Szélessávú internetet 2020-ra?

Szélessávú internetet 2020-ra?

Az Európai Unió digitális menetrendjének terve, hogy 2020-ra minden háztartásban legyen minimum 30 Mbit/s sebességű szélessávú internet. Ez az egyik fontos törekvése az Európai Bizottság által elfogadott Európa 2020 stratégiának. A stratégia kiemelt fontosságúnak ítéli meg a szélessávú hálózatok telepítését Európán belül.


A konkrét célkitűzések:
- alapszintű szélessávú lefedettség az EU teljes lakosságának
- nagy sebességű szélessávú lefedettség, vagyis legalább 30 Mbit/s sebességű internetkapcsolat az EU teljes lakosságának
- szupergyors szélessávú lefedettség, vagyis legalább 100 Mbit/s sebességű internetkapcsolat az európai háztartások 50 %-ban
A második pont Magyarországon akár már 2018-ra megvalósulhat.

Mi jellemzi most az internetezési szokásainkat?


A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság legfrissebb adatai szerint 2016 március végén a szélessávú internet előfizetések száma megközelítőleg 2,6 millió volt. Bár nem ebbe a körbe tartozik, érdemes megemlíteni a KSH adatait is, miszerint 2015-ben az internetes előfizetések számát toronymagasan a mobilinternet vezette a tavalyi 5,5 millió előfizetéssel. 2015-ben összességében a háztartások 68%-ban tudtak valamilyen formában hozzáférni az internethez.
2015-ben csökkent az asztali számítógépen internetezők száma a 2014-es adatokhoz viszonyítva, ezzel szemben a hordozható számítógépet használók száma csekély mértékben, de nőtt. Az internethasználat tudatosságát jelzi az is, hogy egyre többen ellenőrzik a letöltési sebességüket. A letöltési sebesség tekintetében továbbra is Budapesten és a megyeszékhelyeken a legjobb a helyzet, míg a községekben a leglassabb az internet, bár 2014-hez viszonyítva némi javulás már tapasztalható. A kisebb városokban, községekben jellemzően kevesebb szolgáltató közül tudnak az ott lakók választani. Azonban az utóbbi időben a szolgáltatók jelentős mértékben fejlesztik, modernizálják és bővítik a hálózatukat, így időről-időre érdemes leellenőrizni az elérhető csomagokat.
A szolgáltatás árán kívül fontos szempont a megbízhatóság, természetesen a sebesség is illetve a csomag korlátlansága. Az e-mailezés, böngészés, közösségi oldalak használata mellett számottevően nőtt az internetes vásárlás, az árkereső, illetve összehasonlító oldalak használata.

2016. május 23. 

Olvasta már?

Egyre több cég vált vezetésekesről internetes telefonálásra . . .  tovább
Gyors netet kapnak a pénzükért a magyar internetezők . . . tovább
Jelentős a lemaradásunk mobilinternet terén . . . tovább
Magyarország letöltési sebessége már a 20 legjobb között van . . . tovább
Nem csak wifivel spórolhatnak a nyaraló internetezők . . . tovább



Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!