Hogyan küldjünk egyszerűen nagyméretű fájlokat?

Hogyan küldjünk egyszerűen nagyméretű fájlokat?

Könnyen előfordulhat, hogy egy fájl túl nagy ahhoz, hogy e-mailben továbbítsuk. De akkor, hogy tudjuk mégis könnyedén megosztani?

Vannak, akik rendszeresen küldenek nagy méretű fájlokat és kénytelenek ezért súlyos összegeket fizetni. A legtöbb ember talán nem is gondolja, hogy nem lehet bármekkora csatolmányt e-mailben továbbítani mindaddig, amíg ezzel nem szembesülnek.
A mail szerverek többsége 10 MB-ban maximalizálja a csatolható fájlok méretét.
Hiába teszi lehetővé a Gmail és a Yahoo akár 25 MB és 20 MB nagyságú fájlok megosztását, sokszor még ez sem elég.

Összegyűjtöttünk néhány ingyenes és könnyen használható fájlküldő szolgáltatást.

WeTransfer - az egyik legegyszerűbb módja a fájlok megosztásának. Ingyenessége mellett előnye még, hogy a használatához nincs szükség külön regisztrációra. Egyszerre 2 GB-nyi adatot is küldhetünk, akár 20 embernek egy időben. Bármikor feltölthetünk és küldhetünk fájlokat a segítségével.

A letöltő link e-mailben érkezik, a felhasználót egy letöltő oldalra irányítja hatalmas háttérhirdetéssel, ami általában művészi, nem hivalkodó, és valószínűleg észre sem vennénk, hogy hirdetés, míg nem figyelmeztetnek rá.

A WeTransfer egyik hátránya, hogy a feltöltés és a küldés folyamata időnkét belassulhat. Ennek kiküszöbölésére a szolgáltató azt a gyakorlatiatlan opciót javasolja miszerint korán reggel vagy munka után érdemes használni, így elkerülhetjük a tipikus netezési csúcsidőszakokat.
A másik, hogy a fájlok csak 7 napig letölthetőek. Ezután törlődnek a szerverről és a letöltési link sem mutat sehova. (Viszont, ha hét napon belül letöltöttük a fájlokat, azok ottmaradnak a számítógépen ameddig csak szeretnénk.)

Dropbox - talán a legismertebb felhőszolgáltató illetve fájltároló és megosztó szolgáltatás. Más Dropbox felhasználókkal megoszthatunk fájlokat (olvasni vagy írni is tudják azokat) vagy küldhetünk nekik linket, így fiók nélkül is letölthetik a fájlt.

A következő rendszerekkel használható a 2 GB tárterület (offline módban is működik, bármikor elérhetjük a fájlokat): Windows, Mac, Linux, iPad, iPhone, Android és Blackberry.

SugarSync - tulajdonképpen a Dropbox továbbfejlesztett változata. Lényeges különbség közöttük, hogy a SugarSync 5 GB tárhelyű és csak 90 napig érhető el ingyenesen. Ha több időre van szükségünk kaphatunk egy 30 napos ingyenes próbaverziót, amellyel hozzáférünk a SugarSync összes funkciójához a távoli törlés kivételével. Azaz küldhetünk bármilyen méretű fájlokat, megoszthatunk mappákat és generálhatunk nyilvános linket, mely segítségével bármelyik fájl vagy mappa megosztható a Facebookon, Twitteren vagy e-mailben. Amikor a címzett rákattint a linkre letöltheti a fájlt vagy az egész mappát regisztráció nélkül.

ToldACuccot - pontosabban toldacuccot.hu, ami szintén egy ingyenes fájlküldő weboldal. Jó eséllyel azok is ismerik, akiknek az előző három nem mondott túl sokat.

Egyszerűen használható; a továbbítani kívánt fájl(ok) feltöltését követően a címzett egy linket tartalmazó e-mail üzenetet kap. A hivatkozásra kattintva pedig letölthetőek a fájlok.
Regisztráicó nélkül 250 MB a maximális méret 3 napi tárolással, regisztrációval 750 MB 5 napig. Utána törlődnek a tartalmak. Az 1 GB vagy afelett már prémium szolgáltatásnak minősül, külön díj ellenében vehető igénybe.


2014. május 8.

Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!