

Kábeltévé esetében a rádiófrekvenciás jeleket coax kábelen vagy optikai kábelen továbbítják. Azokban az országokban, ahol a domborzati vagy éghajlati viszonyok nem teszik lehetővé a vezeték nélküli jeladást, a kábeltévé az egyetlen megvalósítható megoldás. Ezen okok vezettek az 1948-as elindításához. Napjainkban a kábeltévé majdnem minden kontinensen széles körben elterjedt, Afrikát kivéve, ahol kevésbé népszerű.
 

Nézzük az összehasonlításukat!
 
Habár a sattévé nagyban különbözik a kábeltévétől mégis vannak bizonyos hasonlóságok a típusok között. Először is mindkettőnél lehet helyi csatornákat nézni. Továbbá a kiépítésük nagyjából ugyanannyi időt vesz igénybe és bérelhetőek a hozzájuk szükséges eszközök.
 
A műholdastévé-csomag tartalmaz egy parabolaantennát és vevőegységet. A műholdas kapcsolat felépülésének  feltétele - a jel fogadása érdekében - zavartalan rálátás a déli égboltra.
A kábeltévéhez szükséges egy kábeldoboz, ami összekapcsolja a bejövő kábelt a tévékészülékkel.
A telepítési költségek attól függően változnak, hogy melyik szolgáltatótól igényeljük a csomagot.
A havi díjakat összehasonlítva a műholdas tévé valamelyest olcsóbb a kábeltévénél, ezenkívül több csatornát és jobb képminőséget biztosít. A műholdas tévé támogatja a nagy felbontású tévéműsorokat és a szebb képen kívül jobb hangminőséget kínál.


2013. december 5.

Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!