Műholdas vagy kábel TV-t érdemes választani?

20

Műholdas vagy kábel TV-t érdemes választani?

Próbáltad már összehasonlítani a műholdas tévét és a kábeltévét? Tudod, hogy miben különböznek egymástól? Melyiknek jobb a teljesítménye?

Olvass tovább és kiderül!
 
A kábel és a műholdas tévé főképp az általuk használt technológiában különböznek, ebből következően mások az előnyeik is. Ahhoz, hogy megértsük e két típus közötti különbséget, meg kell néznünk őket külön-külön is.
 
A műholdas tévé olyan rendszer, ahol a televíziós jeleket egy távközlési műhold közvetíti. A világ számos részén sikeresen helyettesíti a földi sugárzású tévét. Szükséges hozzá egy parabolaantenna, amely befogja a műholdról érkező jelet és egy beltéri egység, amely átalakítja azt.

Kábeltévé esetében a rádiófrekvenciás jeleket coax kábelen vagy optikai kábelen továbbítják. Azokban az országokban, ahol a domborzati vagy éghajlati viszonyok nem teszik lehetővé a vezeték nélküli jeladást, a kábeltévé az egyetlen megvalósítható megoldás. Ezen okok vezettek az 1948-as elindításához. Napjainkban a kábeltévé majdnem minden kontinensen széles körben elterjedt, Afrikát kivéve, ahol kevésbé népszerű.
 

Nézzük az összehasonlításukat!
 
Habár a sattévé nagyban különbözik a kábeltévétől mégis vannak bizonyos hasonlóságok a típusok között. Először is mindkettőnél lehet helyi csatornákat nézni. Továbbá a kiépítésük nagyjából ugyanannyi időt vesz igénybe és bérelhetőek a hozzájuk szükséges eszközök.
 
A műholdastévé-csomag tartalmaz egy parabolaantennát és vevőegységet. A műholdas kapcsolat felépülésének  feltétele - a jel fogadása érdekében - zavartalan rálátás a déli égboltra.
A kábeltévéhez szükséges egy kábeldoboz, ami összekapcsolja a bejövő kábelt a tévékészülékkel.
A telepítési költségek attól függően változnak, hogy melyik szolgáltatótól igényeljük a csomagot.
A havi díjakat összehasonlítva a műholdas tévé valamelyest olcsóbb a kábeltévénél, ezenkívül több csatornát és jobb képminőséget biztosít. A műholdas tévé támogatja a nagy felbontású tévéműsorokat és a szebb képen kívül jobb hangminőséget kínál.


2013. december 5.

Szolgáltatáskereső: Válasszon és rendeljen több, mint 40 szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!