Szélessávú internetet 2020-ra?

41

Szélessávú internetet 2020-ra?

Az Európai Unió digitális menetrendjének terve, hogy 2020-ra minden háztartásban legyen minimum 30 Mbit/s sebességű szélessávú internet. Ez az egyik fontos törekvése az Európai Bizottság által elfogadott Európa 2020 stratégiának. A stratégia kiemelt fontosságúnak ítéli meg a szélessávú hálózatok telepítését Európán belül.


A konkrét célkitűzések:
- alapszintű szélessávú lefedettség az EU teljes lakosságának
- nagy sebességű szélessávú lefedettség, vagyis legalább 30 Mbit/s sebességű internetkapcsolat az EU teljes lakosságának
- szupergyors szélessávú lefedettség, vagyis legalább 100 Mbit/s sebességű internetkapcsolat az európai háztartások 50 %-ban
A második pont Magyarországon akár már 2018-ra megvalósulhat.

Mi jellemzi most az internetezési szokásainkat?


A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság legfrissebb adatai szerint 2016 március végén a szélessávú internet előfizetések száma megközelítőleg 2,6 millió volt. Bár nem ebbe a körbe tartozik, érdemes megemlíteni a KSH adatait is, miszerint 2015-ben az internetes előfizetések számát toronymagasan a mobilinternet vezette a tavalyi 5,5 millió előfizetéssel. 2015-ben összességében a háztartások 68%-ban tudtak valamilyen formában hozzáférni az internethez.
2015-ben csökkent az asztali számítógépen internetezők száma a 2014-es adatokhoz viszonyítva, ezzel szemben a hordozható számítógépet használók száma csekély mértékben, de nőtt. Az internethasználat tudatosságát jelzi az is, hogy egyre többen ellenőrzik a letöltési sebességüket. A letöltési sebesség tekintetében továbbra is Budapesten és a megyeszékhelyeken a legjobb a helyzet, míg a községekben a leglassabb az internet, bár 2014-hez viszonyítva némi javulás már tapasztalható. A kisebb városokban, községekben jellemzően kevesebb szolgáltató közül tudnak az ott lakók választani. Azonban az utóbbi időben a szolgáltatók jelentős mértékben fejlesztik, modernizálják és bővítik a hálózatukat, így időről-időre érdemes leellenőrizni az elérhető csomagokat.
A szolgáltatás árán kívül fontos szempont a megbízhatóság, természetesen a sebesség is illetve a csomag korlátlansága. Az e-mailezés, böngészés, közösségi oldalak használata mellett számottevően nőtt az internetes vásárlás, az árkereső, illetve összehasonlító oldalak használata.

2016. május 23. 

Olvasta már?

Egyre több cég vált vezetésekesről internetes telefonálásra . . .  tovább
Gyors netet kapnak a pénzükért a magyar internetezők . . . tovább
Jelentős a lemaradásunk mobilinternet terén . . . tovább
Magyarország letöltési sebessége már a 20 legjobb között van . . . tovább
Nem csak wifivel spórolhatnak a nyaraló internetezők . . . továbbSzolgáltatáskereső: Válasszon és rendeljen több, mint 40 szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!