Hogyan küldjünk egyszerűen nagyméretű fájlokat?

21

Hogyan küldjünk egyszerűen nagyméretű fájlokat?

Könnyen előfordulhat, hogy egy fájl túl nagy ahhoz, hogy e-mailben továbbítsuk. De akkor, hogy tudjuk mégis könnyedén megosztani?

Vannak, akik rendszeresen küldenek nagy méretű fájlokat és kénytelenek ezért súlyos összegeket fizetni. A legtöbb ember talán nem is gondolja, hogy nem lehet bármekkora csatolmányt e-mailben továbbítani mindaddig, amíg ezzel nem szembesülnek.
A mail szerverek többsége 10 MB-ban maximalizálja a csatolható fájlok méretét.
Hiába teszi lehetővé a Gmail és a Yahoo akár 25 MB és 20 MB nagyságú fájlok megosztását, sokszor még ez sem elég.

Összegyűjtöttünk néhány ingyenes és könnyen használható fájlküldő szolgáltatást.

WeTransfer - az egyik legegyszerűbb módja a fájlok megosztásának. Ingyenessége mellett előnye még, hogy a használatához nincs szükség külön regisztrációra. Egyszerre 2 GB-nyi adatot is küldhetünk, akár 20 embernek egy időben. Bármikor feltölthetünk és küldhetünk fájlokat a segítségével.

A letöltő link e-mailben érkezik, a felhasználót egy letöltő oldalra irányítja hatalmas háttérhirdetéssel, ami általában művészi, nem hivalkodó, és valószínűleg észre sem vennénk, hogy hirdetés, míg nem figyelmeztetnek rá.

A WeTransfer egyik hátránya, hogy a feltöltés és a küldés folyamata időnkét belassulhat. Ennek kiküszöbölésére a szolgáltató azt a gyakorlatiatlan opciót javasolja miszerint korán reggel vagy munka után érdemes használni, így elkerülhetjük a tipikus netezési csúcsidőszakokat.
A másik, hogy a fájlok csak 7 napig letölthetőek. Ezután törlődnek a szerverről és a letöltési link sem mutat sehova. (Viszont, ha hét napon belül letöltöttük a fájlokat, azok ottmaradnak a számítógépen ameddig csak szeretnénk.)

Dropbox - talán a legismertebb felhőszolgáltató illetve fájltároló és megosztó szolgáltatás. Más Dropbox felhasználókkal megoszthatunk fájlokat (olvasni vagy írni is tudják azokat) vagy küldhetünk nekik linket, így fiók nélkül is letölthetik a fájlt.

A következő rendszerekkel használható a 2 GB tárterület (offline módban is működik, bármikor elérhetjük a fájlokat): Windows, Mac, Linux, iPad, iPhone, Android és Blackberry.

SugarSync - tulajdonképpen a Dropbox továbbfejlesztett változata. Lényeges különbség közöttük, hogy a SugarSync 5 GB tárhelyű és csak 90 napig érhető el ingyenesen. Ha több időre van szükségünk kaphatunk egy 30 napos ingyenes próbaverziót, amellyel hozzáférünk a SugarSync összes funkciójához a távoli törlés kivételével. Azaz küldhetünk bármilyen méretű fájlokat, megoszthatunk mappákat és generálhatunk nyilvános linket, mely segítségével bármelyik fájl vagy mappa megosztható a Facebookon, Twitteren vagy e-mailben. Amikor a címzett rákattint a linkre letöltheti a fájlt vagy az egész mappát regisztráció nélkül.

ToldACuccot - pontosabban toldacuccot.hu, ami szintén egy ingyenes fájlküldő weboldal. Jó eséllyel azok is ismerik, akiknek az előző három nem mondott túl sokat.

Egyszerűen használható; a továbbítani kívánt fájl(ok) feltöltését követően a címzett egy linket tartalmazó e-mail üzenetet kap. A hivatkozásra kattintva pedig letölthetőek a fájlok.
Regisztráicó nélkül 250 MB a maximális méret 3 napi tárolással, regisztrációval 750 MB 5 napig. Utána törlődnek a tartalmak. Az 1 GB vagy afelett már prémium szolgáltatásnak minősül, külön díj ellenében vehető igénybe.


2014. május 8.

Szolgáltatáskereső: Válasszon és rendeljen több, mint 40 szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!