Sokat lógunk a Facebookon, de ez változhat

tv vs internet

2019 első negyedében napi közel két és fél órát lógott a közösségi oldalakon egy átlagos internetező – többek között ez derült ki a GlobalWebIndex nemrégiben készített felméréséből, amely során 45 országban vizsgálták az emberek közösségimédia-használatát. Bár annak ellenére, hogy jelenleg tulajdonképpen életünk közel tizedét ilyen felületen töltjük el, a helyzet nem kilátástalan.

A legfrissebb trendek alapján ugyanis úgy tűnik, hogy a közösségi médiára szánt idő évek óta tartó dinamikus növekedése lassan megállhat, sőt, akár meg is fordulhat. A GlobalWebIndex által most mért 2 óra 23 perc ugyanis mindössze egyetlen perccel több a tavalyi értéknél, ráadásul a 45 országból húszban már stagnálást, vagy visszaesést rögzítettek. Korábban egyáltalán nem ez volt jellemző: hét éve még csak másfél óra ment el ilyen tevékenységekkel.

Lejár a hűségidő? Kösd meg a következő szerződésedet online:

személyre szabott internet ajánlatok lakcím alapján a Telenet.hu-n

A felmérésbe bevont országok között egyébként elég komoly különbségek vannak: a legkevesebbet Japánban lógnak a Facebookon és a hasonló felületeken, ott mindössze háromnegyed óra a napi átlag. Ezzel szemben a felkelő nap országától pár ezer kilométerre délre, a Fülöp-szigeteken több mint négy órát tölt egy átlagos internetező különböző közösségi oldalakon.

A feltörekvő országokban egyébként általában is kedveltebb a közösségi média, a lista első tizenöt helyezettje közé csak közel- és távol-keleti, afrikai, valamint latin-amerikai országok kerültek be. Európában a legtöbbet, közel két és fél órát a románok használják a közösségi oldalakat, de nincsenek tőlük nagyon lemaradva a portugálok sem. Ezzel szemben Németországban, Ausztriában, Hollandiában és Franciaországban is másfél óra alatt marad az átlag.

Magyarország ebbe a felmérésbe ugyan nem került bele, de a korábbi vizsgálatok arra utalnak, hogy egész biztosan nem lógunk ki nagyon az európai mezőnyből. 2016-ban hazánkban 2 óra körül lehetett az átlag, a fejlett államokban pedig az a tapasztalat, hogy az elmúlt néhány évben már nem volt érdemi növekedés, sőt: Olaszországban például 2016 óta negyedórás visszaesést mértek.

2019. augusztus 21.

Olvastad már?

Az okosfülhallgató 2019 slágere Európában. . . tovább
Épp most búcsúzunk a merevlemezektől . . . tovább
Még mindig nincsenek teljes biztonságban az adataink. . . tovább
Egyre nagyobb és egyre jobb tévéket veszünk, de nem használjuk ki őket. . . tovább
Egyre kevésbé hisznek a hirdetők a Facebookban, de így is használják . . tovább




Szolgáltató Kereső: Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

Szolgáltató Kereső

Hasonlítson össze, válasszon és rendeljen több mint 40 távközlési szolgáltató ajánlataiból!

  1. Kérjük, adja meg az előfizetés típusát!
  2. Milyen szolgáltatás érdekli?Kérjük, első lépésben az előfizetés típusát adja meg.
  3. A pontos találatok érdekében adja meg irányítószámát és címét!Kérjük, második lépésben a szolgáltatás típusát adja meg.
Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Házszám

Adja meg a házszámot pl. 5, 10-12!

Házszám extra

Amennyiben a házszámhoz tartozik
kiegészítő (pl. 10/A), itt adja meg (pl. A)!

Kérjen visszahívást!