Hogyan növelhető a telefon akkumulátorának élettartama?

Hogyan növelhető a telefon akkumulátorának élettartama?n tárolni?

Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy az okostelefonok akkumulátorai közel sem bírják olyan sokáig a strapát, mint a régi “butácska” telefonoké. Szerencsére néhány egyszerű lépéssel megnövelhetjük az akkumulátor élettartamát két feltöltés között.
Nincs is annál bosszantóbb, amikor lemerül a telefon mielőtt az e-mailt befejezhettük volna vagy éppen a Facebook profilunkmódosítása közben adja meg magát. Egyszer csak elsötétül a képernyő, és ha nincs nálunk töltő, akkor bizony nem sokat tehetünk.
Szóval ezt elkerülendő szerencsés megoldás, ha tartunk magunknál tartalék akksit - eltekintve attól, hogy soha nem hagyjuk el a lakást - illetve mindig meggyőződünk arról, hogy valóban energiatakarékos módon használjuk a telefont (azaz csak akkor használjuk, ha tényleg szükséges), mert így is növelhető az akkumulátor élettartama.

Meddig kellene bírnia az akkumulátornak?

Egyáltalán nem irreális elvárás az okostelefonnal szemben, hogy bírja az egész napos használatot. Jó hír, hogy sokunknak ez a legtöbb esetben könnyen elérhető.
Két dolog befolyásolja leginkább, hogy mennyit is bír az akksi. Elsősorban, hogy az akkumulátor teljesen üzemképes, másodsorban pedig, hogy hogyan használjuk a telefont - ha folyamatosan lógunk rajta és meg sem próbálunk takarékoskodni az energiával, akkor hamar le fog merülni.

Az okostelefon-gyártók - mint az Apple, HTC vagy a Samsung - a telefon tulajdonságai között feltüntetik az akkumulátor használati idejét (beszélgetési idő)  vagyis egy becsült adatot adnak arra vonatkozóan, hogy meddig kellene bírnia két feltöltés között. A készenléti időnél megadott érték például max./akár 300 óra, nem annyira valós vagy életszerű, hiszen azt jelöli meddig bírja a telefon, ha egyáltalán nem használjuk.

Az okostelefonoknak a laptophoz vagy az asztali számítógéphez nagyon hasonló alkatrészei vannak és gyakran ugyanolyan nagy teljesítményűek. Szintén nagy, kiváló minőségű a kijelzőjük, ami gyorsan fogyasztja az akksit.

Épp úgy, ahogy otthon (energia)takarékossági okokból leoltjuk a villanyt, ha nem használjuk - és említhetnénk még tipikus példákat - a telefonnál is van néhány egyszerű lépés, hogy egy kicsit meghosszabbítsuk az akkumulátor kapacitását.

Ötletek az akkumulátor élettartamának maximalizálásához


Bármit is csinálunk a telefonon, energiát fogyaszt, így ha az akkumulátor töltöttségi ideje hagy némi kívánnivalót maga után, próbáljuk ki a következőket:

- csökkentsük a képernyő fényerejét
- csak akkor kapcsoljuk be a wifi-t, ha kapcsolódni akarunk egy hotspot-hoz
- legyen kikapcsolva a bluetooth, amikor nem használjuk
- deaktiváljuk a GPS-t, ha ritkán használjuk a térkép alkalmazást
- vaku nélkül fényképezzünk, ahol lehetséges
- csökkentsük az e-mail ellenőrzések gyakoriságát
- zárjuk be azokat az alkalmazásokat, amelyeket már nem használunk, ne fussanak a háttérben
- amikor csak lehet teljesen töltsük fel az akkumulátort

Minden este tölteni kell a telefont?


Ez a józan észre van bízva, persze más a helyzet, ha a nap végére már haldoklik a telefon. Ilyenkor nem árt kihasználni minden lehetőséget a nappali töltésre.
A hagyományos nikkel akkumulátortól eltérően az okostelefonok akksijának élettartama minden teljes lemerüléssel rövidül. Általában ajánlatos a töltöttségi szintet a legtöbb esetben 50 % felett tartani, de havonta egyszer hagyjuk teljesen lemerülni, hogy hatékonyságát minél tovább megőrizhesse.

Sokkal jobb a telefonnak, ha egy magasabb töltöttségi szinten tartjuk, mintha hagyjuk  folyamatosan merülni. Éppen ezért érdemes megszokni az útközbeni töltést. Például munka közben jó a számítógép közelében tartani az USB kábelt vagy beszerezni egy autós töltőt, ha sokat vagyunk a kocsiban.

Ugyanakkor nyilván nem szeretnénk állandóan tölteni a telefont. Míg a telefon itt-ott való töltése jobb az akkumulátornak, mint a teljes lemerítés, a legtöbbet akkor sajtolhatjuk ki belőle, ha minden alkalommal körülbelül 40 %-ról 80 %-ra töltjük fel.


2014. április 24.

Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!